Ας μας τινάξει στον αέρα ο χερ Σόιμπλε... μπας και βάλουμε μυαλό!

0



Όσο η ελληνική κυβέρνηση αλλά και κατ' επέκταση όλη η χώρα πέφτει στα πόδια του Σόιμπλε για να του κουρέψει το χρέος, στο εσωτερικό γίνεται ένα άλλο προκλητικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που τινάζει στον αέρα και την όποια αξιοπιστία απέμεινε στο πολιτικό σύστημα, στις τράπεζες, στην ελληνική δικαιοσύνη.

Διότι δεν μπορεί από τη μια να ικετεύεις για να σε σώσουν οι ξένοι επειδή έχεις 300 δισ. χρέος κι από την άλλη να συνεχίζεις ως κράτος να χαρίζεις στους ολιγάρχες τεράστια ποσά. Ο ΔΟΛ, μετά τη διαδικασία πώλησης στον Μαρινάκη, βγαίνει ελεύθερος χρεών. Από τα 180 – 200 εκατ. ευρώ ή ποιος ξέρει πόσα άλλα που ήταν προσωπικά δάνεια του Ψυχάρη, οι τράπεζες θα πάρουν το πολύ 18-20 εκατ. Οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες με τις θυσίες του ελληνικού λαού θα έχουν δηλαδή χασούρα καμιά 200αριά εκατομμύρια.

Ο Πήγασος που οδηγείται σε πτώχευση έχει χρέη σε τράπεζες, δημόσιο κ.λπ. περί τα 220 εκατ. ευρώ. Αν και όποτε γίνει κι εκεί ο πλειστηριασμός είναι ζήτημα οι τράπεζες να πάρουν 10-15 εκατ. επομένως θα χάσουν επίσης καμιά 200αριά εκατομμύρια.

Τι έχουμε λοιπόν στην μπανανία; Μέσω της πτώχευσης χαρίζονται απίστευτα ποσά που δόθηκαν από τις τράπεζες και που πιθανότατα κατέληξαν στις τσέπες των μεγαλομετόχων. Εκδοτών, καναλαρχών και λοιπών επιχειρηματιών που αν κι έχουν τεράστια προσωπική περιουσία και άλλες εταιρείες, εγκαταλείπουν τα «μαγαζιά» τους χωρίς καμιά τιμωρία και αφήνουν τις τράπεζες να εγγράψουν ζημιές.

Δεν μιλάμε για μια σειρά άλλες υπερχρεωμένες εταιρείες με πλούσιους μετόχους, είτε στο χώρο των media είτε αλλού. Μιλάμε για γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες που σε ένα μήνα από τώρα θα κάνουν διακοπές στην Ψαρού, στην υγεία των κορόιδων. Των τραπεζών, των μετόχων των τραπεζών, του ελληνικού λαού που έφαγε στο κεφάλι τόσα μνημόνια.

Για πείτε μας λοιπόν όλοι οι κήρυκες του αντιγερμανικού, αντιευρωπαϊκού μίσους. Φταίει ο Σόιμπλε που χαρίζονται με προκλητικό τρόπο τόσα λεφτά; Φταίει το ΔΝΤ, το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες επειδή οι τράπεζες, η ελληνική δικαιοσύνη, το κράτος, δεν μπορούν να κυνηγήσουν τους ολιγάρχες που μονά – ζυγά τα έχουν όλα δικά τους;

Φταίνε οι δανειστές που απαιτούν να τους πληρώσουμε όταν εδώ στην Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης και πολλών κομμάτων, γίνονται προκλητικές και άκρως παράνομες ενέργειες προκειμένου να πλουτίζουν οι πλούσιοι και να γίνονται φτωχότεροι οι φτωχοί.

Μήπως τελικά, βλέποντας την προκλητική διαπλοκή, παλαιών και νέων τζακιών, διαχρονικά νταβατζήδικων οικογενειών που μια ζωή τη γλιτώνουν να αποφασίσουν οι δανειστές να... πατήσουν το κουμπί; Να μας τελειώσουν εν πάση περιπτώσει για να τελειώνουμε. Αφού επιτρέπουμε να γίνονται τέτοια εγκλήματα, ας μας τινάξει στον αέρα ο χερ Σόιμπλε.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ας μας τινάξει στον αέρα ο χερ Σόιμπλε... μπας και βάλουμε μυαλό!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator