Με την ελπίδα ή με τους «τελειωμένους»;

0



H Φώφη Γεννηματά, ο ΔΟΛ και μια σειρά από τελειωμένους Παλαιοπασόκους, μας… απείλησαν ευθέως. «Ναι, η κεντροαριστερά επέτρεψε, η κεντροαριστερά ξυπνάει, είναι εδώ και έρχεται να αλλάξει το πολιτικό σύστημα».

Προφανώς εκεί στο ΠΑΣΟΚ και στη μισή ΔΗΜΑΡ πιστεύουν ότι ο κόσμος ξέχασε, έφαγε κουτόχορτο και θα ξαναστηρίξει την προσπάθεια που γίνεται για την… ανάσταση του Λαζάρου. Ή του Ανδρέα και των «ορφανών» του Σημίτη, όπως λένε κάποιοι.

Είναι εμφανής η προσπάθεια που γίνεται για να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι στο χώρο αυτό πρέπει να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία προκειμένου να ανακτήσει την ιδεολογική και πολιτική του ηγεμονία. Και μακάρι εδώ που τα λέμε για τη Νέα Δημοκρατία να ενισχυθεί αυτό το… νέο ΠΑΣΟΚ γιατί είναι σίγουρα καλύτερο από τους Συριζαίους. Είναι σίγουρα καλύτερο από τον Τσίπρα όποιος θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και σίγουρα θα του κόψει τα φτερά.

Όμως, αλήθεια για ποια κεντροαριστερά μπορούμε να μιλάμε; Για ποιον… γίγαντα που ξύπνησε και μας τρομάζει όλους με την επιστροφή του; Ένα ΠΑΣΟΚ με ολίγον ΔΗΜΑΡ; Με Φώφη, Σημίτη, Ραγκούση, Μπίστη, Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου; Αυτή είναι η μεγάλη επιστροφή; Και ποιος θα είναι ο ηγέτης που θα οδηγήσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στις λεωφόρους της δόξας; Ποιος θα την κάνει τρίτο ή και δεύτερο κόμμα; Η κ. Γεννηματά; Ο Σταύρος Θεοδωράκης; Η Άννα Διαμαντοπούλου ή ο πρώην πρωθυπουργός της συμφοράς, ο κ. Παπανδρέου; Ποιος θα μπει μπροστά το φθινόπωρο και θα εκλεγεί από το λαό για να αλλάξει τα πάντα; Υπάρχει κάποιος μυστικός ηγέτης που θα έρθει να σαρώσει τα πάντα; Γιατί μ’ αυτούς που είδαμε στο… συνέδριο μνημόσυνο των προηγούμενων ημερών, μάλλον ο Τσίπρας θα γελάει ευχαριστημένος;

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς προσπάθεια να αλλάξουν βασικές, αποτυχημένες αρχές, χωρίς διάθεση να σβήσει το ΠΑΣΟΚ και να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο που θα δώσει μια εναλλακτική πρόταση στο λαό, πώς μπορεί να υπάρχουν ελπίδες ότι ο… γίγαντας ξύπνησε;

Το συνέδριο απέδειξε ένα πράγμα κι ας το πάρουν χαμπάρι: Ότι τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσει ένα δίπολο με τη δεξιά παράταξη από τη μια και όλους τους άλλους από την άλλη. Και εδώ θα κριθούν τα πάντα για το μέλλον της χώρας. Εδώ θα κριθεί ποιος θα πάει με ποιους. Με τον Κυριάκο και τη Νέα Δημοκρατία ή με τον Τσίπρα και όποιον άλλον «πεθαμένο» δήθεν κεντροαριστερό σωτήρα της χώρας;

Φτάνει πια με αυτούς τους σωτήρες που κατέστρεψαν την Ελλάδα με τις δήθεν αριστερές ιδέες τους και τη διακυβέρνηση της συμφοράς. Τα επόμενα χρόνια κάθε ψήφος θα είναι πολύτιμη. Εδώ θα πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και με ποιους θα αφήσουμε. Με την ελπίδα ή με τους «τελειωμένους»; Και η κεντροαριστερά επίσης πρέπει να αποφασίσει αν θα γίνει το δεκανίκι του «οδοστρωτήρα» Τσίπρα που πήρε τα πάντα παραμάζωμα.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με την ελπίδα ή με τους «τελειωμένους»;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator