Σουσάκι: Το ανήσυχο ηφαίστειο της γειτονιάς μας

0


Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος "Γέφυρες - Η τέχνη της περιήγησης", διοργάνωσαν την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, ομιλία με τίτλο "Σουσάκι: το ανήσυχο ηφαίστειο της γειτονιάς μας", στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.

Ο δρ Απόστολος Παπαφωτίου, μηχανικός - ερευνητής, παρουσίασε στο κοινό το ηφαίστειο της περιοχής των Αγίων Θεοδώρων, στο οποίο η μετα - ηφαιστειακή δραστηριότητα συνεχίζεται με την εκπομπή ατμίδων έως σήμερα, συνδέοντάς το με την σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.

Ο δρ Απόστολος Παπαφωτίου μίλησε και για άλλα γνωστά ηφαίστεια, εξήγησε τη δράση τους με στοιχεία επιστημονικά και ιστορικά, αναφέροντας όρους, ονόματα και χρονολογίες, δείχνοντας και εξηγώντας εικόνες από την ηφαιστειακή πραγματικότητα.

Στο τέλος, ο ομιλητής ευχαρίστησε τους αρμόδιους για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης και φυσικά, το κοινό για την συμμετοχή του.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
phototsetsi.gr
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi

Δημοσίευση: Ιουνίου 19, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σουσάκι: Το ανήσυχο ηφαίστειο της γειτονιάς μας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator