H "ANEMH" στο Θέατρο "Πάνος Βαρδάκας" του Αγ. Βασίλειου

0



Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε , ότι θα συναντούσαμε τόση αγάπη, τέτοια αίσθηση φιλοξένιας , τέτοια αποδοχή , από ένα τόσο έμπειρο σε καλλιτεχνική δημιουργία κοινό, που γνώριζε πώς να διεισδύσει σε μια παράσταση, συμμετέχοντας σε κάθε της δευτερόλεπτο …

Ούτε περιμέναμε ότι ένα υπαίθριο θέατρο, στην άκρη του Αγ. Βασιλείου, μπορούσε να διεκδικήσει , επί ίσοις όροις , τον τίτλο της πιο φιλόξενης «γωνιάς» για να ξετυλιχθεί μια παράσταση , ανάμεσα στους χώρους που υπάρχουν στα διαμερίσματα του Δήμου Κορινθίων.
Είναι σίγουρα οι άνθρωποι και η αγάπη που έχουν για τον τόπο τους, είναι ο δρόμος που έχουν διαλέξει , της «πρώτης γραμμής» στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας , δείχνοντας μια αξιοζήλευτη εξωστρέφεια και διατηρώντας παράλληλα το πολύτιμο «δώρο» της τοπικής κουλτούρας και παράδοσης.
Οι ηθοποιοί της «ΑΝΕΜΗΣ» χτες , αφιέρωσαν την παράσταση στους συνεργάτες που κόπιασαν και κοπιάζουν ώστε ο «ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» να μπορεί να ταξιδεύει και να αγαπιέται από το κοινό, με λίγα λόγια της Γεωργίας Σκούρτη:

«Σήμερα έχουμε την εξαιρετική χαρά και τιμή να μπορούμε να παρουσιάσουμε εδώ μπροστά σας τον «Κατά φαντασίαν Ασθενή» του Μολιέρου, στο υπέροχο αυτό Θέατρο .
Η Αλήθεια- και πρέπει να σας το εξομολογηθούμε αυτό – είναι ότι ως εδώ , μπροστά από αυτές τις εξέδρες, αυτή την ορχήστρα, μας οδήγησε , αυτή-μόνη-της η περιέργεια!
Πως θα ήταν δυνατό, ένας τόπος που δεν λογίζεται δα και ως κέντρο… να ΓΙΝΕΤΑΙ το κέντρο του πολιτισμού , που γι αυτό μιλάνε με τα καλύτερα λόγια! Κάτι… πρέπει να έχει συμβεί!
Κι εκεί που.. περίπου αρχίζουν να κάνουν τις πρώτες δοκιμές, τα φτερά της φαντασίας , δυναμωμένα από τον αέρα της .. περιέργειας… να που βρισκόμαστε εδώ για να προσγειωθούμε , οδηγημένοι από τα πραγματικά γεγονότα! Τίποτε δεν γίνεται έτσι, τίποτε δεν χαρίζεται ! Και βέβαια, ότι βλέπουμε και αισθανόμαστε γύρω μας, έχουν τη σφραγίδα της σκληρής δουλειάς, των ονείρων και της προσδοκίας για το αύριο… δεν εξηγείται αλλιώς…
Έτσι και στην παράσταση που έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε απόψε, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει εδώ, σε σας, αν δεν είχαν εργαστεί άνθρωποι που δεν έχετε την δυνατότητα να δείτε και που… δούλεψαν με μεράκι, με επιμονή και υπομονή με μας και που … δίχως τη συμβολή τους, η παράσταση μας δεν θα μπορούσε να παρουσιάζεται… στην κυριολεξία.
Κυρίες – Κύριοι :ξέρετε ήδη πως… θέατρο, δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί , φιλάξτε το πιο ζεστό σας χειροκρότημα για τους :

1.Τατιάνα Σουφρίλα : Ενδυματολόγο
2. Γλυκερία Μωραιτάκη : Μουσική επένδυση
3. Ειρήνη Αβερκίεβα : χορογράφο
4. Παναγιώτη Λανάι : Ηχο-Φωτιστή
5. Αντώνη Τσεμεντζή : Διευθυντή Υλικού της Ανέμης"

Ευχαριστούμε το ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων που μας ενέταξε στις ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, τον Πολιτιστικό και Θεατρικό Όμιλο Αγ.Βασιλείου, ευχόμαστε καλή συνέχεια στο εξαίσιο πρόγραμμα Θερινών εκδηλώσεων , ευχόμαστε οι δρόμοι μας να συναντηθούν και …. Το ταξίδι της ΑΝΕΜΗΣ γι αυτό το καλοκαίρι συνεχίζεται : 

9 Αυγούστου στο όμορφο Στεφάνι

Δημοσίευση: Αυγούστου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "H "ANEMH" στο Θέατρο "Πάνος Βαρδάκας" του Αγ. Βασίλειου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator