Ένοχοι ή κουτοί, ο κόσμος πρέπει να μάθει

0



Πριν από δύο χρόνια, και με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να είναι συντριπτικό υπέρ του «όχι» που έγινε και συντριπτικά «ναι» μετά από λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρώτη κρίση. Η παραίτηση ή ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο τύπος αυτός έκανε λίγες ώρες μετά συνέντευξη τύπου που ανακοίνωνε την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών. Οι διαφωνίες με τον Τσίπρα φανερές κι αν ισχύουν όσα ο ίδιος ο Βαρουφάκης έχει διηγηθεί τότε έχει δίκιο που έφυγε διότι αυτός κράτησε ως το τέλος τα πιστεύω του στο σχέδιο Β. Ο Τσίπρας έκανε την κωλοτούμπα φοβούμενος ότι ένα νέο Γουδή πλησιάζει, σε περίπτωση που έβγαζε τη χώρα από το ευρώ.

Δύο χρόνια μετά και αποκαλύπτεται αυτό το σχέδιο για το παράλληλο νόμισμα και τα κουπόνια που θα εκδίδονταν αρχικά για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ο Κιμ Γκλεν σύμβουλος του Βαρουφάκη και τώρα του Τσακαλώτου, είπε τι ακριβώς σκεφτόταν να κάνει η τότε κυβέρνηση. Όμως, ο προκλητικός για ακόμη μια φορά είναι ο Βαρουφάκης. Κι εμείς μέσω του Antinews αλλά και η ΝΔ ζήτησαν να υπάρξει τιμωρία για εκείνο το σχέδιο, όμως, η κυβέρνηση κωφεύει. Και ο προκλητικός Γιάνης απαντά ότι όχι μόνο εξεταστική θέλει κι ο ίδιος αλλά και Ειδικό Δικαστήριο.

Εκεί πιστεύει ότι θα φανεί η αλήθεια από την προπαγάνδα. Ο τύπος αυτός είναι τόσο προκλητικός που αν υπήρχε πραγματικά σοβαρή κυβέρνηση θα τον έσερνε στα δικαστήρια και θα τον πήγαιναν για Κορυδαλλό ή… ζουρλομανδύα. Όμως, ο Τσίπρας δεν τολμά να πάει σε Ειδικά Δικαστήρια διότι έχει και ο ίδιος λερωμένη τη φωλιά του. Το ξέρει κι αυτός, το ξέρει και ο Βαρουφάκης, γι’ αυτό και… κουνιέται. Άλλωστε, ξέρει ότι με το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι παραγράφονται τα όποια αδικήματα.

Η ιδέα και μόνο ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών είναι τόσο ανόητη και επικίνδυνη που θα έπρεπε πράγματι να κινηθούν αυτεπάγγελτες διαδικασίες, για όλους. Και για τον Τσίπρα που ήξερε και επικροτούσε, και για τον Βαρουφάκη που σχεδίαζε και για τον Κορεάτη που εκτελούσε. Ο πρωθυπουργός έκανε πίσω γιατί φοβήθηκε το λιντσάρισμα.

Αλήθεια, ο Κιμ Γκλεν τότε προσέφερε στον Βαρουφάκη υπηρεσίες στις οποίες ασφαλώς και περιλαμβανόταν το σχέδιο για το παράλληλο νόμισμα. Σήμερα ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει στον Τσακαλώτο; Και γιατί δεν ερευνάται η εμπλοκή του στο οικονομικό πραξικόπημα, αλλά συνεχίζει να πληρώνεται σε… ευρώ από το κράτος – κορόιδο;

Πολλοί αναρωτιούνται μήπως εκείνο το παράλληλο νόμισμα, το «Plan B» ήταν σωστό και θα είχε αποτέλεσμα. Πρόκειται περί μεγαλειώδους απάτης, πρόκειται περί μιας ανοησίας που μόνο το… 8χρονο παιδί του Κιμ θα μπορούσε να εμπνευστεί. Ή το διαταραγμένο μυαλό του Βαρουφάκη. Αν το σχέδιο προχωρούσε τότε σιγά – σιγά θα επικρατούσαν τα κουπόνια αντί του ευρώ που θα εξαφανιζόταν. Ο πληθωρισμός θα είχε φτάσει στα ύψη, ο κόσμος θα φτώχαινε, η χώρα θα γινόταν τριτοκοσμική για να κάνει ο Τσίπρας και η παρέα του πειραματισμούς.

Αυτοί οι άνθρωποι μας κυβερνούν. Ο Βαρουφάκης έφυγε νωρίς, ο Τσίπρας, ο Κιμ, ο Τσακαλώτος είναι εδώ. Τολμούν να πάρουν μια απόφαση; Να οδηγήσουν τις διαδικασίες σε Ειδικό Δικαστήριο άμεσα ώστε να μην υπάρξει παραγραφή. Να μάθει ο κόσμος ότι οι νεκροθάφτες της πατρίδας, είτε από αφέλεια είτε από ανοησία θα έφερναν μια ανυπολόγιστη καταστροφή.

Ένοχοι ή κουτοί, ο κόσμος πρέπει να μάθει.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένοχοι ή κουτοί, ο κόσμος πρέπει να μάθει"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator