Στην Κολομβία των Βαλκανίων...

0



Κοντεύει να κλείσει μήνας από το Eurorgoup της 15ης Ιουνίου, τότε που γράφτηκε ακόμη μια χρυσή συριζαϊίκη σελίδα, και ακόμη το χρώμα του χρήματος δεν το έχουμε δει. Δόση… γιοκ παρά το γεγονός ότι ακόμη στα τέσσερα βρίσκονται οι τσιπροκαμμένοι. Όχι ότι δεν θα πάρουμε τα λεφτά που έπρεπε να έχουμε πάρει από πέρυσι, αυτό είναι εξασφαλισμένο. Αλλά το γεγονός και μόνο πως οι δανειστές ακόμη ζητούν να κλείσουν τα προαπαιτούμενα, δείχνει πόσο άχρηστοι είναι στην κυβέρνηση. Ακόμη ανοικτά μέτωπα έχουν και τώρα τρέχουν μη γίνει καμιά στραβή και γελάει ο κόσμος μαζί τους. Σκάσει καμιά απλήρωτη δόση και γιορτάσουμε την επέτειο του δημοψηφίσματος με… μαύρα περιβραχιόνια.

Μια σοβαρή κυβέρνηση τι θα είχε κάνει; Μέσα σε 10 μέρες από το Eurogroup θα έκλεινε τα πάντα και θα τέλειωναν όλες οι εκκρεμότητες. Κι όχι μόνο αυτό αλλά θα ήταν απολύτως έτοιμη να κλείσει και την τρίτη αξιολόγηση που κανονικά πρέπει να συζητηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Αντ’ αυτών βλέπουμε μια κυβέρνηση να σέρνεται, να υπόσχεται, να απειλεί ή να ασχολείται με ήσσονος σημασίας επικοινωνιακά θέματα. Εδώ και μέρες ασχολούμαστε με τους συμβασιούχους του Σκουρλέτη και πώς θα γίνουν μόνιμοι. Ασχολούμαστε με το σύννεφο ηρωίνης που έχει πνίξει την Κολομβία των Βαλκανίων και πώς οι υπουργοί καλύπτουν ο ένας τον άλλον στις ύποπτες, παρασκηνιακές συζητήσεις που κάνουν με ισοβίτες.

Ασχολούμαστε με το αν τελικά ήρθε η ανάπτυξη σαν αεράκι για να μας δροσίσει από τον καύσωνα ή αν πέρασε η αριστερή ανάπτυξη αλλά δεν την καταλάβαμε.

Μια χώρα που έχει χάσει ένα ολόκληρο εξάμηνο, που απώλεσε ρυθμό ανάπτυξης περί τη μια ποσοστιαία μονάδα, που αντί να έχει μειώσει τα κόκκινα δάνεια αντιθέτως τα αυξάνει γιατί η κυβέρνησή της είναι παντελώς ανίκανη.

Μια χώρα που έκανε υπουργικό συμβούλιο κι ένας πρωθυπουργός που έκανε μέχρι και διάγγελμα για να μας ανακοινώσει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, πόσο σοβαρή είναι;

Κι ακόμη πόσο σοβαρά να πάρουν την Ελλάδα όταν υπάρχει ένας ανεκδιήγητος υπουργός του facebook που κάνει φιέστες γιατί έπιασε η Αστυνομία τους ληστές των νοσοκομείων, αντί να δει τι φταίει και η Υγεία είναι ξέφραγο αμπέλι.

Βεβαίως, είχαμε να ασχοληθούμε και με το μνημείο… ασανσέρ της ΕΡΤ, αλλά και με το πώς μια αποδυναμωμένη πυροσβεστική έσωσε τη χώρα από τραγωδίες σαν κι αυτή που ζήσαμε με τις πυρκαγιές πριν μερικά χρόνια.

Αυτή, λοιπόν, η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να σταματήσει τη ζημιά που προκαλεί η συνεχής καθυστέρηση των αξιολογήσεων και το μόνο που κάνει είναι να αφήνει το χρόνο να περνά. Αντί να σηκώσει τα μανίκια και να πάρει τα παντελόνια των δανειστών, αντί να κάνει ιδιοκτησία της το πρόγραμμα που η ίδια ψήφισε δύο και τρεις φορές, σφυρίζει αδιάφορα πιστεύοντας ότι ο κόσμος ακόμη νομίζει πως «ο Αλέξης είναι καλό παιδί, αντιστέκεται, πολεμά για την Ελλάδα», κι όλες τις υπόλοιπες ανοησίες που ακούμε δύο χρόνια τώρα.

Θα πάρουμε τη δόση, εντάξει, αλλά είμαστε ικανοί να βγούμε από την κρίση με την κυβέρνηση αυτή; Θα περάσει το καλοκαίρι, θα έρθει ένας ακόμη σκληρός χειμώνας και θα αναρωτιόμαστε μέχρι που μπορεί να φτάσει η ανικανότητα του Τσίπρα και του επιτελείου του. Και ταυτόχρονα θα γελάμε με όσους λένε ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να κάνει restart με ανασχηματισμό. Λες και υπάρχουν ικανά στελέχη που θα αντικαταστήσουν τους ανίκανους. Το πολύ – πολύ να ξαναφέρει στην κυβέρνηση τον… Νίκο Φίλη.

Φτάνει πια με όσους νομίζουν ότι ο χρόνος δεν είναι χρήμα. Αν η κυβέρνηση δεν τολμά να κάνει εκλογές και να ξεκουμπιστεί τουλάχιστον ας δουλέψει και λίγο. Αρκετά με τα «νούμερα» που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στην Κολομβία των Βαλκανίων..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator