Εδώ που τα λέμε και τα σουβλάκια στην Καραθώνα την Πρωτομαγιά, για συναγρίδες τα πληρώσαμε... Ο πολυμήχανος Ραφαήλ Μπαρού...

0



Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, αλλά και τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την Πρωτομαγιά στην Καραθώνα, αυτοί που πήραν μέρος στο γλέντι, ήταν καμιά διακοσαριά άτομα το πολύ, να πούμε τριακόσια...

Να βάλουμε και κανα περαστικό που πήγε για μπάνιο και τους εργαζόμενους του Δήμου και του Εργατικού Κέντρου, άντε να ήταν πεντακόσιοι όσοι έφαγαν σουβλάκια.

Να έφαγαν από τρία σουβλάκια ο καθένας; Σκέτα με ψωμί και κρασί δεν μπορείς να φας παραπάνω, να έφαγαν από τέσσερα; Πάντως τα 2.000 σουβλάκια δεν τα πέρασαν...

Από το συνολικό ποσό των 13.220,06€ που κόστισε στο Δήμο Ναυπλιέων ο "γιορτασμός" της Πρωτομαγιάς στην Καραθώνα, τα 6.921,25€ ήταν για κρεατικά, σύμφωνα με την απευθείας ανάθεση.

Η τιμή ανά τεμάχιο έτοιμο καλαμάκι σουβλάκι, που προμηθεύονται τα ψητοπωλεία, είναι από 0,4€ έως 0,65€ το καλύτερο και πέφτει ανάλογα με το ύψος της παραγγελίας, τιμή που προφανώς είναι και αυτή που πληρώθηκε για τα σουβλάκια της Καραθώνας.

Επομένως, να βάλουμε τη μεγαλύτερη τιμή 0,65€ και χωρίς έκπτωση, ανά τεμάχιο, με 6.921,25€ παίρνουμε, αγοράζουμε, 10.650 τεμάχια καλαμάκια σουβλάκι!!!

Υπ' όψιν ότι τα κάρβουνα, το ψήσιμο και τα άλλα έξοδα, είναι πληρωμένα χωριστά...

Δηλαδή, περίσσεψαν τουλάχιστον 8.000 καλαμάκια σουβλάκια ή αντίστροφα, σουβλάκια αξίας 5.200€!!!

Αν κάπου κάνω λάθος, ευχαρίστως κάποιος να με διορθώσει...

Πολύ θα χαιρόμουνα αν άκουγα ότι αυτά που περίσσεψαν δόθηκαν στο Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας.

Αλλά αυτές οι εκδηλώσεις στην Καραθώνα, που αποκλειστικά διοργανώνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και Αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού, έχουν πολύ περίεργα κοστολόγια ως προς τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτές.

*** Την Πρωτομαγιά του 2015 που είναι τριήμερο και βουλιάζει το Ναύπλιο από κόσμο, όπως μας πληροφορούν τα μέσα ενημέρωσης, διοργανώνεται πάλι εκδήλωση στην Καραθώνα, με δωρεάν συμμετοχή, κρασί, φαγητό και ψωμί και ο Δήμος πληρώνει συνολικά ποσό 2.300,00€

*** Στις 8 Αυγούστου 2015, διοργανώνεται Λαϊκή Βραδιά στην Καραθώνα με είσοδο για τον κόσμο 1,5€ και παροχή δωρεάν νερό-κρασί-παγωτό!!! Το σουβλάκι 0,5€ και η μπύρα 0,75€...

*** Το 2016 δεν γίνεται Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στην Καραθώνα, γίνεται όμως Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών τον Αύγουστο του 2016 που κόστισε στο Δήμο 8.680€ από τα οποία 4.690€ ήταν τα έξοδα διοργάνωσης και 3.990€ τα έξοδα φιλοξενίας των καλλιτεχνών.

Αν και ο πληθωρισμός έχει εδώ και αρκετά χρόνια τιθασευτεί πλήρως, δεν ισχύει το ίδιο και στην Καραθώνα, έτσι, η είσοδος στις εκδηλώσεις αυξάνεται μέσα σε ένα χρόνο από 1,5€ σε 2€, το σουβλάκι από 0,5€ σε 1€ και η μπύρα από 0,75€ σε 1,5€!!!

Όμως ο φίλος μου ο Λάκης, ως γνήσιος εκφραστής της εργατικής τάξης της περιοχής μας, είμαι σίγουρος πως θα προβληματίστηκε με τις συναγρίδες που τρώνε οι επίσημοι στην παραλία του Ναυπλίου, τη στιγμή που ο λαός τρώει ξερά σουβλάκια στην Καραθώνα και τα πληρώνει κιόλας...

Γι' αυτό φέτος, και καλά έκανε, οργάνωσε δωρεάν για τον κόσμο το "γιορτασμό" της Πρωτομαγιάς και το λογαριασμό τον έστειλε στο Δήμο, μόνο που λόγω πενιχρής συμμετοχής, το ποσό των 13.220,06€ δεν καλύφτηκε... Τα σουβλάκια περίσσεψαν...

(Οι αποφάσεις, τα ποσά, οι αναθέσεις, οι επαγγελματίες, βρίσκονται στο Διαύγεια και στο αρχείο μου, δεν τα δημοσιεύω για ευνόητους λόγους.)

Και επειδή ότι γράφει ο Prefadoros το αποδεικνύει, σας αφήνω να απολαύσετε κυρίως το φίλο μου το Λάκη, που σημειωτέον, δεν έχω κανένα παράπονο από τη συνεργασία μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΤΑΝ, όταν ήμουν Πρόεδρος και αυτός μέλος της Αντιπολίτευσης.

Prefadoros

Πρωτομαγιά 2015





Αύγουστος 2015



Αύγουστος 2016


Πρωτομαγιά 2017


Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εδώ που τα λέμε και τα σουβλάκια στην Καραθώνα την Πρωτομαγιά, για συναγρίδες τα πληρώσαμε... Ο πολυμήχανος Ραφαήλ Μπαρού..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator