Πάει ή για κωλοτούμπα ή για καρπαζιά

0Ο πρωθυπουργός χτες ήταν σαφής μετά το υπουργικό συμβούλιο: Ή θα μας δώσουν λύση για το χρέος, άλλη από αυτή του Μαΐου, ή θα πάμε σε Σύνοδο κορυφής για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους! Πολύ φοβάμαι ότι 27 πρόεδροι και πρωθυπουργοί δεν θα κοιμηθούν απόψε.

Το ερώτημα που με απασχολεί, επειδή αφορά σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, είναι πότε θα βαρεθούν οι Ευρωπαίοι να ακούνε την ίδια άσφαιρη, επομένως ανόητη, απειλή που είναι έξω από κάθε ευρωπαϊκή νοοτροπία. Και αφορά σε όλους τους πολίτες γιατί, θυμίζω ότι όταν μεταφέρθηκε στην κ Μέρκελ επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου η - σωστή κατά τη γνώμη μου- άποψη ότι δεν μπορεί να τιμωρείται ένας ολόκληρος λαός για τις παραλείψεις και τις κακοδιαχειρίσεις των κυβερνήσεών του, είχε απαντήσει: Αυτοί τους ψηφίζουν!

Με μια τέτοια νοοτροπία, η διαρκής και επαναλαμβανόμενη πολιτική του Έλληνα πρωθυπουργού να καταφεύγει στη «μαμά» κάθε φορά για να του λύσει τα προβλήματα, που δεν μπορεί να λύσει ο ίδιος, μπορεί εύκολα να καταλήξει σε ένα άει σιχτίρ από μέρους των Ευρωπαίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες της Ελλάδας.

Και αν μεν η ελληνική κυβέρνηση είχε μια άλλη εναλλακτική από αυτή της ΕΕ και του ευρώ, να το συζητούσαμε. Αλλά, από όσα βλέπουμε εδώ και χρόνια δεν έχει ούτε για μέσα στην ΕΕ και στο ευρώ! Γι αυτό κάθε τρείς και δύο απειλεί και πάει τα ελληνικά οικονομικά και πολιτικά θέματα στις συνόδους κορυφής. Όπου εισπράττει μονίμως ένα φιλικό χτύπημα στον ώμο και ένα δυνατό χαστούκι σαν αποτέλεσμα.

Χτες, ο νέος θαυμαστής του κ Τσακαλώτου κ. Βόλφανγκ Σόιμπλε ρεζίλεψε διεθνώς τον κ Τσίπρα γι αυτή του τη συνήθεια, δηλώνοντας δημοσίως ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «τηλεφωνεί όλη την ώρα στην καγκελάριο». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι περιττεύουν οι παρεμβάσεις του κ Τσίπρα διότι «ο κ Τσακαλώτος είναι εξαίρετος υπουργός Οικονομικών και σκληρός διαπραγματευτής»!

Δεν ξέρουμε πόση δόση ειρωνείας είχε το σχόλιο αυτό του κ Σόιμπλε για έναν άνθρωπο που δεν έχει καμιά πείρα οικονομικής δημόσιας υπεύθυνης θέσης διαχείρισης και ο οποίος χάνει τη μία μάχη μετά την άλλη στις διαπραγματεύσεις. Αν δίνει στην πραγματικότητα καμία. Ίσως πάλι, αυτή να είναι η αιτία για το σχόλιο του Γερμανού υπουργού.

Όπως και να’ χει, η ουσία είναι ότι επειδή οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τίποτε παραπάνω από αυτά που έχουν συμφωνηθεί ήδη από πέρυσι, ο κ Τσίπρας με τη νέα, χτεσινή του ηρωϊκή δήλωση είτε προαναγγέλλει μια νέα κωλοτούμπα, αποδεχόμενος ό,τι του προσφερθεί, όπως κάνει πάντα, ντύνοντάς το με τον μανδύα μεγάλης νίκης. Είτε προετοιμάζει τη νέα θεατρική παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» στη Σύνοδο Κορυφής, νομίζοντας ότι «ο άνθρωπος των τραπεζών» Γάλλος πρόεδρος δεν θα είναι Ολανδρέου και θα ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα.

Το κακό είναι ότι η θεατρική παράσταση που παίζει για μας είναι «Ο Κατήφορος».

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Πηγή Liberal
Δημοσίευση: Ιουνίου 25, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πάει ή για κωλοτούμπα ή για καρπαζιά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator