Επιστολή Αλευρά για τα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

0


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣ:

1. κ. Γιάννη Δραγασάκη Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ζαλοκώστα 10 τ.κ. 10671 Αθήνα.

2. κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο Υπουργό Οικονομικών Νίκης 5-7 τ.κ. 10563 Αθήνα.

3. κα. Όλγα Γεροβασίλη Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15 τ.κ. 10674 Αθήνα.

4. κ. Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη Πρόεδρο Ταμείου παρακαταθηκών και Δανείων τ.κ. 10174 Αθήνα

Αξιότιμοι Κύριοι ,

Τον Ιούλιο του 2016 συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο οικονομική Πολιτικής υπό την Προεδρία του κ. Δραγασάκη και μεταξύ των άλλων αποφασίστηκαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στις ρυθμίσεις περιλαμβάνονται μείωση επιτοκίων και επιστροφή τόκων για 145.000 δημοσίους κα ιδιωτικούς υπαλλήλους. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα:

α) Επιμήκυνση διάρκειας δανείων

β) Μείωση επιτοκίων , και

γ) Διαχωρισμός του Δανείου , ώστε να αποπληρώνεται με το μειωμένο επιτόκιο ένα μέρος του κεφαλαίου και το υπόλοιπο να παραμένει «παγωμένο» για διάστημα 10 ετών.

Μάλιστα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών θα προβλέπεται και η δυνατότητα μειωμένων καταβολών για τρία έτη.

Πράγματι τα μέτρα αυτά είναι προς την σωστή κατεύθυνση και οι εξαγγελίες της «ανακούφισαν» προσωρινά χιλιάδες εργαζόμενους δανειολήπτες που όπως γνωρίζετε βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση , μετά τις συνεχείς και απανωτές περικοπές των αποδοχών τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών προβλέπονται ότι οι ρυθμίσεις θα επιφέρουν:

1) Το 48% των δανειοληπτών θα τύχει μεσοσταθμικές μειώσεις επιτοκίων κατά 2,25% , ενώ στο 30% αυτών θα ισχύσει και πάγωμα αποπληρωμής μέρους του κεφαλαίου

2) Στο υπόλοιπο 52% των δανειοληπτών και με την προϋπόθεση ότι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους , προβλέπονται επιστροφή τόκων της τάξης του 1% ως επιβράβευση.

Δυστυχώς όμως παρ΄ ότι έχει περάσει περισσότερο από (1) χρόνος τίποτα απ΄όλα αυτά δεν έχουν εφαρμοστεί και οι δανειολήπτες από την αισιοδοξία της εξαγγελίας έχουν περιέλθει στην απογοήτευση.

Σήμερα πλέον αισθανόμενοι τον εμπαιγμό παρά τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου του 2016 για τα μέτρα που αποφασίσθηκαν στο Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής δεν εφαρμόζονται από το Παρακαταθηκών και Δανείων .

Κε Υπουργέ

Θεωρώ ότι βασικό κριτήριο για την εξασφάλιση βιώσιμης λύσης αποτελεί η δυνατότητα του δανειολήπτη μετά την πληρωμή της δόσης , να διαθέτει ένα ικανό εισόδημα για τη διαβίωση της οικογένειά του. Άλλωστε με αυτό το κριτήριο και με βάση το εισόδημα τους προ μνημονίων εποχή , είχαν υπολογίσει και τις δόσεις των δανείων .

Σήμερα που το εισόδημα τους έχει μειωθεί πάνω από το 50% για να διαθέτει ικανοποιητικό εισόδημα για την οικογένειά του , είναι μονόδρομος αντίστοιχα να μειωθούν και οι υποχρεώσεις του προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Έτσι θα εξασφαλισθεί η εξυπηρέτηση των δανείων καθώς και η αξιοπρεπής διαβίωση των δανειοληπτών.

Συνεπώς είναι σκόπιμο και επιβεβλημένο να εφαρμοστούν άμεσα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν τον Ιούλιο του 2016 από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Ο επικεφαλής της Παράταξης


Περιφερειακός Σύμβουλος
πρ. Αντιπεριφερειάρχης
ΠΕ Μεσσηνίας
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 24, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιστολή Αλευρά για τα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator