Η εμπροσθοφυλακή του ελληνικού έθνους

0Πριν αναλάβουν καθήκοντα, εκπαιδεύονται σκληρά και ορκίζονται να υπερασπίζονται την Ελλάδα μέχρις εσχάτων. Φέρουν όπλα και τα τιμούν. Είναι διαθέσιμοι στην υπηρεσία 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Οι άδειές τους μπορεί να ανακληθούν με μεγαλύτερη ευκολία απ' όση τους δίνονται.

Στα δύσκολα της πατρίδας είναι πάντοτε παρόντες και αποτελούν την εγγύηση της ελευθερίας και την εμπροσθοφυλακή του έθνους. Δεν είναι λίγες οι φορές που, ακόμα και σε περίοδο ειρήνης, πέφτουν την ώρα της εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Οι μισθοί και τα «προνόμιά» τους είναι κλάσματα όσων απομυζούν από τα δημόσια ταμεία οι άκαπνοι και δειλοί χρυσοκάνθαροι που τους ειρωνεύονται.

Ο λόγος γίνεται για τους αξιωματικούς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Κάθε τιμή, αρωγή και σεβασμός τούς πρέπει και σε ηθικό επίπεδο και σε υλικό. Επιπλέον, οι θεσμοί του κράτους πρέπει να ενημερώνουν τους πολίτες για το περιεχόμενο της αποστολής Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε τα στελέχη τους να μην αισθάνονται το σαράκι της αμφισβήτησης της αξίας και της προσφοράς τους να διαλύει τη σχέση τους με την κοινωνία.

Φυσικά, όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως δεν είναι άσχετα με την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου σε δύσβατη περιοχή στην Ελασσόνα, με αποτέλεσμα τον θάνατο του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, και τον τραυματισμό της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα.

Επίσης σχετική με τα προαναφερθέντα είναι και η απάνθρωπη συμπεριφορά του κράτους απέναντι στις χήρες και στα ορφανά που αφήνουν πίσω τους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και οι απλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Οι περικοπές που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα στις συντάξεις χηρείας καθιστούν την επιβίωση των απορφανισμένων οικογενειών ακόμα δυσκολότερη και την εικόνα των κυβερνητικών αξιωματούχων που πήραν τη σχετική απόφαση ακόμα απεχθέστερη στους πολίτες.

Τα παιδιά της πατρίδας πέφτουν στο καθήκον και οι αδίστακτοι πολιτικοί εξαθλιώνουν τις χήρες και τα ορφανά τους.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Μαΐου 01, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η εμπροσθοφυλακή του ελληνικού έθνους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator