Κατηγορούν τη ΝΔ αυτοί που εξέθρεψαν το αυγό του φιδιού

0



Απίστευτα πράγματα, καλά οργανωμένα στα υπόγεια του Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «ξεπλένει» τη Χρυσή Αυγή! Και «ανεβάζει» μάλιστα το θέμα στην επικαιρότητα γιατί πιστεύει ότι έτσι θα ξεφύγει από την ντροπή των μνημονίων που υπέγραψε, από την ξεφτίλα των σκουπιδιών, από την ανυπαρξία της στην καθημερινότητα, την οικονομία, την ασφάλεια, τα εθνικά θέματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ για σύμπλευση με τους Χρυσαυγίτες επειδή τόλμησε, επιτέλους, κάποιος να μιλήσει για την αριστερή τρομοκρατία. Παλιά της τέχνη κόσκινο της αριστερής παραπληροφόρησης, όμως, η προσπάθεια ιδεολογικής ταύτισης της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή δείχνει ότι ο πόλεμος που γράφαμε προ ημερών έχει ήδη ξεκινήσει.

Και κοίτα ποιοι μιλάνε. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά δεν ήταν αυτή που εξέθρεψε το αυγό του φιδιού; Να θυμηθούμε ότι στις δύο πλευρές της πλατείας Συντάγματος, όταν οι αγανακτισμένοι έκαναν πάρτι, από τη μια ήταν οι Συριζαίοι κι από την άλλη οι ακροδεξιοί φασίστες; Η Χρυσή Αυγή ήταν ή όχι η άλλη πλευρά του νομίσματος του λαϊκισμού τον οποίον χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας και η παρέα του για να ανέλθει στην εξουσία; Οι Μιχαλολιάκοι και οι Κασιδιάρηδες ήταν γέννημα θρέμμα της ακρολαϊκίστικης ιδεολογικής πλατφόρμας που έπληξε τη χώρα από το 2010 και μετά.

Όμως, κι όταν έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση να ξεχάσουμε τι έκαναν για να «αναβαπτίσουν» τη Χρυσή Αυγή στον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία; Να θυμηθούμε τις αγαστές σχέσεις που είχε αναπτύξει η τότε Συριζαία πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνταντοπούλου;

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη φορά που τους έκλεισε το μάτι ήταν τον Μάρτιο του 2015 όταν έθεσε θέμα νομιμότητας των μνημονιακών νόμων που ψηφίστηκαν με κάτω από 151 ψήφους επειδή οι Χρυσαυγίτες βουλευτές ήταν στη φυλακή;

Τον Ιούλιο του 2015 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης δεν κατηγόρησε την Κωνσταντοπούλου ότι συμπλέει με τη Χρυσή Αυγή;

Ας πάμε και λίγο πιο παλιά, στις δημοτικές εκλογές του 2014. Που πήγαν οι ψήφοι των Χρυσαυγιτών και τι έκαναν οι Σακελλαρίδης και Δούρου για να τους προσεγγίσουν στο δεύτερο γύρο; Τότε ο ίδιος ο Λαφαζάνης δεν είχε πει «τον πολίτη που ψήφισε οποιοδήποτε κόμμα δεν τον βάζουμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και του λέμε εσύ είσαι απόβλητος».

Και για του λόγου το αληθές, ας ρίξει κανείς μια ματιά στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων από τα μεγάλα κόμματα τα τελευταία χρόνια. Πιο πολλοί φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάνε στη Χρυσή Αυγή παρά από τη ΝΔ. που είναι θεωρητικά πιο κοντά πολιτικά.

Άραγε, ξεχνούν στην Κουμουνδούρου και στην κυβέρνηση την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση (άλλου αριστερού αγωνιστή κι αυτού) που είπε: «Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. Δεν έχουμε μιλήσει με τη Χ.Α. Από εκεί και πέρα η βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά. Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή. Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».

Στη λογική δηλαδή οι «ψήφοι δεν βρομάνε».

Αλλά ας πάμε και στα σοβαρά. Ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση τότε, ήταν αυτοί που έβαλαν στη φυλακή τη Χρυσή Αυγή. Ποιος την έβγαλε έξω από τα κάγκελα, όμως, με τις αστοχίες και τις σκόπιμες καθυστερήσεις της; Η Αριστερά. Ο Ρουπακιάς και η μισή κοινοβουλευτική ομάδα με ποια κυβέρνηση βγήκαν έξω; Γιατί ο υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος καθυστέρησε τόσο πολύ με τη δίκη για τον Φύσσα με αποτέλεσμα να παρέλθει το 18μηνο; Δεν μπορούσαν να βρουν αίθουσα δήθεν και περνούσε ο καιρός.

Επί Αριστεράς έγινε η αποδοχή της Χρυσής Αυγής ως «κανονικό κόμμα» κι όχι ως εγκληματική οργάνωση όπως αντιμετωπιζόταν.

Ποιος, άλλωστε, «ξέπλυνε» τη Χρυσή Αυγή περισσότερο αν όχι ο Πάνος Καμμένος με τις εκδρομές του στο Καστελόριζο και τις περήφανες φωτογραφίες και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ… αγκαλιά με τον Κασιδιάρη;

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Η ΝΔ τσάκισε το ναζιστικό μόρφωμα κι ενδεχομένως έχασε ψηφοφόρους γι’ αυτό. Η Αριστερά τους εξέθρεψε, τους κανάκεψε, τους αγκάλιασε και τους ανέχεται. Δεν μπορεί, λοιπόν, να μιλούν για ταύτιση του Κυριάκου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους Χρυσαυγίτες. Ο κόσμος έχει μνήμη και θυμάται τι ακριβώς έγινε.

Αν έκαναν καλά ή όχι, αν έπρεπε να αντιμετωπιστεί ιδεολογικά ή όχι, αυτό θα το κρίνει η ιστορία. Εδώ λέμε ότι τη Χρυσή Αυγή στον Κορυδαλλό την έστειλε η ΝΔ.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 30, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κατηγορούν τη ΝΔ αυτοί που εξέθρεψαν το αυγό του φιδιού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator