Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχουνε νεκροί... μόνο στην ΕΡΤ

0



Αυτές τις ημέρες έρχεται ξανά στο προσκήνιο η Βενεζουέλα. Όχι ότι έπαψε να ασχολείται η διεθνής κοινότητα με τα εγκλήματα της «δημοκρατικά» εκλεγμένης κυβέρνησης Μαδούρο. Αλλά η εισβολή παρακρατικών στη Βουλή και ο άγριος ξυλοδαρμός βουλευτών της αντιπολίτευσης δημιούργησε νέα δεδομένα.

Κάθε μέρα στις διαδηλώσεις σκοτώνονται ή τραυματίζονται δεκάδες, η κατάσταση στη χώρα είναι χαωτική, η φτώχεια έχει χτυπήσει κόκκινο, ο Μαδούρο ζει το μύθο του και οι φίλοι του ανά τον κόσμο έχουν λουφάξει βλέποντας τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα.

Γιατί τα θυμόμαστε αυτά καλοκαιριάτικα; Μα γιατί δύο χρόνια πριν ο Νικολά Μαδούρο έστελνε μήνυμα συμπαράστασης στον Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα. «Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε το ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος...».

Αυτά έγραφε ο Μαδούρο στο μήνυμά του προς τον Αλέξη Τσίπρα τον Ιούλιο του 2015, όμως, τώρα η κυβέρνηση σιωπά, κουβέντα για τα εγκλήματα του οδηγού λεωφορείου που έγινε αρχηγός.

Αλλά μην ξεχνάμε ότι μόλις τον περασμένο Απρίλιο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, χέρι – χέρι στήριξαν στον Μαδούρο και δεν καταδίκασαν τα επεισόδια και τον αυταρχισμό της κυβέρνησής του, καθώς δεν στήριξαν το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε κι εκείνη την περιβόητη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας. Που βρίσκεται εκείνο το Συριζόπουλο, ο πρόεδρος Μηταφίδης που έβλεπε ότι υπάρχει οικονομικό θαύμα στη χώρα του Μαδούρο; Άκρα του τάφου σιωπή στην αριστερά.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια αριστερά που δεν βλέπει και δεν ακούει για τους νεκρούς της Βενεζουέλας αλλά στήνει μνημεία για τους… νεκρούς της ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχουνε νεκροί... μόνο στην ΕΡΤ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator