«Το... προσκλητήριο μου έπεσε από τα χέρια»

0



Από προχθές στο Μέγαρο Μαξίμου τραγουδάνε το γνωστό λαϊκό άσμα «το προσκλητήριο μου έπεσε από τα χέρια. Όχι δε γίνεται, δεν είναι δυνατόν».

Το προσκλητήριο Τσίπρα για επενδύσεις στην Ελλάδα της αριστεράς χάθηκε και η απέλπιδα προσπάθεια να δείξει η κυβέρνηση ότι άλλαξε, ότι δεν είναι πλέον ιδεοληπτική, απλά δεν καρποφόρησε.

Πολλοί είπαν ότι ο πρωθυπουργός έκλεψε την ατζέντα από τον Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. «Και τι θα έχει να λέει τώρα ο Κυριάκος όταν ο Αλέξης τα δίνει όλα για τους επενδυτές; Τι θα κάνει η ΝΔ που ο ΣΥΡΙΖΑ της κλέβει την ταυτότητα και το αφήγημα;».

Αυτά έσπευσαν να πουν πολλοί αναλυτές που θα ήθελαν τη διαιώνιση του Τσίπρα στην εξουσία, δυστυχώς μεταξύ αυτών και πολλοί δεξιοί. Μετά την παρουσία του στη ΔΕΘ επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένα προφίλ φιλοευρωπαϊκό, φιλοεπενδυτικό, ανοικτό στους ξένους, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.

Το απόλυτο λάθος. ΤοDNAανθρώπων που γαλουχήθηκαν στους κόλπους του ΚΚΕ δεν αλλάζει. Πολιτικοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, δεν έχουν κάνει ποτέ business plans, δεν έχουν κάνει συναλλαγές σε υψηλό επίπεδο, δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά οικονομικά δεδομένα δεν μπορούν να φέρουν επενδυτές.

Και μάλιστα οι Συριζαίοι οι οποίοι μέχρι πρότινος παζάρευαν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτοί που έκαναν πλάνα εξόδου από το ευρώ, κλειστές τράπεζες και κλειστά σύνορα και να τρώμε ρύζι και πατάτες με το δελτίο.

Όσο και να θέλουν να δείξουν ότι άλλαξαν, για το καλό της πατρίδας, δεν το καταφέρνουν. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια.

Η υπόθεση τηςEldoradoGoldκρύβει ασφαλώς και πολλά άλλα επιχειρηματικά μυστικά και είναι σαφώς και μια περίπτωση εκβιασμού της εταιρείας να προχωρήσουν ταχύτερα αυτά που επιδιώκει. Ωστόσο, στο σημείο αυτό την έφτασε προσωπικά ο κ. Τσίπρας. Αν δεν ήθελαν να γίνουν τα πράγματα όπως έγιναν γιατί ο πρωθυπουργός δεν απαντούσε στις επιστολές εδώ και δύο – τρία χρόνια; Γιατί οι υπουργοί κωλυσιεργούσαν επίτηδες προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν το αριστερό ακροατήριό τους;

Γιατί ο Τσίπρας ή ο Φλαμπουράρης δεν δέχονταν κατ’ ιδίαν τους υπευθύνους της εταιρείας να λύσουν τα προβλήματα; Δεν μπορεί ο Τσίπρας να διαφημίζει τη Philip Morris ή την Apivita με παρουσίες του εκεί και να μη δέχεται κατ’ ιδίαν έναν μεγάλο επενδυτή;

Και αυτό με το Ελληνικό τι είναι πάλι; Κουμάντο κάνει μια ομάδα ιδεοληπτικών αρχαιολόγων; Δεν μπορεί η κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα;

Από την άλλη ο τσακωμός του Σπίρτζη με την Fraport τι είναι; Τσακώνονται γιατί δεν έγιναν έργα αποκατάστασης των αεροδρομίων εν μέσω της τουριστικής περιόδου; Και δεν μπορούν να τα βρουν χωρίς να γίνεται η χώρα βούκινο;

Δυστυχώς η εικόνα της Ελλάδας στις αγορές, στο διεθνές επενδυτικό περιβάλλον, έχει πληγεί καίρια. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει αν θέλει τις επενδύσεις ή όχι γιατί απλά δεν ξέρει και η ίδια τι της γίνεται. Είναι εκτός τόπου και χρόνου και με μπαλώματα, επικοινωνιακού χαρακτήρα επιδιώκει να κλείσει τις μαύρες τρύπες της διακυβέρνησής της. Δεν το καταφέρνει και πλήττει την οικονομία της χώρας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 16, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Το... προσκλητήριο μου έπεσε από τα χέρια»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator