Το αντίο του Μίκη: "Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σας καλέσω στην κηδεία μου"

0


"Ο Χάρος είναι φιλαράκος μου. Σας αποχαιρετώ. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σας καλέσω στην κηδεία μου».

Η συγκίνηση ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στην παρουσίαση του βιβλίου του Μίκη Θεοδωράκη  «Μονόλογοι στο λυκαυγές», από τις εκδόσεις Ιανός.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί συνέχεια και ολοκλήρωση του προηγούμενου βιβλίου του συνθέτη με τίτλο «Διάλογοι στο λυκόφος 90 συνεντεύξεις».

Ο Μίκης μίλησε για το παρελθόν, έκανε πικρό χιούμορ και άσκησε για πολλοστή φορά κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στους δανειστές.

"Όσο θα είμαστε ξέφραγο αμπέλι θα μπαίνουν οι δυνάστες - οικονομικοί και πολιτικοί - που θέλουν μόνο τον πλούτο μας χωρίς να έχουν "σύμβαση" με τον ελληνικό λαό"...

"Ο Σόιμπλε μάς κουνάει το χέρι επειδή έχουμε υπογράψει. Είμαστε δούλοι. Αυτός μαζί με τη Μέρκελ και τους άλλους είναι σαρκοφάγα ζώα. Είναι ιεροσυλία αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία όλα μπήκαν κάτω από το χαλί. Σήμερα ο μνημονιακός είναι πατριώτης".

"Έχει χυθεί αίμα για την ελευθερία της πατρίδας. Και το αίμα είναι ιερό. Αυτοί που αντιμετωπίζουν τον λαό ως σκουπίδια να ξέρουν ότι σε βάθος χρόνου, τα σκουπίδια αυτά μπορούν να μεταβληθούν σε δυναμίτες με απρόβλεπτες συνέπειες".

Αναρωτήθηκε τι θα ήθελε για πέντε λεπτά από τη ζωή του, απαντώντας ως εξής:

"Θα ήθελα να ήμουν στον Πύργο Ηλείας, όπου πήγαινα γυμνάσιο και κάθε βράδυ, μετά το φαγητό παρουσίαζα στους γονείς μου, τα τραγούδια που είχα γράψει. Κι αν ήταν και βαλς το χόρευαν κιόλας η μαμά και ο μπαμπάς".

Δημοσίευση: Απριλίου 01, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το αντίο του Μίκη: "Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σας καλέσω στην κηδεία μου""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator