Αλλο η... πολιτική και άλλο η... μπάλα

0



Γράφει ο Γιάννης Κ.Τρουπής

Στην έδρα του Ιβάν Σαββίδη βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των στοχευμένων επισκέψεων του προέδρου της ΝΔ στην επικράτεια. Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται στον απόηχο των υψηλών τόνων που επικράτησαν τα τελευταία 24ωρα μεταξύ της ΝΔ και του επιχειρηματία, με αφορμή και την εξαγορά του 20% του ΜΕΓΚΑ από τον κ. Σαββίδη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει κρύψει ότι θεωρεί τον συγκεκριμένο επιχειρηματία «λαγό» του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος διατηρεί απευθείας επαφή με τον κ. Τσίπρα.

Για την Πειραιώς ο κ. Σαββίδης αποτελεί το όχημα για την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να εγκαθιδρύσει ένα «καθεστώς» στα ΜΜΕ, μέσω του οποίου να ελέγχει τη ροή πληροφοριών. Αυτό εκτιμούν ότι γίνεται και με την περίπτωση του ΜΕΓΚΑ, ενώ γαλάζια στελέχη δεν αποκλείουν το γεγονός η πλευρά Σαββίδη να μπει και σε άλλα ΜΜΕ της χώρας, απλώνοντας την επιρροή της σε πολλά επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη όμως επειδή Ιβάν Σαββίδης = ΠΑΟΚ, η ΝΔ προχώρησε σε μία κίνηση με ξεκάθαρη στόχευση, θέλοντας να διαχωρίσει το ποδόσφαιρο από την πολιτική και την υποχρέωση υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος. Τρία πολιτικά στελέχη, το ένα με κεντρικό πολιτικό ρόλο και τα άλλα δύο με σημαντική αθλητική και διοικητική παρουσία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συναντήθηκαν με εκπροσώπους οργανωμένων φίλων της ομάδας που λατρεύεται όσο καμία άλλη στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο λόγος για τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη,τον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη και τον βουλευτή Σταύρο Καλαφάτη. Στη συνάντηση που έγινε σε ξενοδοχείο της πόλης, τα γαλάζια στελέχη χαρακτήρισαν αρχικά τον ΠΑΟΚ μεγάλη και ιστορική ομάδα που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, πάνω από επιχειρήσεις, πάνω από κόμματα και πάνω από τις κατά καιρούς διοικήσεις της. Στη συνέχεια υπογράμμισαν ότι η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε την κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου αφού προχώρησε στην εισαγωγή «άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια» αναφερόμενοι στην τροπολογία της ΣΕΚΑΠ που έχει σηκώσει σκόνη στη Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι οργανωμένοι οπαδοί έδειξαν να αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ της στρογγυλής θεάς και της πολιτικής.

Αυτό πάντως που μετέφεραν στο liberal.gr κομματικοί παράγοντες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Βόρεια Ελλάδα είναι ότι μέρα με την μέρα το κλίμα ηρεμεί σε σύγκριση με τη δυναμική των πρώτων ημερών της διαμάχης ΝΔ Σαββίδη, η οποία αν συνεχιστεί χωρίς καθαρό πλαίσιο και ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ αθλητισμού και πολιτικής μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην επιρροή της ΝΔ στην Βόρεια Ελλάδα.

Την ίδια ώρα πάντως στη ΝΔ επιμένουν στο σκληρό ροκ εναντίον της κυβέρνησης. Με μια λέξη χαρακτηρίζουν περιγράφουν το αποτέλεσμα της συνόδου του Εurogroup στο γαλάζιο στρατόπεδο. Φιάσκο. Κανείς στο στενό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη δεν περίμενε μια τόσο κακή εξέλιξη σε όλα τα μέτωπα που αφορούν άμεσα στην Ελλάδα. «Η κυβέρνηση είπε ΝΑΙ σε όλα και της είπαν ΟΧΙ σε όλα» τονίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε συμφωνία ούτε για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ούτε για την εκταμίευση της δόσης ούτε για το χρέος και πολλώ δε μάλλον ούτε για την ένταξη μας στην ποσοτική χαλάρωση.» Ο πρωθυπουργός είχε ανεβάσει πολύ τον πήχυ και πέρασε από κάτω» τόνισε στο liberal.gr συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος μας θύμισε τη φράση του κ. Τσίπρα too good to be true που είχε χρησιμοποιήσει o πρωθυπουργός, σχολιάζοντας πριν από μερικές ημέρες τις επερχόμενες εξελίξεις για το χρέος. Στη ΝΔ επιμένουν να καυτηριάζουν ιδιαίτερα την επιλογή της κυβέρνησης να φορτώσει με μεγάλα πλεονάσματα τη χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2022 με κανένα μάλιστα αντάλλαγμα για το χρέος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ δεν κρύβει την ανησυχία του για το ότι η κυβέρνηση δέχεται τον εγκλωβισμό της χώρας σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία θα ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης «χτίζει» ήδη τα επιχειρήματά του για να αντιμετωπίσει, εφόσον έρθει η ώρα, τους δανειστές ειδικά για το θέμα των πλεονασμάτων, το οποίο θεωρεί κλειδί για την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη.Την ίδια ώρα πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένοντας στην εξωστρεφή στρατηγική, συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα, θέλοντας από την μία να φωτίσει τις σκοτεινές πλευρές, όπως λέει, της συμφωνίας κυβέρνησης δανειστών και από την άλλη να ενημερώσει τους πολίτες για τις θέσεις του κόμματός του. Η κινητικότητα αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποκρύπτει και μια δεύτερη σκέψη.

Ο κ.Μητσοτάκης κρατάει ουσιαστικά ζεστό τον κομματικό μηχανισμό για παν ενδεχόμενο.

Ποιος άλλωστε μπορεί να τον διαβεβαιώσει ότι ο πρωθυπουργός δε θα πάρει την απόφαση να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, επιχειρώντας να αιφνιδιάσει; Το έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν δύο φορές γιατί να μην... τριτώσει. Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η αναφορά του προέδρου της ΝΔ σε εκλογές κατά την τοποθετησή του στην εκδήλωση για το μητρώο πολιτικών στελεχών στη Θεσσαλονίκη. «Οπότε κ αν γίνουν εκλογές, γιατί θα γίνουν εκλογές αργά ή γρήγορα, η ΝΔ θα ειναι κυρίαρχη» είπε ο κ.Μητσοτάκης κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι σε πιθανές πολιτικές εξελίξεις.
Δημοσίευση: Μαΐου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αλλο η... πολιτική και άλλο η... μπάλα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator