Να ανοίξουν τα στόματα...

0Του Νίκου Φιλιππίδη

Όλη αυτή η συζήτηση για το παράλληλο νόμισμα θα είχε πολύ ενδιαφέρον, εάν δεν αφορούσε την ζωή μας.

Με την αναφορά του Γιάνη Βαρουφάκη, πέραν της δικής του ομάδας με τον Galbraith, τον Kim... και τα άλλα παιδιά, εμπλέκονται ο «αλύγιστος» Νίκος Παππάς, ο «σοβαρός» Γιάννης Δραγασάκης και βέβαια ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο διαμέρισμα της Νέας Κυψέλης, όπου έγινε η συνάντηση τον Νοέμβριο του 2014 στην οποία αναφέρεται πρώτος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν βρίσκονταν ούτε ο «αδάμαστος» Παναγιώτης Λαφαζάνης, ούτε η «θεωρητικός των επονείδιστων» Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτοί έφυγαν μετά το καλοκαίρι του 2015.

Παρόντες ήταν οι τρεις ισχυροί τότε του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συγκροτούν και σήμερα την ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου.

Από όσα αποκαλύφθηκαν, τρομάζει η ευκολία με την οποία συζητούσαν για την ζωή μας. Για πληρωμές με κουπόνια.

Έλεγαν τότε (προεκλογικά) ότι είχαν σχέδιο και αυτοί προετοιμάζονταν για τον εκτροχιασμό της χώρας.

Έλεγαν στην συνέχεια όταν έγιναν κυβέρνηση, ότι δήθεν διαπραγματεύονται και αυτοί κέρδιζαν χρόνο.

Φοβέριζαν όσους έβγαιναν στο διάβα τους. Όσους επιχειρούσαν είτε να αντιδράσουν, είτε να πούνε την αλήθεια.

Την ίδια στιγμή, συζητούσαν φόρα παρτίδα, στο υπουργικό Συμβούλιο, εναλλακτικά σχέδια ερήμην του λαού, χτυπώντας (βάσει των περιγραφών Βαρουφάκη που δεν διαψεύδονται) ο ένας στην πλάτη του άλλου. Οι «συνένοχοι» προφανώς είναι περισσότεροι και περιλαμβάνονται σε αυτούς και τα τότε μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, ορισμένοι των οποίων παραμένουν και σήμερα μέλη του.

Η ζημιά που προκάλεσαν είναι μετρήσιμη. Σε μια χρονιά, το 2015, όπου οι συνθήκες ήταν τόσο ευνοϊκές, λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, των μηδενικών επιτοκίων και των προσδοκιών μεγάλης ανάπτυξης που δημιουργούσε η μείωση σειράς φόρων στα τέλη του 2014, η τότε κυβέρνηση επέλεξε να κινηθεί πολύ πέραν της εντολής που είχε λάβει από την λαϊκή ψήφο. Φόρτωσε την χώρα με μια ορατή ζημιά άνω των 100 δις. ευρώ και μια λιγότερο ορατή στις πλάτες αυτών που δεν βρήκαν δουλειά από την καθήλωση της οικονομίας σε μια χρονιά που θα αναπτύσσονταν, αλλά και από την αφανή ζημιά των capital controls.

Πλέον ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα στόματα. Ο Γ. Βαρουφάκης και ο Δ, Μάρδας έκαναν την αρχή και δεν διαψεύστηκαν. Ο λόγος πλέον και στα υπόλοιπα μέλη του τότε υπουργικού συμβουλίου...
Δημοσίευση: Ιουλίου 09, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Να ανοίξουν τα στόματα..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator