Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

0


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, μετέβη στην Κόρινθο για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της, Αποστόλου Παύλου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο, όπου τον ίδιο και την σύζυγό του κ. Βλασία Παυλοπούλου υποδέχτηκαν η κ. Μαρία Μινώτου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου και η κ.Μαρία Μέξια, Διευθύντρια του Μουσείου.

Παρόντες στον χώρο του Μουσείου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης, οι βουλευτές Κορινθίας κ.Γιώργος Τσόγκας και κ. Χρίστος Δήμας και ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων κ.Γιώργος Οικονόμου.

Η σύντομη χρονικά αλλά περιεκτική ξενάγηση του Προέδρου από την κ.Μαρία Μέξια κέντρισε το ενδιαφέρον του και αφού παρατήρησε προσεκτικά τα εκθέματα, τον χώρο και απόλαυσε την θέα του Κορινθιακού από το παράθυρο του Μουσείου διατύπωσε την άποψή του για τη αξία του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, στο βιβλίο επισκεπτών, χαρακτηρίζοντάς το “κοσμηματοθήκη” του Πολιτισμού μας και ευχόμενος την επέκταση της λάμψης του!

Στον Πρόεδρο προσεφέρθη, ως δώρο, μία λιθογραφία με την αναπαράσταση του ναού του Απόλλωνα, στην Αρχαία Κόρινθο και στην συζυγό του προσεφέρθησαν δύο τόμοι του περιοδικού “Αίπυπος”, του Σπύρου Μιχόπουλου.

Είδηση της ημέρας αποτέλεσε η επίσημη ανακοίνωση του κ. Τατούλη για ένταξη του Μουσείου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ολοκληρωτική αναβάθμισή του, η οποία είναι απαραίτητο να συνάδει με τις απαιτήσεις της εποχής και τη γενικότερη εξέλιξη προς το καλύτερο, την οποία όλοι οφείλουμε να επιδιώκουμε!

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
phototsetsi.gr
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi






























Δημοσίευση: Ιουνίου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator