Εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου... προκαλεί επικοινωνιακό «κρεσέντο» Τσίπρα

0



Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Κάθε μέρα και μία δημόσια εμφάνιση. Κάθε μέρα και μία νέα δήλωση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Μέσα σε μόλις τρία 24ωρα ο κ.Τσίπρας επέλεξε να κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες.

Η αρχή έγινε με την συζήτηση στη Βουλή για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Η συνέχεια δόθηκε στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, όπου ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τα πληρώματα των καναντέρ.

Το κλείσιμο αυτού του επικοινωνιακού κρεσέντο από το Μέγαρο Μαξίμου δόθηκε στη Βουλή, όπου ο κ. Τσίπρας επέλεξε να παρέμβει αιφνιδιαστικά στην συζήτηση για το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου στη Βουλή. Στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του μάλιστα άσκησε σκληρή κριτική στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, «ρίχνοντας» ουσιαστικά τις όποιες γέφυρες με τη Φώφη Γεννηματά.

«Κρύβεται» κάτι πίσω από την υπερέκθεση των τελευταίων ωρών του πρωθυπουργού; Μπορεί αυτές οι συνεχείς παρεμβάσεις να έχουν κάποια συγκεκριμένη αιτία ή απλώς αποτελούν ένα συγκυριακό φαινόμενο.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, ανάλογα με την οπτική που «βλέπει» τα πράγματα. Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η εξήγηση είναι μία.

«Ο κ. Τσίπρας είναι σε αδύναμη θέση. Είναι στριμωγμένος από όλες τις τελευταίες εξελίξεις» έλεγε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, αποδίδοντας και την εικόνα που εισπράττει η Πειραιώς για τα όσα γίνονται τα τελευταία 24ωρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δύο φαίνονται να είναι τα γεγονότα που επηρέασαν καταλυτικά την επικοινωνιακή συμπεριφορά του κ. Τσίπρα από τη Δευτέρα που μας πέρασε.

Πρώτο στοιχείο. Η δυσχερής θέση στην οποία έχει περιέλθει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί γύρω από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Η αποδοχή των επικοινωνιών από τον ίδιο τον υπουργό έχουν «βάλει στη γωνία» το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έδειχνε να έχει υποτιμήσει το ζήτημα. Η κίνηση Μητσοτάκη να προτείνει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα προκάλεσε περαιτέρω εκνευρισμό στην κυβέρνηση, που βρέθηκε σε δύσκολη θέση με μία μόνο επιλογή: Να καλύψει τον Πάνο Καμμένο, όπως και το έκανε δύο φορές ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δεύτερο στοιχείο. Η μίνι «ανταρσία» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη ψηφοφορία του Δημήτρη Καμμένου για την αντιπροεδρία της Βουλής.

Στην ΝΔ μπορεί να μην το χαρακτηρίζουν «μείζον» πολιτικό γεγονός με άμεσες  επιπτώσεις στην κυβέρνηση, όμως δείχνουν να το ερμηνεύουν ως «μήνυμα» της εσωτερικής αντιπολίτευσης προς το Μέγαρο Μαξίμου. Αν μάλιστα κάποιος υπολογίσει τις κομψές αλλά δημόσιες αποστάσεις που είχε λάβει ο Νίκος Φίλης για την υπόθεση με τις επικοινωνίες Καμμένου, τότε επιλογή του πρώην υπουργού Παιδείας αποκτά διαφορετική δυναμική.

Όπως εκτιμούν γαλάζια στελέχη, ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει στις δημόσιες παρεμβάσεις, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό  θα ενισχυθούν οι κυβερνητικές επιδόσεις. «Δε δείχνει να έχει ακόμα αντιληφθεί ότι η σχέση του με τους πολίτες έχει διαταραχθεί» .λένε  στην ΝΔ και επικαλούνται τα ποιοτικά στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων του τελευταίου διαστήματος.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσουν και την επιχείρηση αλλαγής ατζέντας μέσω της σκληρής επίθεσης στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με τα όσα εκτιμά η αντιπολίτευση η επιχείρηση «άρτος και θεάματα» είναι σε πλήρη εξέλιξη», με τις ίδιες πήγες να επιμένουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει να προσφέρει τίποτα άλλο στους πολίτες παρά μόνο να προσπαθήσει να δείξει ότι πολεμά τη διαφθορά.
Δημοσίευση: Ιουλίου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου... προκαλεί επικοινωνιακό «κρεσέντο» Τσίπρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator