Σαν σήμερα το 1981, ο εμπρησμός του πολυκαταστήματος των αδελφών Λαμπρόπουλου στον Πειραιά

0



Τρεις μέρες μετά την μεγάλη πυρκαγιά στο πολυκατάστημα ΔΡΑΓΩΝΑΣ και έναν περίπου μήνα μετά την ταυτόχρονη πυρπόληση τού ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΥ στην πλατεία Δημαρχείου και τού ΑΤΕΝΕ στην οδό Σταδίου, το εφιαλτικό σκηνικό μεταφέρεται στον Πειραιά. Το 8ώροφο πολυκατάστημα ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ στην διασταύρωση των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Τσαμαδού στον Πειραιά, περικυκλώνεται από πυκνούς καπνούς.

Η φωτιά εκδηλώνεται στούς μεσαίους ορόφους (3ο,4ο,5ο) καταστρέφοντας εμπορεύματα αξίας περί τα 30.000.000 δραχμές. Οι 120 πυροσβέστες με τα 18 πυροσβεστικά οχήματα, έδωσαν σκληρή μάχη με τούς πυκνούς καπνούς και τις υψηλές θερμοκρασίες, κατορθώνοντας να περιορίσουν την επέκτασή στους επόμενους ορόφους.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που καταστράφηκαν, κάνουν λόγο για ολιγωρία των κυβερνήσεων, ηθελημένα κατά την άποψή τους για ενίσχυση και επανόρθωσή τους. Σχεδόν όλες οι μεγάλες αυτές οικογένειες επιχειρηματιών με ευημερούσες και πρωτοποριακές επιχειρήσεις, δεν ανόρθωσαν ποτέ ξανά το ανάστημά τους, ενώ χάθηκαν κυρίως από τα δάνεια και τις χρεοκοπίες.

Σήμερα χάρις στην Ε.Ε. της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων (και εργαζομένων), η Ελληνική αγορά έχει κατακλυστεί από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σε όλους τούς κλάδους. Οι επιθέσεις στα πολυκαταστήματα δεν έχουν εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα και έχουν παραγραφεί δικαστικά.

(Εικόνα: Οι εμπρησμοί των καταστημάτων Δραγώνα και Λαμπρόπουλου στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, την 8η Ιουλίου 1981.)

[Ἑλληνικό Ἡμερολόγιο - http://ellinoistorin.gr/]
Δημοσίευση: Ιουλίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σαν σήμερα το 1981, ο εμπρησμός του πολυκαταστήματος των αδελφών Λαμπρόπουλου στον Πειραιά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator