ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ: "Αναζητώντας το ιερό της θεάς Αφροδίτης"

0


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών ΣπουδώνΑθηνών/ Ανασκαφή Αρχαίας Κορίνθου, ανταποκρινόμενοι στην πρόταση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) Ελληνικό Τμήμα για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 με θέμα: «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», διοργάνωσαν το Σάββατο 20 ΜαΪου 2017 ανάβαση στο Κάστρο του Ακροκορίνθου, "αναζητώντας το ιερό της θεάς Αφροδίτης".

Οδηγοί στην αναζήτηση ήταν ο κ.Δημήτρης Μπάρτζης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός ΕΜΠ, ΜSc Προστασία Μνημείων ΕΜΠ, υποψήφιος Διδ.ΕΜΠ και η κ.Γιώτα Κασίμη, αρχαιολόγος, ΠροΪσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ανέβηκαν στον Ακροκόρινθο "αναζητώντας το ιερό της θεάς Αφροδίτης", άντλησαν συγχρόνως, πληροφορίες για τον αρχαίο κόσμο, για τον Ακροκόρινθο, για τη λατρεία της θεάς Αφροδίτης και τα προσωνύμιά της, για την σύνδεσή της με την Αρχαία Κόρινθο, για τις πηγές που κάνουν αναφορά στους τρόπους που λάτρευαν τη θεά σε διάφορες περιοχές και, όπως ήταν φυσικό αλλά και ζητούμενο, διατύπωσαν ερωτήσεις, που πρόθυμα απαντήθηκαν από τον κ.Μπάρτζη και την κ.Κασίμη.

Επιστρέφοντας, στον σκιερό χώρο του αναψυκτηρίου του Κάστρου, συνεχίστηκε η συζήτηση για τη λατρεία της θεάς Αφροδίτης.

Εκεί ο κ.Φώτης Τερζάκης, συγγραφέας, εκδότης και μεταφραστής, που ήταν στην παρέα της ανάβασης, απάντησε σε ερωτήματα και απορίες, εξηγώντας ότι η Ιερά Πορνεία γεννήθηκε και άκμασε μέσα από λατρευτικές αρχετυπικές τελετουργίες που έχουν σχέση με τη γονιμότητα.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
phototsetsi.gr
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi

Δημοσίευση: Μαΐου 22, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ: "Αναζητώντας το ιερό της θεάς Αφροδίτης""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator