ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ

0Κάθε σημαντικό έργο σε έναν τόπο με τεράστιο αναπτυξιακό έλλειμμα είναι καλοδεχούμενο. Η επέκταση του λιμανιού του Γυθείου ήταν αίτημα ετών και ετών, όχι μόνον για την περιοχή της Μάνης αλλά και για ολόκληρη την Λακωνία!

Και «ήγγικεν» η ώρα, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση 2 ετών και πλέον αν και είχε απρόσκοπτη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013, που αυτό ολοκληρώθηκε !

Και κατά πάγια διαδικασία έφτασε η ώρα της κορδέλας και των «δεκάρικων» ! Σκοτωμός για την πατρότητα του έργου, ως συνήθως!

Να οι πύρινοι λόγοι του «άδολου πατριώτη», να τα event, να τα σούρτα φέρτα, να οι εκπλήξεις, να και ……..τα απόνερα !

Κουβέντα για την καθοριστική συμβολή του τέως Νομάρχη Κώστα Φούρκα στην χρηματοδότηση και ωρίμανση της μελέτης του έργου που αποτελεί το άλφα και το ωμέγα της όλης προσπάθειας! Η αναφορά του ονόματος του από την κ. Ντία μαζί με όλους τους άλλους τέως Νομαρχιακούς συμβούλους δεν ήταν φυσικά τυχαία !

Πλήρωσε φαίνεται το «μπούλινγκ», τρομάρα μας, ο Κώστας !

Του τη φυλάγανε !

Ναι βεβαίως το 2002 επί Αποστολάκου στην Νομαρχία και Διασάκου στην αντιπολίτευση λίγο πριν την λήξη εκείνης της θητείας ψηφίστηκε και εντάχθηκε στο Νομαρχιακό πρόγραμμα αλλά μετά ήταν τα δύσκολα!

Κουβέντα για την συμβολή όλων ανεξαιρέτως ανεξαρτήτως παράταξης Λακώνων Περιφερειακών Συμβούλων της προηγούμενης θητείας !

Είναι αυτοί που με επιμονή ψήφισαν όχι απλώς την χρηματοδότηση του έργου αλλά και την μετατόπιση κονδυλίου 12 εκ. ευρώ από άλλο κωδικό που προοριζόταν για το λιμάνι της Καλαμάτας , αφού στο κωδικό κατασκευής λιμένων στο ΠΕΠ στο ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ υπήρχαν μόνον 10 εκ. ευρώ !

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια θα πει κανείς !

Κουβέντα για την απαραίτητη οδό προσπέλασης προς το λιμάνι, αφού χωρίς δρόμο, το έργο μοιάζει και είναι αποσπασματικό ! Αλλά με ποια μελέτη ? Υπάρχει ? Ετοιμάζεται?

Βέβαια οι Γυθειάτες θα θυμούνται για καιρό το δρώμενο της Ντίνας, την έκπληξη , που ως άλλος θηλυκός Κανάρης εισέβαλε με τα καπνογόνα, που έπνιξαν το κόσμο και τα μπουρλότα για να δημιουργήσει το απαραίτητο ……. προπέτασμα καπνού!

Χρήσιμο πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις!

Άψογη η «Κανάρενα» ! Αέρας !!!

Είναι φορές που λες μετά την λήξη της θητείας όλων αυτών των αιρετών τι θα κάνουν?

Μάλλον θα τους απορροφήσει όλους η Τέχνη !

Εκτός βέβαια του Τάσου που θα βγεί ….Δήμαρχος !

Ναι και του Ηλία που θα κυνηγάει τους …. αγριόχοιρους !!!

Εδώ ταλέντα χάνονται!

Να μην πούμε βέβαια για την μη συνεννόηση με τον Μητροπολίτη , που τους την είπε !

Με τούτα και με τα άλλα τα προγραμματισμένα έργα της προηγούμενης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τελειώνουν!

Απομένει ακόμη το Γύθειο-Αρεόπολη- Γερολιμένας και η παρέμβαση της επαρχιακής οδού προς το Γεράκι, με τα «οχυρωματικά έργα» για την … τιμή του βράχου!

Σε άλλη συζήτηση αυτό !

Άρα απομένουν δύο κορδέλες ακόμη! Υπομονή πατριώτες !!!

Τα «ώριμα» έργα της μετά Νομαρχίας εποχής αργούν ακόμη! Κυοφορούνται ! Το μπαμ θα γίνει με το Νέο Μουσείο της Σπάρτης !

Βραδύκαυστο !!!

Αργά αλλά σταθερά !!

Εδώ η ωρίμανση απαιτεί χρήση «θερμοκοιτίδας»!

Άντε παιδιά να τελειώνουμε και με τις λάϊτ εκδοχές της αυτοδιοίκησης του Β βαθμού! Ειδικά στην Πελοπόννησο!

Επήλθε κορεσμός !!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Δημοσίευση: Αυγούστου 04, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator