Η απαλλαγή Γεωργίου για την ΕΛΣΤΑΤ σηματοδοτεί το τέλος του «ψεκασμού» και των θεωριών συνωμοσίας - ΒΙΝΤΕΟ

0



Η οριστική απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 βάζει οριστικά την ταφόπλακα στα σενάρια για λαθροχειρία στα στοιχεία που εστάλησαν στις Βρυξέλλες από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου για την οικονομία. Ένα μύθο, τον οποίο δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στήριξε η ΝΔ – ιδίως το λεγόμενο «καραμανλικό» μπλοκ – προκειμένου να επιρρίψουν τις ευθύνες για τα μνημόνια αποκλειστικά στην κυβέρνηση Παπανδρέου και όχι στην πολιτική που ακολουθήθηκε την περίοδο 2004-2009.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Πλέον, η δικαστική κρίση και μάλιστα για δεύτερη φορά, αφού την πρώτη φορά που εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, δικαιώνει τον κ. Γεωργίου και αποκαθιστά την τάξη των πραγμάτων. Επιβεβαιώνει ότι αυτό που οι τότε αρμόδιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο Επίτροπος Οικονομικών, Χοακίν Αλμούνια και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχονταν και αποκάλυπταν: πως ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννης Παπαθανασίου υποσχόταν να πάρει μέτρα για την ελληνική οικονομία που είχε ήδη εκτροχιαστεί, κατόπιν των πιέσεών τους, και τα έγραφε σε… χαρτοπετσέτες εν μέσω δείπνου!

Όλοι βέβαια μπορούν να θυμηθούν και τα όσα έλεγε από το 2010 και μετά και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος στήριξε όλη την αντιμνημονιακή πολιτική του διαδρομή στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Όπως βέβαια και τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά που είχαν υιοθετηθεί από το τότε αντιμνημονιακό μπλοκ.


Έκθετοι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ για τους ισχυρισμούς τους σχετικά με τα μνημόνια

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί και τους εταίρους, καθώς η προσπάθεια να αποτελέσει ο κ. Γεωργίου και η ΕΛΣΤΑΤ τον αποδιοπομπαίο τράγο τούς είχε ενοχλήσει σφόδρα. Όμως, τώρα κλείνει το σχετικό κεφάλαιο και δικαιώνει απόλυτα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους χειρισμούς της. Αποδέχεται ουσιαστικά το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της περιόδου 2004-2009, με το έλλειμμα να έχει φτάσει στο ιλιγγιώδες 15,8% του ΑΕΠ, και εκθέτει επιπλέον την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία επένδυσε πολιτικά στην εξέλιξη της αναψηλάφισης της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο, ενώ διατυπώνονται και κατηγορίες σε βάρος της ότι οι μεθοδεύσεις της ήταν αυτές που οδήγησαν στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Παράλληλα, καταρρίπτει τις υπόγειες διαδρομές της με το «καραμανλικό» μπλοκ της ΝΔ, το οποίο επίσης είχε αντιδράσει έντονα όταν έγινε γνωστή η είδηση της αναίρεσης που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο και μάλιστα η ΝΔ διχάστηκε τότε, αφού οι εν λόγω βουλευτές και τα συγκεκριμένα στελέχη άσκησαν κριτική στην ηγετική ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δεν θέλησε να «σηκώσει» το συγκεκριμένο θέμα. Όμως, η αλήθεια είναι ότι το 2011 και το 2012 οι «γαλάζιοι» βουλευτές – του Κώστα Καραμανλή συμπεριλαμβανομένου – είχαν αποδεχθεί τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα, αφού είχαν ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται δε ότι επί κυβερνήσεως Παπανδρέου η ΕΛΣΤΑΤ έγινε Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία λειτουργεί πλέον με τις νόρμες και υπό την εποπτεία της Eurostat, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν μια απλή υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών και ο επικεφαλής της στην ουσία υπάλληλος του υπουργού. Γεγονός που έχει επανειλημμένα αποδεχθεί, «διαφημίζοντας» την εγκυρότητα των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική οικονομία, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ ολόκληρη η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στήριξαν το αφήγημά τους για την υπεραπόδοση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 στα στοιχεία της Αρχής.
Δημοσίευση: Μαΐου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η απαλλαγή Γεωργίου για την ΕΛΣΤΑΤ σηματοδοτεί το τέλος του «ψεκασμού» και των θεωριών συνωμοσίας - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator