Οι εκλογικοί κατάλογοι της Επαρχίας Κορίνθου έτσι όπως αναθεωρηθήκαν μετά το 1881

0


*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Στα γενικά αρχεία του κράτους υπάρχουν έγγραφα ιστορικής αξίας και σημασίας. Ανάμεσα σ αυτά υπάρχουν και  οι εκλογικοί κατάλογοι της Επαρχίας Κορίνθου του Νομού ΑργολιδοΚορινθίας (Οι Νομοί Κορινθίας και Αργολίδας αποτέλεσαν τον Νομό Αργολιδοκορινθίας, που ως νομός περιλάμβανε και την Επαρχία Τροιζηνίας, άλλα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού Πόρος και Ύδρα εκείνη την χρονική περίοδο)  έτσι όπως αναθεωρηθήκαν μετά το 1881. Στο συγκεκριμένο  αρχείο  περιλαμβάνονται 9 υποφάκελοι με τους εκλογικούς καταλόγους των παρακάτω δήμων:

1. Δήμος Ευρωστίνης
2. Δήμος Κλεωνών
3. Δήμος Κορίνθου
4. Δήμος Νεμέας
5. Δήμος Πελλήνης
6. Δήμος Περαχώρας
7. Δήμος Σολυγείας
8. Δήμος Στυμφαλίας
9. Δήμος Τρικάλων.

Στους καταλόγους περιλαμβάνονται άρρενες εκλογείς (δεν ψήφιζαν οι γυναίκες τότε) με πλήρη στοιχεία : Αριθμό Μητρώου, Επώνυμο Όνομα, Ηλικία ,Επάγγελμα ή Επιτήδευμα και Ενεστώτα Διαμονή. Τα αρχεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοπική ιστορία της Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να αντλήσουμε ιστορικά στοιχεία για την τότε περίοδο, να δούμε τους προγόνους  μας, τις μετακινήσεις των πληθυσμών κλπ βγάζοντας πραγματικά  χρήσιμα συμπεράσματα. Αξίζει το κόπo να τα επισκεφτείτε στο:
http://arxeiomnimon.gak.gr/search/resource.html?tab=tab02&id=13829

 *ο κ. Αναστάσιος Λυμπερίου είναι Οικονομολόγος, Λογιστής-Φοροτεχνικός Α’ Τάξης και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας
tasoslimp@yahoo.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 31, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι εκλογικοί κατάλογοι της Επαρχίας Κορίνθου έτσι όπως αναθεωρηθήκαν μετά το 1881"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator