Κυρία Αναστασίου, Πρόεδρε του ΔΟΠΠΑΤ, μήπως παρασυρθήκατε σε λάθος απόφαση με παραχώρηση δωρεάν για ένα μήνα Δημοτικού χώρου;

0



Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και φοβάμαι πως θα έχει πολλές παρενέργειες αν δεν ανακληθεί ή τροποποιηθεί άμεσα η απόφαση του ΔΟΠΠΑΤ για "...τη συνδιοργάνωση της Πύλης Πελοποννησιακού Πολιτισμού για το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, με σκοπό την προβολή του Πολιτισμού, την ανάδειξη και την παρουσίαση προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παραχωρώντας προς τούτο την οδό Αριστοτέλη Ωνάση για την περίοδο από 2 Ιουνίου 2017 έως και 2 Ιουλίου 2017..."

Με όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια για να γίνει κατανοητό, η πρωτοεμφανιζόμενη "Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού", όχι η γνωστή "Πύλη Πολιτισμού", όπως η ίδια λέει, "είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπου εδρεύει στο Ναύπλιο και μέρα με τη μέρα αποκτά παρουσία στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου" κάνει μια αίτηση στο ΔΟΠΠΑΤ και ζητά παραχώρηση του χώρου έμπροσθεν του 1ου και 2ου Λυκείου στην οδό Αριστοτέλη Ωνάση για την χρονική περίοδο από 2 Ιουνίου 2017 έως και 2 Ιουλίου 2017, με στόχο την πραγματοποίηση εκδήλωσης με τίτλο: «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ» με θεματικές ενότητες την προβολή του Πολιτισμού, την ανάδειξη και την παρουσίαση προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δηλαδή ζητά για ένα μήνα, από 2 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου να χρησιμοποιήσει όλη την οδό Ωνάση, να την κλείσει με περίπτερα, χωρίς να πληρώσει τίποτα και μάλιστα ο ΔΟΠΠΑΤ αποφάσισε να δώσει και 1.000,00€ για "την εκτύπωση αφισών και εντύπων που είναι απαραίτητα για την επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης"!!!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δε βαριέσαι, θα προβάλουν διάφορα προϊόντα, υπόσχονται να κάνουν και κάποιες εκδηλώσεις, ας την κλείσουν για ένα μήνα την οδό Ωνάση.

Μόνο που το πράγμα δεν τελειώνει εδώ, ο εν λόγω "μη κερδοσκοπικός οργανισμός" θα νοικιάσει τα 52 περίπτερα, έκτασης 7,20 τ.μ. προς 620 Ευρώ έκαστο και τα μικρά των 3,60 τ.μ. προς 310 Ευρώ έκαστο, δηλαδή θα εισπράξει χρήματα για χώρο που του έχει παραχωρηθεί δωρεάν από το Δήμο!!!

Το πόσο "μη κερδοσκοπικός οργανισμός" είναι ας το κρίνει ο καθένας, εμένα με ενδιαφέρει ο Δήμος μου και αν προστατεύονται τα συμφέροντα του.

Για να καταλάβετε τη διαφορά και γιατί μιλάω ότι η κυρία Αναστασίου μάλλον παρασύρθηκε, όπως και τα μέλη του ήδη αποψιλωμένο από έμπειρα στελέχη Συμβουλίου του ΔΟΠΠΑΤ και δεν απέρριψαν την αίτηση του "μη κερδοσκοπικού οργανισμού", αλλά τους δώσανε και 1.000 Ευρώ, πριν από δύο μήνες, επί Προεδρίας της κυρίας Καλκούνου και του παλιού Συμβουλίου, αποφασίστηκε όπως κάθε χρόνο άλλωστε, να πραγματοποιηθεί η Έκθεση Βιβλίου για το 2017.

Δείτε τι πληρώνουν οι εκθέτες βιβλιοπώλες για τον ένα μήνα της Έκθεσης στον ίδιο χώρο της οδού Ωνάση:

10.000,00€ τα οποία θα διατεθούν ως εξής:

ποσό 3.000,00€ για τις εκδηλώσεις του Ν.Π.Δ.Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
ποσό 7.000,00€ για τις εκδηλώσεις του Δ.Ο.Π.Π.Α.ΤΌταν και για το τρενάκι για τα παιδιά ή όταν ο όποιος επαγγελματίας πληρώνει για το Δημοτικό χώρο που καταλαμβάνει, αποτελεί σκάνδαλο η παραχώρηση δωρεάν και για ένα μήνα ενός ολόκληρου δρόμου στην παραλία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, προφανώς γίνεται και "καταχρηστική" χρήση του ονόματος Nafplion Festival που εδώ και εικοσιπέντε χρόνια είναι κατοχυρωμένο από το Μουσικό Φεστιβάλ του Ναυπλίου και το οποίο στο τέλος Ιουνίου θα συμπέσει με το "Φεστιβάλ" του "μη κερδοσκοπικού οργανισμού".

Φαντάζεστε τις ίδιες ημέρες, να φιγουράρουν παντού αφίσες και διαφημίσεις στα ΜΜΕ, για το 26ο Nafplion Festival και το 1ο Nafplio Festival, το λιγότερο να μας πάρουνε με τις πέτρες.

Λάθη γίνονται, δεν είναι κακό, κακός είναι ο εγωισμός και η μη παραδοχή τους.

Πιστεύω ότι αν στη συνεδρίαση ήταν η κυρία Καλκούνου ή ο κύριος Χελιώτης, η απόφαση θα ήταν διαφορετική...

Θα είμαι ο πρώτος που θα συγχαρώ το Συμβούλιο του ΔΟΠΠΑΤ και την Πρόεδρο του, την κυρία Αναστασίου, αν ανακαλέσουν ή τροποποιήσουν αυτή την απόφαση.

Η απόφαση αυτή θα αποτελέσει και κακό προηγούμενο, να το θυμηθείτε, αύριο θα έρθουν και άλλοι και δε θα μπορείτε να αρνηθείτε και θα χάσετε το μπούσουλα...

Όλα τα στοιχεία για να μη μένουν σκιές και επειδή δεν έχω και κανένα λόγο να χαλάσω την πρωτοβουλία της "μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Πύλης Πελοποννησιακού Πολιτισμού".

Prefadoros
Δημοσίευση: Μαΐου 15, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κυρία Αναστασίου, Πρόεδρε του ΔΟΠΠΑΤ, μήπως παρασυρθήκατε σε λάθος απόφαση με παραχώρηση δωρεάν για ένα μήνα Δημοτικού χώρου;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator