Να σταματήσει η κοροϊδία των συνομιλιών με τους Σκοπιανούς

0Η προκλητική στάση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ, οι σκέψεις των Σκοπίων για προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης και πώς σκέφτεται να απαντήσει η Ελλάδα

Με προκλητικό τρόπο, ακόμη πιο αυθάδη από αυτόν του Αλβανού Έντι Ράμα, συμπεριφέρεται η παρούσα σκοπιανή κυβέρνηση, με τον υπουργό της επί των Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ να εμπαίζει στην ουσία τον Ν. Κοτζιά, αφού τον διαβεβαιώνει ότι θα εγκαταλειφθεί ο μακεδονισμός των Σκοπίων, αλλά μόλις του γυρίσει την πλάτη, φέρεται προκλητικά.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο ακόμη και μερίδα του σκοπιανού Τύπου να αναρωτιέται γιατί ο Ντιμιτρόφ δίνει αφορμές στην Ελλάδα, με την προχθεσινή του εμφάνιση σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ πίσω του προβαλλόταν ο δεκαεξάκτινος ήλιος της Βεργίνας. Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, όπως έγραψα και προ ημερών, φαίνεται ότι στηρίζεται καθ’ υπερβολήν στις πλάτες του Σόρος, αδυνατώντας να κατανοήσει ότι αφενός ο Σόρος βρίσκεται αντιμέτωπος με την σημερινή αμερικανική κυβέρνηση, αφετέρου και ο Γκρούεφσκι επί δεκαετία, του Σόρος τις εντολές εκτελούσε, χωρίς να προωθήσει ούτε κατ’ ελάχιστον τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας του.

Υπήρξε και μία έμμεση απειλή εις βάρος μας, ότι τα Σκόπια προετοιμάζονται να καταφύγουν στο Δικαστήριο της Χάγης, αν αρνηθούμε την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, με την ονομασία FYROM. Σύμφωνα με πληροφορίες των Παραπολιτικών, την ίδια προετοιμασία κάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ. Οι νομικοί συνεργάτες του Ν. Κοτζιά είναι έτοιμοι να στείλουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έναν μεγάλο φάκελο με όλες τις παραβάσεις στις οποίες έχουν προβεί τα Σκόπια, όσον αφορά την τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Φυσικώ τω λόγω, για να δώσει την συγκατάθεσή του ο Ν. Κοτζιάς, αναμένει την έγκριση από τον Πρωθυπουργό, που, σύμφωνα με όσα λέγονται στο παρασκήνιο, συμφωνεί μεν με μια τέτοια κίνηση, αλλά θέλει να ορίσει ο ίδιος τη χρονική συγκυρία που θα γίνει.

Σε μια τέτοια εξέλιξη, ακόμη και στην περίπτωση που το Δικαστήριο της Χάγης τους δικαιώσει, τα Σκόπια δεν θα προφθάσουν να επωφεληθούν, λόγω του ότι η απόφαση θα εκδοθεί σε δυο-τρία χρόνια. Έως τότε θα μένουν εκτός ΝΑΤΟ -αν δεν έχουν διαλυθεί-, αλλά, όπως έχω ξαναγράψει, η Ελλάδα μπορεί να επικαλεστεί τα άλλα άρθρα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, περί των σχέσεων καλής γειτονίας, και όχι μόνο περί αλυτρωτισμού.

Ο Ντιμιτρόφ αναζητεί συμμάχους, κι έφτασε μάλιστα να πιστέψει -και να δημοσιοποιήσει ευτυχής- ότι η Βρετανία θα συνηγορήσει υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. Πώς θα συμβεί αυτό, καθ’ ην στιγμή η Βρετανία θα βρίσκεται εκτός, δεν θέλησε να το καταλάβει, ή μπορεί και να μη το κατάλαβε όντως.

Πρέπει να κάνω και μια αναφορά, ως συνέχεια προηγούμενου σημειώματός μου για την παραεγνατία (Διάδρομος Νο 8), που σύμφωνα με Βούλγαρους αναλυτές δεν θα γίνει λόγω της παρελκυστικής τακτικής της Ελλάδας, που δεν θέλει να χάσει τα πλεονεκτήματα της Εγνατίας οδού.

Ο πρέσβης των Σκοπίων στην Σόφια, Μάριαν Γκιόρτσεφ, πήρε αφορμή από τις αναφορές των Βουλγάρων επί του θέματος και δήλωσε σε βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων: «Ο αποκλεισμός από την Ελλάδα εξαιτίας του θέματος της ονομασίας εμπόδισε σε μεγάλο βαθμό την κατανομή κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για αυτό επί πολλά χρόνια γίνονται κάποια βήματα με ιδιωτικά κεφάλαια και από τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης των Σκοπίων.

"Τώρα όμως, με την υπογραφή της συμφωνίας καλής γειτονίας (με τη Βουλγαρία) πιστεύουμε ότι θα έχουμε πρόσβαση στα ευρωπαϊκά δάνεια, ώστε να πραγματοποιήσουμε το έργο μαζί πολύ σύντομα".Και προχώρησε μάλιστα, υπενθυμίζοντας και παραφράζοντας τον Χρίστο Μπότεφ, ότι οι νότιο σλαβικές χώρες θα πρέπει να κάνουν κάτι για να ενωθούν.

«Τον 19ο αιώνα μιλούσαν για την βαλκανική ομοσπονδία, τώρα είμαστε ενωμένοι ως Βαλκάνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, τα νότιο σλαβικά αδελφικά έθνη, σε όλα στα Βαλκάνια, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τους πολίτες, ώστε να έχουν ευημερία, επιτυχία, ευτυχία και όλα να πάνε καλά».Βεβαίως, ένας μακεδονίζων πρέσβης μιλά για αδελφικά έθνη με τους άλλους Σλάβους. Αλλά, στα νότια Βαλκάνια, μόνον Σκοπιανοί και Βούλγαροι είναι Σλάβοι (όταν λησμονούν πως οι πρώτοι παριστάνουν τους απογόνους των Μακεδόνων και οι δεύτεροι των Θρακών). Εκτός αν και συμπεριλαμβάνουν και τους Σέρβους, που δεν είναι νότιοι, και που με τα αλβανοποιημένα Σκόπια δεν θέλουν και πολλά πάρε-δώσε. Δεν βγάζεις άκρη μ’ αυτούς.

Μακεδών
Πηγή Voria
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Να σταματήσει η κοροϊδία των συνομιλιών με τους Σκοπιανούς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator