Πώς ο Καρανίκας «έκλεψε» τα λεφτά της Εφημερίας στο Τζάνειο…

0Toυ Ανδρέα Ζαμπούκα

Ένα από τα καλά της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάδειξη διαχρονικών συμβόλων. Προτύπων δηλαδή, νοσηρότητας της λειτουργίας του κράτους που οι προηγούμενοι τα έντυναν με γελοίες γραβάτες για να μην προκαλούν την κοινή θέα.

Ο Καρανίκας είναι ίσως το πιο εμβληματικό δείγμα του πολιτικού συστήματος. Ακόμα και αν δεν υπήρχε, έπρεπε να τον εφεύρουμε. Ακόμα κι αν ο Αλέξης δεν είχε σκοπό να βολέψει τα φιλαράκια του, εμείς έπρεπε να τον ενθαρρύνουμε να το κάνει.

Και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί. Το περασμένο Σάββατο, βρέθηκα στα έκτακτα περιστατικά, στο Τζάνειο του Πειραιά, ευτυχώς για ένα ανώδυνο περιστατικό συγγενικού προσώπου. Είχα καιρό να πάω σε εφημερία νοσοκομείου και είχα ξεχάσει πως είναι. Άνθρωποι στοιβαγμένοι σε αναμονή, διαμαρτυρίες και ατμόσφαιρα πανικού. Στο ιατρεία, νοσηλευτές και γιατροί, σεκιουριτάδες και αστυνομικοί – για τα τροχαία- να προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν άκρη με τόσους ανθρώπους.

Όσο περίμενα, άρχισα να κάνω τους υπολογισμούς μου. Έπαιζα με το κινητό και έβλεπα ότι για όλα τα νότια προάστια και τον Πειραιά, εφημερία είχε μόνο το Τζάνειο! Επομένως αυτοί οι απελπισμένοι γιατροί εκεί μέσα, θα έπρεπε να βρίσκονται όλη τη νύχτα στο πόδι, μην τυχόν και συμβεί κάτι σε 1,5 εκ ανθρώπους!

Γιατί δεν υπάρχουν άλλες εφημερίες; Γιατί δεν εφημέρευαν, ας πούμε, όλες οι κλινικές του Ασκληπιείου στη Βούλα;  Γιατί δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα να πληρώσουμε τους γιατρούς. Ποιος πήρε τα χρήματα των γιατρών; Όλοι αυτοί που συντηρούν για δεκαετίες, το κομματικό κράτος και δεν προσφέρουν στους φορολογούμενους ένα κράτος πρόνοιας αντάξιο των δικαιωμάτων τους.

Φούντωσα ακόμα περισσότερο όταν είδα κάποιον που έμοιαζε με τον Καρανίκα, να βγαίνει από τον διάδρομο. Να ο υπαίτιος, είπα μέσα μου! Ο Καρανίκας πήρε τα χρήματα της εφημερίας και καταδίκασε στον πανικό, τους κακοπληρωμένους γιατρούς! Αυτός τα κάνει όλα μαζί με τα αφεντικά του. Ο Καρανίκας δεν αφήνει να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία, ο Καρανίκας αρπάζει τα λεφτά από τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα δικαστήρια, την αστυνομία, τις υπηρεσίες όπου οι άνθρωποι είναι αναντικατάστατοι. Ο Καρανίκας χρεώνει διπλά τα ημιτελή δημόσια έργα!

Δεν είναι τρομερό; Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Καρανίκας με τις προκλήσεις του με βοήθησαν να βρω τον υπεύθυνο. Αυτόν που συμμετέχει στο μεγάλο κόλπο της κομματοκρατίας, δημιουργώντας το άλλοθι για να μην αντιδρά ποτέ η κοινωνία. Ο «τσιλιαδόρος» λαός που συγκαλύπτει πάντα, τις μεγάλες δουλειές των πολιτικών, με μικρό μέρισμα τον διορισμό του.

Μπορεί ο ίδιος ο έρμος ο Καρανίκας να μην είχε φανταστεί ποτέ την ειδωλοποίησή του αλλά μπήκε πλέον, στο «πάνθεον» της διαμαρτυρόμενης σκέψης. Εκπροσωπεί πια, ιστορικά,  τα εκατομμύρια των Ελλήνων που πέρασαν και θα περάσουν στο μέλλον, από τα αργόμισθα γραφεία της άσκοπης κρατικής δαπάνης. Ίσως τον μνημονεύουμε για πολλά χρόνια ακόμα, ίσως καταγραφεί στην Ιστορία για πάντα. Το σίγουρο είναι ότι από δω και πέρα, έχουμε εικόνα να αγανακτούμε για τα δεινά  μας. Αρκεί κάποτε, να ψάξουμε πίσω από τον Καρανίκα, και τους πραγματικούς υπεύθυνους της κατάντιας μας…
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πώς ο Καρανίκας «έκλεψε» τα λεφτά της Εφημερίας στο Τζάνειο…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator