Υδρογονάνθρακες: Νότια της Κρήτης ψάχνουν για θησαυρό οι πετρελαϊκές!

0



Νότια της Κρήτης και στη «Λεκάνη του Ηροδότου», μια περιοχή νότια του νησιού και στα βόρεια της Αιγύπτου και της Λιβύης, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των διεθνών ομίλων ExxonMobil και Total, καθώς και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.), όπως άφησε χθες να εννοηθεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Σε ομιλία του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Πετρελαίου ο υπουργός υποστήριξε ότι πρόκειται για νέα και παλαιά Οικόπεδα, νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «την επαναπροκήρυξη και άλλων θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών».

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι έχει πλέον εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον πολύ σημαντικών πετρελαϊκών, έχει προχωρήσει αριθμός σημαντικός αριθμός υπογραφών για Οικόπεδα προηγούμενων διαγωνισμών και υπάρχει πρόοδος στην προώθηση των ερευνών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που έχει δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας.

Τα ΕΛ.ΠΕ.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι τα ΕΛ.ΠΕ. έχουν καθοριστική παρουσία στον κλάδο και έχουν διεθνές κύρος. «Επιδιώκουμε να συνεχιστεί η θετική πορεία που έχουν καταγράψει και να γίνουν μοχλός στις νέες δραστηριότητες» συνέχισε ο υπουργός.
«Από την πλευρά μας δεν ακούστηκαν πανηγυρισμοί πρώιμοι ούτε έσοδα δισεκατομμυρίων» υποστήριξε ο κ. Σταθάκης. «Σήμερα επιδιώκουμε να ενσωματώσουμε τις καλύτερες πρακτικές από άλλες χώρες, να ενισχύσουμε την τεχνογνωσία μας» πρόσθεσε. «Επίσης, προχωρούμε παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο ώστε να διευκολυνθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Εχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία με την ΕΔΕΥ για αναβάθμιση της λειτουργίας της με προσωπικό. Η στρατηγική μας κινείται αυστηρά εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Ενσωματώσαμε και την περιβαλλοντική οδηγία για τις έρευνες και την παραγωγή υδρογονανθράκων».

«Είναι κρίμα να κάθεται η Ελλάδα σε έναν θησαυρό και να απλώνει το χέρι σαν επαίτης. Οφείλει η κυβέρνηση να αφήσει πίσω ιδεοληψίες και να συνεχίσει αυτά που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Εδώ και δυόμισι χρόνια τα πράγματα έχουν πέσει σε τέλμα. Πολλά τείνουν να ακυρωθούν» είπε στο ίδιο συνέδριο ο τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας.

Τα σχέδια για νέους αγωγούς «σε συνδυασμό με τις ανακαλύψεις σημαντικών κοιτασμάτων στη Λεκάνη της Λεβαντίνης στην ανατολική Μεσόγειο θα αναβαθμίσουν τις ενεργειακές προοπτικές της Ελλάδας και θα την αναδείξουν σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο στρατηγικής σημασίας» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ. Γρηγόρης Στεργιούλης.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 18, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υδρογονάνθρακες: Νότια της Κρήτης ψάχνουν για θησαυρό οι πετρελαϊκές!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator