Αισχρή επίθεση στη Δημοκρατία…

0


Της Γιώτας Μπάγκα

Δεν είμαστε όλοι νομικοί και δεν αρμόζει να συμπεριφερόμαστε ως τέτοιοι… Είμαστε όμως πολίτες και γι αυτό επιβάλλεται να γνωρίζουμε τις βασικές αρχές του Συντάγματός μας για να προστατέψουμε το πολίτευμά μας.

Κάθε δημοκρατικό πολίτευμα , όταν επιδιώκει την ευνομία και την εύρυθμη λειτουργία καλείται να ενσωματώσει τη Δικαιοσύνη. Η διαμόρφωση των δομών μιας κοινωνίας και η εξασφάλιση κοινωνικής δικαιϊκής ευρυθμίας συντελείται σε μεγάλο ποσοστό από τη Δικαστική εξουσία. Η βασικότερη, ωστόσο, αρχή που πρέπει να διέπει τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης είναι η Αρχή της Ανεξαρτησίας.

Το σημερινό Ελληνικό κράτος έχει πάρει ρητά θέση υπέρ της ανεξαρτησίας κάθε λειτουργίας, αφού το Σύνταγμά μας ορίζει στο άρθρο 26 ποιος είναι ο φορέας κάθε λειτουργίας. Πρόκειται για τη διάκριση των λειτουργιών και των εξουσιών, γιατί κάθε λειτουργία ασκείται από διαφορετικό φορέα (με εξαίρεση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μετέχει στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία).

Στη παράγραφο 3 του άρθρου 26 του Συντάγματος ορίζεται: «Η δικαστική εξουσία ασκείται από τα δικαστήρια. Οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού λαού». Αποτελεί θεμέλιο της δικαστικής ανεξαρτησίας το γεγονός ότι μόνο τα δικαστήρια είναι υπεύθυνα για την απονομή της δικαιοσύνης. Το άρθρο 87 παράγραφος 1 του Συντάγματος επιβεβαιώνει το άρθρο 26. Το πνεύμα του Νόμου υπερασπίζεται την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργιών απέναντι σε κάθε μορφή εξάρτησης. Ιδιαίτερα σημαντική πτυχή του θέματος αποτελεί η αυτονομία της Δικαιοσύνης ως προς την εκτελεστική λειτουργία δηλαδή την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βάσει το άρθρου 26 παράγραφος 2 του Συντάγματος. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εποπτεύει , δεν υπονομεύει τη δικαστική ανεξαρτησία.

Απ’ όλα τα παραπάνω αβίαστα συνάγεται ένα ασφαλές συμπέρασμα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δια του πρωθυπουργού και του Υπουργού Δικαιοσύνης παραβιάζει το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα διασφαλίζει το πολίτευμα. Άρα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επιτίθενται στο πολίτευμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ για τη Δημοκρατία και δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται αυτό – η προσπάθεια ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και η διαχείριση του ζητήματος των αδειών καθώς και ο πρόσφατος διασυρμός της χώρας με την υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο διορισμός της κ. Θάνου – το αποδεικνύουν. Υπάρχει , ωστόσο ακόμα ένας κίνδυνος: να παραδοθεί η Δικαιοσύνη στα χέρια του όχλου. Σε κάποιους δεν άρεσε η δικαστική απόφαση που αφορούσε αποφυλάκιση πολίτη που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και διαλύθηκε η Ερμού.

Είναι λάθος να πιστεύουν οι πολίτες πως πρόκειται για τυχαίες παρεμβάσεις. Πρόκειται για ωμό, προμελετημένο και οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησης και κατασυκοφάντησης των δικαστών για να καταργηθεί στην ουσία η αρχή της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης , να βγαίνουν οι αποφάσεις από τον όχλο και τα social media και από όσους τους ελέγχουν.

Σ’ αυτήν την εκτροπή πρέπει να σταθούμε απέναντι: όχι μόνο η αντιπολίτευση, αλλά οι απλοί πολίτες και κυρίως όσοι υπηρετούν τη Δικαιοσύνη.

Οι έλληνες δικαστές οφείλουν να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά. Το οφείλουν ως ταγοί της κοινωνίας. Δεν το οφείλουν στον εαυτό τους. Δεν το οφείλουν στο λαό. Δεν το οφείλουν στη Δικαιοσύνη. Το οφείλουν στη Δημοκρατία.
Δημοσίευση: Ιουλίου 21, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αισχρή επίθεση στη Δημοκρατία…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator