Γερμανικό "πλιάτσικο" στο ελληνικό μέλλον

0



Ο Στέφανος και η Χριστίνα, παρότι έχουν στην Ελλάδα μια άκρως επιτυχημένη επιχείρηση, αποφάσισαν να πάρουν τα δύο παιδιά τους και να μεταναστεύσουν στη Γερμανία.

Λύγισαν από τη δολοφονική φορολογία που δεν άφηνε ούτε ευρώ στο οικογενειακό ταμείο τους, παρότι οι δουλειές πήγαιναν πολύ καλά. Δούλευαν πάνω από 10 ώρες την ημέρα, δεν έβλεπαν τα παιδιά τους, βρίσκονταν σε διαρκές στρες και ουσιαστικά δεν ζούσαν.

Την ίδια επιλογή έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια χιλιάδες Έλληνες, κυρίως νέοι, που αναζητούν μια καλύτερη τύχη. Γιατί όμως επέλεξαν τη Γερμανία; Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι οι παροχές και τα δεκάδες επιδόματα! Ναι, η Γερμανία, που μας κουνά το δάχτυλο για τις υπερβολικές «σπατάλες», δίνει
παχυλά βοηθήματα πάσης φύσεως, εφόσον όμως πρόκειται για μετανάστες που έχουν χρήματα ή είναι βέβαιο ότι μπορούν να συνεισφέρουν στην οικονομία της χώρας τους. Μόνο το στεγαστικό επίδομα για τους ξένους μπορεί να φτάσει τα 1.800 ευρώ τον μήνα!

Με μια σειρά από πονηρές ρυθμίσεις οι Γερμανοί προχωρούν τα τελευταία χρόνια σε ένα νέου τύπου «παιδομάζωμα». Αφού διέλυσαν τις περισσότερες χώρες του Νότου, με πρώτη την Ελλάδα, προσφέρουν «δώρα» για να μαζέψουν στη χώρα τους λαμπρά μυαλά και ελπιδοφόρους επαγγελματίες. Την ίδια ώρα, οι επιχειρήσεις τους δουλεύουν στον αυτόματο πιλότο και χιλιάδες Γερμανοί εργάζονται λιγότερο από οκτώ ώρες, εκμεταλλευόμενοι τα φθηνά ξένα εργατικά χέρια.

Το κόλπο είναι καλοστημένο και θωρακισμένο με κάθε τρόπο. Αρχικά κανείς δεν μπορεί να εργαστεί στη Γερμανία, αν δεν έχει μόνιμη κατοικία. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν την πόρτα σε φτωχούς μετανάστες ή απελπισμένους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Έτσι κάνουν το πρώτο και βασικό «ξεσκαρτάρισμα» του εργατικού δυναμικού που χρειάζονται. Δεύτερον, κανένα σπίτι δεν νοικιάζεται σε ξένους χωρίς σοβαρές εγγυήσεις και μια γενναία προκαταβολή ενοικίου έως και για ένα έτος. Γλιτώνουν με αυτό τον τρόπο από τζαμπατζήδες ή άφραγκους που θα αφήσουν χρέη. Τρίτον, βεβαιώνονται οι υπηρεσίες τους ότι αυτοί που τελικά θα πάρουν άδεια εργασίας είναι χρήσιμοι και αποδοτικοί. Συμπερασματικά, η Γερμανία καλοδέχεται μόνο τους οικονομικούς μετανάστες με... γεμάτο πορτοφόλι, εκτός κι αν διαθέτουν σημαντικά πτυχία ή δεξιότητες.

Στη συνέχεια, όμως, τα δίνουν όλα για να τους κρατήσουν στη χώρα τους. Τεράστιο επίδομα ενοικίου, βοήθημα για κάθε παιδί, φοροαπαλλαγές, άλλο επίδομα αν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο, εκπτώσεις σε δημοτικά τέλη και κάθε λογής διευκολύνσεις. Το «κοινωνικό» κράτος τους θυμίζει το αντίστοιχο ελληνικό της πρώτης εποχής του ΠΑΣΟΚ. Ο «σφιχτός» Σόιμπλε έχτισε ένα παμπόνηρο σύστημα για να δελεάσει μόνο αυτούς που η γερμανική «μηχανή» έχει ανάγκη. Πραγματικά σατανικό!

Την ίδια ώρα οι δανειστές επιβάλλουν στην Ελλάδα μια σειρά από περικοπές, ορισμένες εκ των οποίων είναι προκλητικά ανάλγητες. Κορυφαίο παράδειγμα η «σφαγή» των συντάξεων στις χήρες! Ουσιαστικά κόβουν όλα όσα προσφέρουν οι ίδιοι απλόχερα. Είναι απορίας άξιο, γιατί οι πολιτικοί μας που διαπραγματεύονται με τους Γερμανούς, δεν επικαλούνται τις παροχές της κυρίας Μέρκελ. Ενδεχομένως να τις αγνοούν με βάση την ασχετοσύνη και την προχειρότητα που επέδειξαν όσοι κλήθηκαν έως τώρα να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων.

Ο Στέφανος και η Χριστίνα, λοιπόν, γι’ αυτό φεύγουν. Το τίμημα της ξενιτιάς είναι βαρύ, όμως εκεί στη Γερμανία ελπίζουν ότι θα έχουν μέλλον. Θα βάλουν στην αρχή βαθιά το χέρι στην τσέπη, όμως είναι δεδομένο ότι μόλις θεωρηθούν «Γερμανοί πολίτες», θα απολαύσουν προνόμια που εδώ δεν θα έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους. Πώς να τους πεις, λοιπόν, ότι κάνουν λάθος;

Οι Γερμανοί, και εν γένει οι κατακτητές, πάντα αυτήν τη μέθοδο ακολουθούσαν. Στην Κατοχή μας πήραν τον χρυσό και τις πρώτες ύλες. Τώρα θησαυρίζουν εις βάρος μας μέσω των τόκων και μας αρπάζουν ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Το μέλλον μας! Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Δημήτρης Ριζούλης
Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Αυγούστου 11, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γερμανικό "πλιάτσικο" στο ελληνικό μέλλον"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator