Τα αριστερά μνημόνια... δεν φέρνουν επαναστάσεις

0



Θλίψη και οίκτο για την ελληνική κοινωνία προκάλεσε η σημερινή γενική απεργία για το τέταρτο μνημόνιο. Πέραν του ΠΑΜΕ που μάζεψε ως συνήθως καμιά 10αριά χιλιάδες κόσμου, όλο το υπόλοιπο σκηνικό δεν παρέπεμπε σε καμιά περίπτωση σε διαδηλώσεις και αντιδράσεις απέναντι σε όσα ψηφίζει η κυβέρνηση.

Το δεύτερο μνημόνιο της αριστεράς δεν... συγκίνησε ιδιαίτερα τον κόσμο, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ένστολους. Μπορεί πάλι τα αντίμετρα να είναι για τον ελληνικό λαό πιο σημαντικά από τα μέτρα, ασχέτως αν δεν εφαρμοστούν ποτέ.

Κι έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα θα περάσει ήρεμα κι ωραία από τον σκόπελο και θα ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία. Ούτε καν οι πέντε μολότοφ που έπεσαν και οι δυο σπασμένες τζαμαρίες δεν τάραξαν τη νιρβάνα του Αλέξη. Ακόμη και οι μπαχαλάκηδες σήμερα είχαν άλλες δουλειές να κάνουν. Να ασχοληθούν με μνημόνια που ψηφίζονται με δάκρυα;

Που είναι οι καλές εποχές που πενήντα και εκατό χιλιάδες κόσμου περικύκλωναν τη Βουλή; Που είναι εκείνες οι ημέρες που ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Βαρουφάκης, ο Κατρούγκαλος και βεβαίως ο Τσίπρας (με την ευγενική συμπαράσταση των... γερόντων της Αριστεράς, δηλαδή Γλέζο και Θεοδωράκη) έκαναν σόου έξω από τη Βουλή; Τότε που στήνονταν λαϊκά δικαστήρια για τον Σαμαρά και την κυβέρνησή του;

Τότε που το Σύνταγμα είχε μετατραπεί σε μια απέραντη διαδήλωση. Από την πάνω πλευρά οι Συριζαίοι και οι μπαχαλάκηδες κι από την κάτω οι Χρυσαυγίτες; Που είναι άραγε εκείνα τα καλόπαιδα της Χρυσής Αυγής αλλά και όσοι μούτζωναν τους βουλευτές ή κλωτσούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους;

Πόσο μας έλειψαν τα δακρυγόνα, τα σπασμένα μαγαζιά και ξενοδοχεία, οι φωτιές σε όλο το κέντρο για τα μνημόνια της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ; Και δεν μας έλειψαν βεβαίως καθόλου οι νεκροί της Μαρφίν, ένα κακό σύμπτωμα εκείνης της εποχής.

Βρε Ρουβίκωνες που κρυφτήκατε σήμερα και δεν κατεβήκατε στο κέντρο; Σας έπιασε η βροχή ή είχατε να ασχοληθείτε με κάτι σοβαρότερο;

Κι εσείς... αγνοί αριστεροί πατριώτες που κλαίγατε με μαύρο δάκρυ για την πατρίδα και τους Έλληνες όταν οι προηγούμενοι έκοβαν τις συντάξεις και τους μισθούς, που είστε τώρα να διαδηλώσετε;

Μόνο θλίψη για το θέαμα, αλλά πολύ φοβούμαστε ότι ο Σκάι είχε βάλει επανάληψη το Survivor οπότε που να βγει ο κόσμος από τον καναπέ του.

Αλλά πέραν της θλίψης αισθανόμαστε και μια μεγάλη απογοήτευση που δεν είχαμε καταλάβει το σκηνικό που έστησε η αριστερά από το 2009 και μετά. Η καλλιέργεια του μίσους, του λαϊκισμού, της πολεμικής κατά του αντιπάλου, ακόμη κι αν αυτός έχει δίκιο, ήταν τόσο περίτεχνη που καταλάβαμε πώς έγινε κυρίαρχη ιδεολογία στην Ελλάδα.

Και που κορυφώθηκε μ' εκείνο το πάρτι στο Σύνταγμα μετά το δημοψήφισμα. Εκεί καταλάβαμε ότι η αριστερά «πήρε τα σώβρακα» από τους νοικοκυραίους, την αστική τάξη, τους ευρωπαϊστές, τους σοβαρούς, μεταρρυθμιστές πολίτες αυτής της χώρας. Η αριστερά έπιασε στον ύπνο όλο το πολιτικό σύστημα, όπως η Χούντα το 1967 όλα τα κόμματα. Καλλιέργησαν το κλίμα της πόλωσης, έβγαλαν στους δρόμους τον κόσμο, τους έστησαν στις πλατείες ως Αγανακτισμένους και όταν ήρθε η ώρα τους εκμεταλλεύτηκαν και κατέλαβαν την εξουσία.

Και τώρα όλοι οι Αγανακτισμένοι έχουν χαθεί. Λούφαξαν και περιμένουν πότε θα τους πάρουν και το κεφάλι. Ή γιατί πιστεύουν ότι το αριστερό δεύτερο μνημόνιο που ψηφίζεται και πάλι με δάκρυα είναι καλύτερο απ' όλα τα άλλα.

Τι ντροπή...

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα αριστερά μνημόνια... δεν φέρνουν επαναστάσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator