Η διαστροφή πολίτες να ζητάνε από τον πολιτικό να πει ψέματα

0



Του Αντώνη Πανούτσου

Το διήγημα είναι του Σάμιουελ Ντελάνι ή του Φίλιπ Κ. Ντικ. Αλλά πάνε πολλά χρόνια για να είμαι βέβαιος. Ήταν ένα διήγημα σε Ανθολογία Επιστημονικής Φαντασίας που αναφερόταν σε έναν επιστήμονα της ρομποτικής που αποφασίζει να εποικίσει έναν έρημο πλανήτη με ρέπλικες του εαυτού του. Οι οποίες αρχικά συμφωνούν μαζί του και τον θαυμάζουν μέχρι που σε κάποια στιγμή αρχίζουν να αμφισβητούν την αυθεντία του και αρχίζουν να διαφωνούν μαζί του. Δεν θυμάμαι το τέλος, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο πρωταγωνιστής τελικά δεν εκλέγεται αρχηγός της ΝΔ. Ούτως ή άλλως στη ΝΔ έχει συμβεί το αντίστροφο, χιλιάδες ψηφοφόροι μετά τις εσωκομματικές εκλογές δημιούργησαν τον δικό τους Μητσοτάκη. Όλοι διαφορετικό και όλοι ρέπλικα του εαυτού τους.

Έτσι δημιουργήθηκε ο Κυριάκος ο Κομουνιστοφάγος που θα οδηγούσε τα στρατά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο και το Βίτσι, ο Κυριάκος ο Τζημερικός που θα σκότωνε το δράκο του δημοσίου και ο Κυριάκος ο Ευαίσθητος Κεντροαριστερός που θα συγκρουόταν με την εκκλησία. Στην πραγματικότητα Μητσοτάκης όμως ήταν ρέπλικες που υπήρχαν στη φαντασία. Ο Κυριάκος παρέμενε ένας κεντροδεξιός πολιτικός που θα διεκδικούσε την εξουσία με μία κεντροδεξιά ατζέντα, που δύσκολα θα τον έκανε να μπει επικεφαλής στην παρέλαση του Athens Pride και ακόμα πιο δύσκολα να βγάζει ομιλίες στην επέτειο των Δεκεμβριανών στου Μακρυγιάννη. Χωρίς να αφήνει περιθώρια για φαντασιώσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτέ δεν προσπάθησε να κρύψει αυτό που είναι ή αυτό που θέλει να κάνει.

Μια δύσκολη επιλογή αφού ένα κομμάτι της ΝΔ σχεδόν απαιτεί να ακολουθήσει την τακτική του Τσίπρα για να πάρει την εξουσία. Και σε αυτό η πολιτική μοιάζει με το ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί κατηγορούν τον πρόεδρο των αντιπάλων επειδή δουλεύει στο παρασκήνιο, λέγοντας ότι τον θέλουν για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο αλλά στην πραγματικότητα ζητώντας του να κάνει τα ίδια και κάτι παραπάνω από αυτά που έκαναν οι αντίπαλοι. Έτσι αν ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται την σύνδεση του Δούναβη με τη Μαύρη Θάλασσα και μετρό χωρίς σταθμούς και ράγες στην ΔΕΘ υπάρχουν νεοδημοκράτες που θα θέλανε από τον Μητσοτάκη όχι μόνο να πει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και να υποσχεθεί ότι όχι μόνο θα κάνει μετρό και στη Λάρισα.

Μια προοπτική που μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα θα κόλαζε  τον Αγιο Αντώνιο τον Ερημίτη. Κάτι που όμως δεν πρόκειται να γίνει.  Όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, η ΝΔ «Δεν θα μπει στον πειρασμό των παροχών και του λαϊκισμού, στη ΔΕΘ». Μπορεί να είναι εκκεντρικό, ουτοπικό, ακόμα και εγωιστικό αλλά ο Μητσοτάκης θα διεκδικήσει την κυβέρνηση on his own terms. Χωρίς να πει κάτι που δεν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει. Κάτι που θα έπρεπε να είναι απαίτηση όλων των πολιτών σε όλους τους πολιτικούς αλλά η απαίτηση κάποιων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει ψέματα δείχνει πόση ζημιά έχει γίνει.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η διαστροφή πολίτες να ζητάνε από τον πολιτικό να πει ψέματα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator