Συγκλονιστικό το αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη: "Σήκω πάνω ψηλέ περήφανε πατέρα μου" - ΒΙΝΤΕΟ

0



Τον τελευταίο χαιρετισμό απηύθυνε η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον μεγάλο πολιτικό, το μεσημέρι της Πέμπτης στη Χαλέπα Χανίων.  Η επιμνημόσυνη δέηση ολοκλήρωθηκε, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου στο μικρό νεκροταφείο Αργουλιδέ.

Μεικτό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές υπό τους ήχους της μπάντας του Ναυτικού, ενώ το φέρετρο του Ελληνα πολιτικού, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, κρατούσαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης. Κατά την ώρα της ταφής άνδρες της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών έριξαν ριπές. Μετά την ολοκλήρωσή της, αξιωματικός του στρατού παρέδωδε την ελληνική σημαία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τα παράσημα στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Με μαντινάδες και κρητική λύρα είπαν το τελευταίο αντίο στον εκλιπόντα οι κρητικοί καλλιτέχνες Μανώλης Κονταρός και Νίκος Ζωιδάκης. «Σήκω επάνω αρχηγέ που πάς αυτή την ώρα» τραγούδησαν εν μέσω χειροκροτημάτων οι δύο καλλιτέχνες.


Πάνω στο φέρετρο, ένα από τα εγγόνια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη άφησε μια κρητική κατσούνα, ενώ οι παριστάμενοι τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.  Φωνάζοντας «αθάνατος» και πετώντας λουλούδια στον τάφο, οι παριστάμενοι αποχαιρέτισαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Στο ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη αποχαιρέτησαν τον Ελληνα πολιτικό, ενώ συγκινητικό ήταν το αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη στον πατέρα της. «Σήμερα εδώ δεν είμαστε για να μιλήσουμε για την πολιτική, για όλα εκείνα τα σωστά που είπες και έκανες, αλλά για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο».

Συγκινητικό το αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη



«Oλη η οικογένεια είμαστε εδώ. Μα πάνω από όλα οι φίλοι σου. Όλοι που μια ζωή ακουμπούσες και ακουμπούσαν πάνω σου. Σε ευχαριστούμε για την καλοσύνη σου, σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να αγαπάμε την Κρήτη, να τιμάμε τις φιλίες μας, το λόγο μας, το χρέος και την ευθύνη μας», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:
«Σε ευχαριστούμε για την πηγαία αισιοδοξία σου. Όταν σου είπα πρόσφατα ότι η χώρα δεν πάει καλά, μου είπες ότι έχεις πίστη πως όλα θα πάνε καλά. Μου είπες να έχω πίστη στους Έλληνες, ότι τους ξέρεις. Μας έμαθες να λυγίζουμε, αλλά να μην σπάμε. Μας μπόλιασες με δύναμη, αλλά που να βρω τη δύναμη να σε αποχαιρετήσω. Ίσως είμαι η πιο ακατάλληλη να μιλώ.

Προσπαθώ να σταθώ όρθια. Δεν χώρεσες ποτέ σε όλα εκείνα που είπαν πως δεν ακούγονται καλά, σε όλες τις μικρότητες και τους μικρούς στα λίγα, στα κρυφά. Δεν χώρεσες γιατί ήσουν ψηλός βλέπεις και το βλέμμα σου δεν ήξερε παρά να απλώνεται. Περήφανε πατέρα μου σήκω πάνω, σε χρειαζόμαστε λίγο ακόμα».

Παρόντες ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και οι δυο πρώην πρόεδροι της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Παρόντες ήταν επίσης αρκετοί βουλευτές, πρώην βουλευτές και πρώην υπουργοί. Στην κηδεία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Κωστής Χατζηδάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Βλάχος,  Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Στέλιος Νικηφοράκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Αννα ΜΙσέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κοντογιάννης, Απόστολος Κράτσας, Ρόδη Κράτσας, Γιάννης Ανδριανος, Λευτέρης Αυγενάκης, Τάκης Σκανδαλάκης,Θανάσης Μπούρας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Κώστας Κιλτίδης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Τσιάρας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν να αποχαιρετήσουν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συγκλονιστικό το αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη: "Σήκω πάνω ψηλέ περήφανε πατέρα μου" - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator