Ευ. Τσακαλώτος: «Θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις από όσες θα μπορούμε να απορροφήσουμε» !!!

0



Το ΔΝΤ δεν ζητά διαφορετικό μηχανισμό αξιολόγησης για τις ελληνικές τράπεζες ανέφερε υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ανέφερε επίσης δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης που προβλέπει ο SSM .Tα στρες τεστ θα γίνουν ταυτόχρονα για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες, είπε αλλά τα αποτελέσματα θα εκδοθούν πριν από την έξοδο από το πρόγραμμα.

Το όραμα του κ. Schaeuble για την Ευρώπη δεν περπατάει σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος με αφορμή τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την Γερμανία ότι δέχτηκε τελικά την μετακίνησή του στην προεδρεία της γερμανικής βουλής.

Ξέρουμε ποιός είναι ο κ. Schaeuble με τα καλά του και τα κακά του. Υπήρξε περίοδος που ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ όμως τώρα δεν έχει αυτή την άποψη. Ο κ Schaeuble ήταν ευρωπαϊστής, όχι όπως εγώ σημείωσε.

Οι αλλαγές που θέλει να φέρει στην Ευρώπη ο κ. Macron και ακολουθεί η κ. Merkel είναι σε διαφορετικό κλίμα ανέφερε και απέφυγε να τοποθετηθεί για τις απόψεις του φερόμενου ως νέου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας του προέδρου του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών κ. Lindner. Δεν ξέρω τι θέλει ο κ. Lindner είπε χαρακτηριστικά.

Το ΔΝΤ έχει αλλάξει τη θέση του για τις ελληνικές τράπεζες και δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού τους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα είναι σε καλή θέση και αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία.

Σύμφωνα επίσης με τον υπουργό, τα stress tests θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος από τον SSM σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες όπως ακριβώς έχουν προγραμματισθεί, απλώς θα ανακοινωθούν ενωρίτερα τα αποτελέσματά τους και πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς εάν θα συζητηθεί με τους θεσμούς στην γ' αξιολόγηση το δικαίωμα του δανειολήπτη να διαπραγματευθεί πρώτος (πριν από τα funds) με την τράπεζα το «κόκκινο» δάνειό του, ο υπουργός δήλωσε πως «δεν θα το θέσουμε διότι δεν είναι λογικό». Και ουσιαστικά παρότρυνε τις τράπεζες να κυνηγήσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ευ. Τσακαλώτος: «Θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις από όσες θα μπορούμε να απορροφήσουμε» !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator