Ο σωτήρας της Ευρώπης και του πλανήτη

0



Ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι, οι Πολίτες της Γαλλίας επέλεξαν με τέτοια πλειοψηφία το άτομο που τους υπέδειξαν οι αγορές, καθώς επίσης η Γερμανία – τον εκλεκτό του συστήματος και έναν φανατικό υπέρμαχο της ασύμμετρης παγκοσμιοποίησης

Γράφει ο Ιάκωβος Ιωάννου

«Θα ακούω όλους τους Γάλλους. Η Ευρώπη και ο πλανήτης έχουν στρέψει το βλέμμα τους στη Γαλλία. Περιμένουν να ενσαρκώσουμε το πνεύμα του διαφωτισμού, για έναν κόσμο με περισσότερο ανθρωπισμό, με περισσότερη ασφάλεια, με περισσότερη οικολογική ευαισθησία και με περισσότερη ανάπτυξη. Εσάς τους Πολίτες θα υπηρετήσω. Το καθήκον μας είναι τεράστιο» (E. Macron, πηγή)
Οι Πολίτες μίας χώρας που καταρρέει, μη έχοντας διδαχτεί σχεδόν τίποτα στα επτά χρόνια της στυγνής δικτατορίας που της επιβλήθηκε εκ μέρους της Τρόικας, δεν νομιμοποιούνται να επικρίνουν τις εξελίξεις σε κανένα άλλο κράτος – πόσο μάλλον όταν δεν έχουν κατανοήσει ακόμη ότι, το πρόβλημα της χώρας τους δεν είναι οικονομικό, ούτε καν πολιτικό, αλλά βαθιά πολιτισμικό.

Πως ναι μεν η κακή διαχείριση της κρίσης χρέους οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, ενώ υπερχρεώθηκε επειδή κυβερνήθηκε από μία σειρά διεφθαρμένων, κυρίως όμως ανίκανων πολιτικών κομμάτων που κατασκεύασαν μία καταστροφική δημόσια διοίκηση, συμπεριλαμβανομένων όλων των άλλων θεσμών, αλλά η βασική ευθύνη βαραίνει την κοινωνία – αφού με την ανοχή, εάν όχι με τη συμμετοχή της, επέτρεψε να δημιουργηθεί το τέρας που την κατασπάραξε, συνεχίζοντας δυστυχώς ακόμη και σήμερα να παραμένει (η κοινωνία) απελπιστικά αδρανής.

Φυσικά δεν είναι η Ελλάδα η μοναδική χώρα που έχει συμβεί κάτι τέτοιο, με σκοτεινότερο παράδειγμα την Κίνα – στην οποία, έως τη δεκαετία του 1980 σχεδόν το 90% του πληθυσμού της είχε βυθιστεί κάτω από τα όρια της φτώχειας, όταν έως το 19ο αιώνα ήταν το πλουσιότερο ίσως κράτος του πλανήτη. Εν προκειμένω, η αιτία τόσο της ανόδου, όσο και της κατάρρευσης της ήταν οι ελλειμματικοί της Θεσμοί – ένα ελάττωμα που τελικά διορθώθηκε σχετικά πρόσφατα και βέβαια καθόλου αναίμακτα (ανάλυση), με αποτέλεσμα σήμερα να διεκδικεί την ηγεμονία του πλανήτη.

Περαιτέρω στη Γαλλία, χωρίς καμία διάθεση να την κατακρίνουμε, ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι, οι Πολίτες της επέλεξαν με τέτοια πλειοψηφία το άτομο που τους υπέδειξαν οι αγορές, καθώς επίσης η Γερμανία – ενώ, κρίνοντας από τα τεράστια λάθη της κυρίας Le Pen κατά την τηλεοπτική αντιπαράθεση μαζί του, θα μπορούσε ακόμη και να υποθέσει κανείς πως το σύμπαν συνωμότησε για να εκλεγεί ο νεαρότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας μετά το Ναπολέοντα (ελπίζοντας να μη βιώσει ένα δεύτερο Βατερλό).

Το πιο αστείο όλων είναι το ότι, μετά την εκλογή του οι Γάλλοι ζητωκραύγαζαν, λέγοντας πως έσωσαν την Ευρώπη – ενώ πιστεύουν ότι δεν χειραγωγήθηκαν από τα ΜΜΕ, αλλά επέλεξαν ελεύθερα τον καλύτερο υποψήφιο πρόεδρο για τη χώρα τους, με γνώμονα το συμφέρον της Ευρώπης και του πλανήτη!
Το γεγονός δε ότι, πρόκειται για τον εκλεκτό του συστήματος και έναν φανατικό υπέρμαχο της ασύμμετρης παγκοσμιοποίησης, δεν τους δημιούργησε καμία υποψία – αφού όλα τα ΜΜΕ καταδίκαζαν ως λαϊκίστρια την κυρία Le Pen, όπως τον πρόεδρο Trump προηγουμένως, καθώς επίσης τους Βρετανούς που στήριξαν το BREXIT.

Με βάση τα παραπάνω είναι άδικο να κατηγορούμε τους Έλληνες, λέγοντας ότι έχουν αποχαυνωθεί συλλογικά – αφού φαίνεται πως οι ελίτ είναι σε θέση να χειραγωγούν τους πάντες, κατασκευάζοντας ακόμη και αχυρανθρώπους ειδικών προδιαγραφών, έτσι ώστε να ικανοποιούνται όλες οι επιθυμίες των πολιτών και όλες οι συγκυρίες, για να κατευθύνουν τον όχλο εκεί ακριβώς που τους συμφέρει (τις ελίτ).

Ολοκληρώνοντας, το επόμενο χρονικό διάστημα οι Γάλλοι Πολίτες θα βιώσουν δύσκολες καταστάσεις – αφού το δημόσιο χρέος της χώρας τους πλησιάζει στο 100% του ΑΕΠ, υποφέρει από δίδυμα ελλείμματα (γράφημα), η ανεργία καλπάζει, είναι αδύνατον να ανταγωνιστούν τη Γερμανία, οι τράπεζες τους είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένες στην Ιταλία, βιώνουν συνεχώς τρομοκρατικά χτυπήματα, το μεταναστευτικό τους πρόβλημα διογκώνεται κοκ.

Επεξήγηση γραφήματος: Εξέλιξη των ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό της Γαλλίας (γαλάζιες στήλες, αριστερή κάθετος), καθώς επίσης στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της (διακεκομμένη γραμμή, δεξιά κάθετος)

Ας ελπίσουμε λοιπόν πως πριν διασώσει ο «εκλεκτός» τους την Ευρώπη, θα σώσει τη χώρα του – αφού διαφορετικά η ακροδεξιά θα αναδειχθεί στο μεγάλο νικητή των επομένων εκλογών, με όλα όσα κάτι τέτοιο θα σήμαινε για την Ευρώπη. Τέλος, ενδιαφέρον είναι επίσης το ότι, σήμερα η Γαλλία γιορτάζει τη νίκη της επί της ναζιστικής Γερμανίας – ενώ στη γιορτή συμμετέχουν τόσο ο προηγούμενος, όσο και ο μελλοντικός της πρόεδρος, πιστοί υποτελείς και οι δύο της καγκελαρίου!

Πηγή Analyst
Δημοσίευση: Μαΐου 15, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο σωτήρας της Ευρώπης και του πλανήτη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator