ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΠΑΜΕ;

0Τυπικό παράδειγμα του πώς η αριστερή προπαγάνδα κατασκευάζει μύθους και τους πουλάει για ιστορία είναι η σύνδεση του 8ώρου με την απεργία στο Σικάγο το 1886. Η καθιέρωση του 8ωρου είναι μια ιστορία διεκδικήσεων που ξεκίνησε στην Αγγλία και στις ΗΠΑ από το 1829, άρχισε να τελεσφορεί από 1867 (όταν το καθιέρωσε η πολιτεία του Ιλλινόις), το 1868 όταν το καθιέρωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και ουσιαστικά τέλειωσε ΜΟΝΟ στον δυτικό κόσμο τη δεκαετία του 1950, όταν όλοι πια οι εργαζόμενοι σε οποιονδήποτε τομέα δούλευαν 8 ώρες τη μέρα. Όλα αυτά τα χρόνια στο 8ωρο μπαίναν σιγά σιγά όλο και περισσότεροι κλάδοι, διότι κάθε συντεχνία είχε τις δικές της συνθήκες εργασίας. Στην Ευρώπη η Ισπανία ήταν το πρώτο κράτος που καθιέρωσε 8ωρο για ολους τους εργαζόμενους το 1919. Στην Ελλάδα το καθιέρωσε ως καθολικό πλαίσιο εργασίας ο Μεταξάς. (Φυσικά στη Σοβιετική Ένωση το 8ωρο ούτε ως όνειρο δεν το έβλεπαν οι - σταχανοβίτες με το ζόρι - σύντροφοι! Για συνδικαλισμό, ούτε το συζητάμε!)

Η διαδήλωση του 1886 στο Σικάγο είχε ως συνθήμά της το 8ωρο αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα! Απολύτως κανένα! Τίποτε δεν θεσπίσθηκε εξαιτίας της ή κατόπιν αυτής. Ακόμα και οι θάνατοι που έχουν συνδεθεί με την διαδήλωση συνέβησαν σε ταραχές την 3η και 4η Μαΐου, όταν αναρχοσοσιαλιστές συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς, πέταξαν χειροβομβίδα εναντίον τους και άρχισαν να τους πυροβολούν. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν και το τέλος των εχθροπραξιών βρήκε 7 αστυνομικούς νεκρούς και 4 πολίτες.

Το σενάριο όμως της εργατικής Πρωτομαγιάς είχε όλα τα υλικά που χρειαζόταν η αριστερή προπαγάνδα: απεργία, διαδήλωση, συμπλοκές, νεκρούς, φιλολαϊκό αίτημα. Τα "έδεσε" και τα πουλάει μια χαρά στο πόπολο ως λαϊκές κατακτήσεις - αυτό που μαθαίνει ιστορία διαβάζοντας "Αυγή", "Χωνί"και "Ριζοσπάστη".

Η Πρωτομαγιά λοιπόν δεν είναι ούτε αργία ούτε απεργία. Είναι ακόμα μια αριστερή απάτη.

Θάνος Τζήμερος
Δημοσίευση: Μαΐου 01, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΠΑΜΕ;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator