Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μεθοδικά τον δικό του κομματικό στρατό δημοσίων υπαλλήλων

0



Σχέδιο μονιμοποίησης 18.000 συμβασιούχων (εκτός ΑΣΕΠ) 

Για εργαζομένους που χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Από τον Νίκο Τσίτσα

Το σχέδιο μονιμοποίησης περίπου 18.000 συμβασιούχων συζητούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι το σχέδιο μονιμοποίησης των περίπου 18.000 συμβασιούχων καταρτίζεται στο πλαίσιο της καταγραφής των διάφορων σχέσεων εργασίας που επικρατεί στον τομέα των συμβασιούχων.

Βασικοί άξονες του σχεδιασμού για τη μονιμοποίηση έκτακτου προσωπικού που πραγματοποιεί η κυβέρνηση αποτελούν η καταγραφή των σχέσεων εργασίας και η διαπίστωση ότι οι συμβασιούχοι χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, και παράλληλα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», όπου υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται με συμβάσεις έως και 12 έτη και καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα πρέπει να πληρώνονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους.

Παράλληλα ο σχεδιασμός προβλέπει την αλλαγή του νόμου του ΑΣΕΠ για το μόνιμο προσωπικό με την επαναφορά της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας στους ήδη εργαζομένους στο Δημόσιο με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις έργου στις συγκεκριμένες θέσεις. Οπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία», πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προσπεράσει την αναλογία μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις που ισχύει για φέτος ή μία προς τέσσερις που θα ισχύσει το 2018, καθώς έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα την πρόταση να αφαιρεθούν από τον αριθμό των συμβασιούχων όσοι μονιμοποιηθούν.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αυξηθεί το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο και από την άλλη πλευρά θα μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων, καθώς σήμερα υπολογίζεται σε 67.000 και κατόπιν θα πέσει κάτω από 50.000 σε μόνιμη βάση.
Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνουν ότι έχει αρχίσει η καταγραφή των συμβασιούχων αλλά δεν έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό η διαμόρφωση του τελικού σχεδίου. Η κυβέρνηση επιθυμεί να εφαρμόσει ένα κύμα μονιμοποιήσεων και προσλήψεων στο Δημόσιο εν όψει πολιτικών εξελίξεων το 2018.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετά αγκάθια στην υλοποίηση του σχεδιασμού τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και στις συζητήσεις με την τρόικα. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης η κυρία Γεροβασίλη έχει διαφωνήσει με τη μετατροπή συμβάσεων που έχει εισηγηθεί το υπουργείο Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για εφαρμογή του νόμου του ΑΣΕΠ με συμμετοχή υποψηφίων από τον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα δεν είναι βέβαιο ότι σε αυτόν τον σχεδιασμό θα συμφωνήσει η τρόικα...

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 13, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μεθοδικά τον δικό του κομματικό στρατό δημοσίων υπαλλήλων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator