Αποφάσισαν μόνοι τους ότι είναι καθαροί!

0



Του Γιάννη Σιδέρη 

«Πριν 2 χρόνια, είπαμε ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Που ταρακούνησε και τρομοκράτησε το καθεστώς.

Που, αν δεν είχε προδοθεί κι ανατραπεί ύπουλα και βίαια, μπορούσε να ρίξει το καθεστώς.

Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ίσως και στον κόσμο όλο».

Έτσι ξεκινάει το χθεσινό μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, για την επέτειο του δημοψηφίσματος – φαντάσματος, επί μιας πρότασης δηλαδή ανύπαρκτης, αφού οι δανειστές την είχαν αποσύρει.

Η στήλη δεν θεωρεί ότι ο ισχυρισμός της Ζωής, πως μπορούσε «να ρίξει το καθεστώς σε Ελλάδα και Ευρώπη, και ίσως στον κόσμο όλο» αποτελεί μια μοναχική φωνή πολιτικής ιδιαιτερότητας. Αποτελούσε την κυρίαρχη άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ εκείνες τις εποχές.

Δεν ήταν βερμπαλισμοί μόνο. Ήταν ένα μείγμα άγνοιας της πραγματικότητας, καφενόβιου ωχαδερφισμού, ανερμάτιστης συνθηματολογίας, νεανικής αφέλειας και επαναστατικής οίησης (θα επιβάλουμε τη θέλησή μας στους δανειστές και δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν). Είχε και Ελλαδάρα. Όπως έγραφε τότε ο υπουργός των ημερών κ. Πολάκης «Το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουμε τ’ αγρίμια από τις κότες».

Φυσικά οι κότες υποδέχτηκαν στο κοτέτσι τους για πρώτη φορά και μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά το επίδικο είναι άλλο: Ότι η άγνοια και η αφέλεια συνεχίζονται και σήμερα, μπολιασμένες με μια εξουσιαστική έλλειψη αρχών.

Άγνοια και αφέλεια ήταν, π.χ., η πρόσφατη έκπληξη που διετύπωσε ο Νίκος Φίλης, ακούγοντας τον Χουλιαράκη να δηλώνει ότι «όλοι ξέραμε πως δεν θα είχαμε τώρα μέτρα για χρέος και QE». Εξανέστη ο πρώην υπουργός, διατυπώνοντας το παράπονο: «Ο κ. Χουλιαράκης γιατί δεν τα έλεγε, αφού τα ήξερε; Ως υπεύθυνος των Οικονομικών το ήξερε; Μου κάνει εντύπωση. Εγώ δεν το ήξερα».

Ο κ. Φίλης ήταν πρώην υπουργός Παιδείας και δεν γνώριζε το στοιχειώδες, αυτό που ξέραμε όλοι, το γράφαμε επανειλημμένα (αλλά κατ΄αυτούς ήμασταν αναξιόπιστοι νεοφιλελέδες), ότι το χρέος θα αρχίσει να εξετάζεται μετά το τέλος του προγράμματος, το 2018. Μια προοπτική που είχε την υπογραφή της ίδιας της κυβέρνησης από το Μάιο του ’16. Προφανώς ο κ. Φίλης δεν είχε διαβάσει καν τις συμφωνίες που είχε υπογράψει η κυβέρνησή του και τις οποίες ψήφισε!

Επίσης, ξαφνιάστηκε που δεν πήραμε το QE. Μα το είχε δηλώσει ο Draghi και επισήμως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Για την ένταξη της Ελλάδας στο QE είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δήλωνε στη διαπασών ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο, και παραπονείτο γιατί οι κακοί δεν μας βάζουν στην ποσοτική χαλάρωση! (Σημείωση: αν αναφερόμαστε στον Φίλη είναι αφενός λόγω της προσφάτου δήλωσης, αφετέρου επειδή είναι από τους πιο διαβασμένους στην Κ.Ο. Κατανοητό τι γίνεται πέραν αυτού).

Παράλληλα  όλο τον Χειμώνα και την Άνοιξη, τα κυβερνητικά Μέσα προέβαλαν υπερβολικώς, εν δυνάμει επερχόμενης νίκης, τις δηλώσεις συμπάθειας και ενθάρρυνσης που εξέπεμπε για το χρέος και το QE, ο αναξιόπιστος P. Moscovici. Ο Επίτροπος δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις  σε ανθρώπους που δεν είχαν, ως αποδεικνύεται, τη γνώση να κατανοήσουν αν αυτά τα απαιτητικά που έλεγε ο κ. Τσίπρας («εμείς εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας, σειρά των δανειστών») είχαν στοιχειώδη βάση.

Τώρα ο Επίτροπος μέσω capital.gr τους «αδειάζει», αποποιούμενος κάθε ευθύνη, και λέγοντας ότι είχε προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση να μην ποντάρει υπερβολικά στην ένταξη της Ελλάδας στο QE, ενώ είχε -λέει- ξεκαθαρίσει ότι μια τέτοια απόφαση θα αργήσει»! (Τσάμπα τα πρωτοσέλιδα «χτυπήματα»).

Όμως η άγνοια και η αφέλεια είναι η μία πτυχή. Η άλλη είναι ο εξουσιαστικός τυχοδιωκτισμός, που παρέλκει αρχών. Πολύ καλώς κάνει η κυβέρνηση και διερευνά σκάνδαλα του παρελθόντος – βέβαια της εποχής Σημίτη πάντα. Η εποχή Καραμανλή έχει εκ Θεού… πέτρινες πλάκες χαραγμένης αθωότητας, άρα κατοχυρωμένο και το μη ερευνητέο!

Πόσο πειστική είναι όμως η κυβέρνηση, ότι δεν δίνει θεατρικές παραστάσεις κάθαρσης, όταν αλλάζει τα μέτρα και τα σταθμά σε ο,τι την αφορά, αρνούμενη να ισχύσουν τα ίδια για την ίδια;

Ο πρωθυπουργός χθες αρνήθηκε τη σύσταση εξεταστικής για την υπόθεση  του  Noor1 και τις επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Χαρακτήρισε τη σχετική πρόταση ως «αντιπερισπασμό, μπροστά στις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, τα θαλασσοδάνεια και άλλες όζουσες υποθέσεις του παρελθόντος».

Το διττό ερώτημα ορθώνεται αβίαστα:

α) Αφού τα πάντα είναι καθαρά τι φοβούνται; Γιατί δεν θέτουν τα πεπραγμένα ενώπιον μιας εξεταστικής ώστε να αναδυθούν εν τιμή και δόξη, καθαροί και με τη βούλα;

β) Με ποιο ηθικό και λογικό επιχείρημα θα αντιμετωπίσουν την  αντίστοιχη κατηγορία της αντιπολίτευσης, ότι και αυτοί κάνουν εξεταστικές για αντιπερισπασμό, λόγω των δικών τους ανομημάτων ή της κυβερνητικής αποτυχίας τους;

Φυσικά εξουσία είναι και το δείχνουν. Δεν έχουν λόγο να απαντήσουν!
Δημοσίευση: Ιουλίου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αποφάσισαν μόνοι τους ότι είναι καθαροί!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator