Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας στη Φιλαρμονική Λουτρακίου!

0



Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο τμήμα μουσικής προπαιδείας στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου.

Στόχος είναι μέσα από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση να μυηθούν οι λιλιπούτειοι μαθητές στη μουσική αλλά και να προετοιμαστούν για την είσοδο τους στη Φιλαρμονική!

Με μια πλειάδα διαφορετικών δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που είναι βασισμένες στα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα Orff, Kοdaly και Dalcroze τα παιδιά θα αναπτύξουν μουσικές ικανότητες διευρύνοντας τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα τους αναπτύσσοντας βιωματικά την αίσθηση του παλμού και του ρυθμού, του τονικού ύψους και των ηχοχρωμάτων.

Τα μαθήματα που ξεκινούν από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου θα γίνονται σε μικρές ομάδες ανάλογα με την ηλικία και για μία φορά την εβδομάδα

Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας! (Προνήπιο, Νηπιαγωγείο, Πρώτη και Δευτέρα Δημοτικού)

Διδάσκει η μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Παντελέων.

Η Κατερίνα Παντελέων είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχίου Ειδικού Αρμονίας, πτυχίου πιάνου, πτυχίου αντίστιξης και διπλώματος στο Φλάουτο.

Από το 2008 ασχολείται ενεργά με τη διδασκαλία διδάσκοντας φλάουτο και θεωρητικά μαθήματα στη Φιλαρμονική Λουτρακίου, στη Μουσική Σχολή Λουτρακίου στο Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο, στο Καλογεροπούλειο Ωδείο και στο Ωδείο Μεγάρων.

Παράλληλα από το 2009 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Νομού Κορινθίας και ως ωρομίσθια στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και ειδικεύεται στη διδασκαλία μουσικής σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Στα πλαίσια αυτά ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευση για τη διδασκαλία της μουσικής σε παιδιά ηλικίας από 1 έως 3 χρονών με τίτλο «ο Τόνυ μαθαίνει μουσική», με τη μουσικοπαιδαγωγό Δέσποινα Ματθαιοπούλου. Ακολούθως το ετήσιο πρόγραμμα Μουσικοπαιδαγωγικής εκπαίδευσης στα συστήματα Orff, Kοdaly, Dalcroze, στα μουσικοκινητικά παιχνίδια, τη φωνητική αγωγή, τη μέθοδο διδασκαλίας ρυθμού, στα παιχνίδια εξάσκησης ακουστικής μνήμης, την ενεργητική ακρόαση, τις ηχοιστορίες, τον αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση με χρήση φωνής, κρουστών οργάνων και body percussion για παιδιά ηλικίας 3 – 6 χρονών στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας.

Πληροφορίες και Εγγραφές καθημερινά από τις 6μ.μ. - 9μ.μ. στο τηλέφωνο 27440.67376

Πληροφορίες - Εγγραφές
2744 0 67376
Καθημερινά: 17.00 - 21.00
28ης Οκτωβρίου 19, Λουτράκι
Facebook: Filarmoniki Loutrakiou
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 04, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας στη Φιλαρμονική Λουτρακίου!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator