Δε θα ισχύσει ο νέος νόμος για τις επερχόμενες εκλογές των επιμελητηρίων

0



Σύμφωνα με πληροφορίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, δεν θα ισχύσει ο νέος νόμος για τις εκλογές των επιμελητηρίων που θα διεξαχθούν αρχές Δεκεμβρίου διότι η ψήφισή του πιθανότατα θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου 2017, άρα δεν υπάρχει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να ισχύσει γι' αυτήν την εκλογική διαδικασία. Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβλήματα στην εκλογική διαδικασία σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου ο οποίος σχετικά με το θέμα αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΕΑ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ισχύσει ο νέος νόμος για τις εκλογές των επιμελητηρίων που θα διεξαχθούν αρχές Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί όπως μαθαίνουμε, η ψήφισή του πιθανότατα θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου, άρα δεν υπάρχει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να ισχύσει γι' αυτήν την εκλογική διαδικασία.

Είναι δυνατόν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την οικονομία μας να συζητείται για περισσότερο από δύο χρόνια ο νέος επιμελητηριακός νόμος και να μην έχει βρεθεί άκρη στο παρά πέντε των εκλογών; Τι ακριβώς γινόταν όλο αυτό το διάστημα; Πόσο λογικό είναι να μην έχει βρεθεί ακόμη ενιαίος τρόπος εκλογής για όλα τα επιμελητήρια; Δεν προκαλούνται σοβαρότατα προβλήματα για την εκλογική διαδικασία; Για παράδειγμα, πόσα θα είναι τα μέλη των δ.σ. των επιμελητηρίων; Πόσοι σταυροί μπαίνουν;

Οι απορίες που γεννώνται πολλές και απαντήσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει.

Βέβαιο είναι ότι αυτή η τακτική δεν ευνοεί την επιχειρηματική δραστηριότητα, έρχεται σε αντίθεση δηλαδή με όσα έχουμε ακούσει από κυβερνητικά στελέχη ως αναγκαία προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση.

Ας καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι ο επιμελητηριακός θεσμός θα συνεχίσει να υπάρχει και στόχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προασπίζοντας πάντα τα δικαιώματα των χιλιάδων μελών μας», δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δε θα ισχύσει ο νέος νόμος για τις επερχόμενες εκλογές των επιμελητηρίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator