Γαβρόγλου: «Αν είναι να φύγουν οι καλοί στο εξωτερικό, να φύγουν»

0Στο εξωτερικό και με τις... ευλογίες της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στέλνονται όσοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι δεν συμφωνούν με το νομοσχέδιο του για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Αυτή την χωρίς περιστροφές προτροπή απηύθυνε ο κ. Γαβρόγλου σε όσους πανεπιστημιακούς διαφωνούν με τις ρυθμίσεις του για τα μεταπτυχιακά τμήματα, κατά την συζήτηση στη Βουλή χθες του σχετικού νομοσχεδίου.               

Απαντώντας στις κατηγορίες των βουλευτών της αντιπολίτευσης για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα πανεπιστήμια είπε χαρακτηριστικά:   

"Αν κόψετε –λένε- να πληρώνονται έξτρα κάποιοι, τότε οι καλοί θα φύγουν στο εξωτερικό και θα καταρρεύσει το σύστημα. Αν οι καλοί είναι να φύγουν στο εξωτερικό επειδή δεν πληρώνονται έξτρα, εγώ τους προτρέπω να φύγουν. Όμως δεν θα το κάνουν, γιατί αυτό είναι μια τρομοκρατία που γίνεται στον δημόσιο λόγο και γίνεται από κάποιους απειλητικά. Και θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε αυτή την καραμέλα ότι, δηλαδή, οι καλοί επειδή δεν πληρώνονται θα φύγουν έξω."

Μάλιστα ο κ. Γαβρόγλου αρνήθηκε να βγάλει από το νόμο το δικαίωμα αναπομπής από το Υπουργείο. "Για ποιον λόγο να το βγάλω; Εμείς είμαστε η Πολιτεία η οποία ελέγχει τη νομιμότητα και η νομιμότητα έχει προσδιοριστεί από την απόφαση του ΣτΕ. Μόλις πάμε να βάλουμε κανόνες, μεταξύ των οποίων είναι και η υπακοή στο ΣτΕ, σας τρομάζει. Γιατί, δεν ξέρω".

Έβγαλε και Harvard υπό κατάρρευση

Με πρωτοφανή ευκολία ο υπουργός στην ομιλία του, έβγαλε και το Harvard υπό κατάρρευση από οικονομικά προβλήματα.

"Άκουσα τον κ. Κρεμαστινό και σοκαρίστηκα γιατί μας είπε ‘γιατί δεν παίρνουμε το Harvard να το αντιγράψουμε;’ Στο περιοδικό Fortune, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αριστερό περιοδικό, λέει ότι μπορεί να καταρρεύσει το αμερικανικό σύστημα γιατί τα οικονομικά του είναι εκτός ελέγχου. Αυτά συζητιούνται διεθνώς, δεν είναι ίδιον της Ελλάδας".

Γενικά για το νομοσχέδιο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε ότι: "Από την αρχή είπα ότι η γενική φιλοσοφία του νόμου είναι το άνοιγμα στην κοινωνία και οι ακαδημαϊκοί κανόνες. Αυτό επανανοηματοδοτεί το Δημόσιο συνολικά. Ρημάχτηκε το Δημόσιο γιατί υπονομεύτηκαν οι κανόνες. Ως κυβέρνηση κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια να επαναφέρουμε σε μια κανονικότητα και να επανανοηματοδοτήσουμε το Δημόσιο".

φωτογραφία: sooc

liberal.gr
Δημοσίευση: Αυγούστου 01, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γαβρόγλου: «Αν είναι να φύγουν οι καλοί στο εξωτερικό, να φύγουν»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator