ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ κατοίκων Σχίνου: Γιατί η ΔΕΥΑ Λουτρακίου αποσυνέδεσε από το δίκτυο ύδρευσης την γεώτρηση από την οποία πήρε μέτρηση στις 7/8/2017 το ΠΑΚΟΕ στο Σχίνο;

0Σχίνος 29/9/2017

Προς: κ. Θυμή Φίλλιπο, Πρόεδρο ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.Θ.

Κοιν: ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Θέμα: Γιατί η ΔΕΥΑ Λουτρακίου αποσυνέδεσε από το δίκτυο ύδρευσης την γεώτρηση από την οποία πήρε μέτρηση στις 7/8/2017 το ΠΑΚΟΕ στο Σχίνο;

Πριν λίγες ημέρες συνεργείο της ΔΕΥΑΛ-Π αποσυνέδεσε από το δίκτυο ύδρευσης την γεώτρηση της οδού 25ης Μαρτίου στην περιοχή του Σχίνου. Πρόκειται για την ίδια γεώτρηση που το ΠΑΚΟΕ στις 7/8/2017 έκανε μία από τις 12 δειγματοληψίες του, όπου η συγκεκριμένη γεώτρηση βρέθηκε μικροβιολογικά και χημικά μολυσμένη πάνω από τα όρια για ανθρώπινη χρήση.

Αυτή η γεώτρηση ήταν μια από τις αιτίες που μολύνθηκε το δίκτυο ύδρευσης του Σχίνου αλλά και η θάλασσα στην παραλία της Αγ. Σωτήρας. (βλέπε δειγματοληψίες ΠΑΚΟΕ 7/8/2017 https://drive.google.com/open?id=0B8ddjzyev7gFZndQb0ZQR2Q5Y2s )

Προφανώς και έπρεπε να βγει εκτός δικτύου ως μολυσμένη και προβληματική. Όμως εγείρονται κάποια ερωτήματα με αυτό το θέμα στα οποία θα θέλαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις από τους αρμόδιους:

1) Γιατί η ΔΕΥΑΛ δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε καμία ανακοίνωση της για την συγκεκριμένη γεώτρηση;

2) Γιατί δεν έχουν δοθεί εδώ και πέντε (5) έτη οι μετρήσεις (χημικές και μικροβιολογικές) της συγκεκριμένης γεώτρησης παρόλο που έχουν ζητηθεί; (πχ με τις από 12/10/2012 Αρ.Πρωτ. 3463 και με Αρ. Πρωτ. 3620/21-9-2017 επιστολές προς την ΔΥΕΑΛ-Π)

3) Έχει ελέγξει ποτέ κάποια δημόσια υπηρεσία αυτήν τη γεώτρηση όλα αυτά τα χρόνια;

4) Πως θα αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΛ-Π και ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος το σοβαρό πρόβλημα της επάρκειας πόσιμου νερού το καλοκαίρι του 2018, καθ όσον δεν θα έχουν πλέον διαθέσιμη την συμπληρωματική ποσότητα νερού που έδινε αυτή η γεώτρηση που αποσυνδέθηκε ως προβληματική; Σας επισημαίνουμε πως δεν είναι η πρώτη γεώτρηση που κλείνει στο Σχίνο λόγω αυξημένης μόλυνσης από το 2012 μέχρι σήμερα.

5) Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΛ-Π ενώ γνωρίζουν το πόρισμα του ΙΓΜΕ από την Υδρογεωλογική Έρευνα που διεξήχθη στην περιοχή του Σχίνου το 2012-2013, γιατί συνεχίζουν και υδρεύουν τον Σχίνο από τον μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα;

6) Επίσης, ακόμα αναμένουμε τις απαντήσεις που αφορούν τις προηγούμενες καταγγελίες που σας έχουμε κάνει σχετικά με το συνταγματικά κατοχυρωμένο, ανθρώπινο δικαίωμα μας σε καθαρό, επαρκές, πόσιμο νερό. .

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε τον αριθμό πρωτοκόλλου για την παρούσα επιστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση epitropinerousxinou@gmail.com

Μετά τιμής,

Οι κάτοικοι Σχίνου
Πετρόπουλος Διονύσης
Δεσύλλας Δημήτρης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

1) Υπουργείο Υγείας

Γενινή Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.

α. Τμήμα Υγιεινής Περιβάλλοντος

β. Τμήμα Υγειονομικού Κανονισμού Δημόσιας Υγείας

Αριστοτέλους 17 – 104 33 Αθήνα

2. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής, Περιφέρεια Πελοποννήσου ,

3. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Κορινθίας

Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου

Αδειμάντου 22 Κόρινθος

4. Γραφείο κ. Περιφερειάρχη

5. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας

6. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Παιδείας και Πολιτισμού

7. κ. Γκιώνη Γεώργιο, Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγ. Θ.

8. κ. Γκίκα Ιωάννη, Πρόεδρο Δημοτικού Διαμερίσματος Πισσίων-Σχίνου

9. Κοινοβουλευτική ομάδα ΚΚΕ κ. Καραθανασόπουλο Νίκο, κ. Μωραΐτη Νίκο

10. Βουλευτή Κορινθίας ΝΔ, Μέλος της Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας

Περιβάλλοντος, Μέλος της Υποεπιτροπής υδατικών πόρων κ. Δήμα Χρίστο

11. Βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ, Μέλος της Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας

Περιβάλλοντος, Μέλος της Υποεπιτροπής υδατικών πόρων κ. Τσόγκας Γεώργιος

12. Βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ψυχογιός Κ. Γεώργιος

13. Βουλεύτρια Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ, κα. Θελερίτη Μαρία

14. Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σχίνου «Τα Γεράνεια»

15. ΠΑΚΟΕ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ κατοίκων Σχίνου: Γιατί η ΔΕΥΑ Λουτρακίου αποσυνέδεσε από το δίκτυο ύδρευσης την γεώτρηση από την οποία πήρε μέτρηση στις 7/8/2017 το ΠΑΚΟΕ στο Σχίνο;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator