Να μην ξεχνιόμαστε: Αν δεν ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά τώρα θα πληρωνόσαστε σε δραχμές

0



Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση έτσι όπως είναι στριμωγμένη θα κάνει τα πάντα για να λασπώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα. Ακόμη και αυτά που πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που έχει μαζέψει στην ΕΡΤ ο Παππάς για να κάνουν προπαγάνδα και να πληρώνονται από το υστέρημα του κόσμου. Το Μαξίμου βρήκε τώρα κι άλλους για να παίξουν τα παιχνίδια τους.

Το... δημόσιο πρακτορείο, το ΑΠΕ που επίσης πληρώνεται από το υστέρημα του πολίτη, δεν φτάνει μόνο να βάζει τα τηλεγραφήματα παρερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις ειδήσεις. Τώρα αποφάσισε και με τον πλέον επίσημο τρόπο να επιτεθεί στους εχθρούς της κυβέρνησης, προφανώς κατ' εντολήν.

ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: 3 Απριλίου 2014 - Γ. Στουρνάρας: Η Ελλάδα πια, δεν γύρισε απλώς σελίδα ή κεφάλαιο, άλλαξε βιβλίο».

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου που αναρτήθηκε, προφανώς ως... τρολάρισμα στην τότε κυβέρνηση, στον Σαμαρά και στον Στουρνάρα που τότε έκαναν την πρώτη κίνηση για να βγει η χώρα από το τέλμα. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο, λοιπόν, ανάρτησε το τηλεγράφημα της 3ης Απριλίου 2014 το οποίο ανέφερε:

«Τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στην ελληνική Οικονομία επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά, με βασικό θέμα τα αποτελέσματα της Συνόδου του Eurogroup και του Ecofin στην Αθήνα. Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πολύ θετικές τις εξελίξεις, τονίζοντας πως η προσωπική επαφή του πρωθυπουργού με τον κ. Ντάισελμπλουμ, τον κ. Σόιμπλε και με όλους τους υπουργούς της Ευρωζώνης έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς όπως είπε, πλέον υπάρχει μια προσωπική επαφή με τους παράγοντες της Ευρωζώνης, κάτι που αναμένεται να παίξει -επίσης- σημαντικό ρόλο.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές, επισημαίνοντας πως η ημερομηνία της έκδοσης των ομολόγων θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. «Το θετικό είναι πως η Ελλάδα πια, δεν γύρισε απλώς σελίδα ή κεφάλαιο, άλλαξε βιβλίο. Η διεθνής οικονομική κοινότητα περιβάλει την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, τα σπρεντς συνεχίζουν και πέφτουν, και αυτό είναι μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη» τόνισε.

Ο πλήρης διάλογος του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους δημοσιογράφους, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, έχει ως εξής:

«Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, υπάρχουν φήμες τις τελευταίες ώρες ότι η Ελλάδα βγαίνει στις Αγορές από λεπτό σε λεπτό ή από ημέρα σε ημέρα. Τι λέτε εσείς;

Ι. Στουρνάρας: Εγώ ήρθα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης για τα αποτελέσματα του Eurogroup και του ECOFIN, που όπως ξέρετε έγιναν στην Ελλάδα τις προηγούμενες 2 ημέρες. Στο Eurogroup, μετά από κοπιώδεις προσπάθειες 7 μηνών είχαμε αυτή τη θετική απόφαση που γνωρίζετε. Δόθηκε το πράσινο φως στα εθνικά Κοινοβούλια χωρών να αποφασίσουν για τη δόση.

Αλλά και το ECOFIN που εξηγήσαμε τις επιτυχίες της Ελληνικής Προεδρίας εκεί. Όπου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταλήξαμε σε σημαντικές αποφάσεις για την Τραπεζική Ένωση, για τη Διαφάνεια στις Κεφαλαιαγορές. Και ήθελα να ενημερώσω τον Πρόεδρο και για αυτό το πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι.

Η προσωπική επαφή του Προέδρου με τον κ. Dijsselbloem, τον Πρόεδρο του Eurogroup, με τον κ. Schäuble, κατ’ ιδίαν με όλους τους υπουργούς της Ευρωζώνης που έγινε το βράδυ στην Ακρόπολη, η ομιλία που έκανε, η οποία μπορώ να πω ότι συγκίνησε τους υπουργούς, νομίζω έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο και, πλέον, υπάρχει μία προσωπική επαφή του Πρωθυπουργού με τους παράγοντες στην Ευρωζώνη που αναμένεται να παίξει, επίσης, ένα σημαντικό ρόλο.

Τώρα, για το ερώτημα που μου κάνατε, για τις Αγορές, εξετάζουμε το ενδεχόμενο αυτό. Η ημερομηνία της έκδοσης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες.

Δημοσιογράφος: Μπορεί να γίνει και την ερχόμενη εβδομάδα, κ. υπουργέ;

Ι. Στουρνάρας: Δεν μπορώ να σας πω τίποτα παραπάνω. Δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες. Το θετικό είναι ότι η Ελλάδα πια, δεν γύρισε απλώς σελίδα ή κεφάλαιο, άλλαξε βιβλίο. Η Διεθνής Οικονομική Κοινότητα περιβάλλει την Ελληνική Οικονομία με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Τα spreads συνεχίζουν και πέφτουν. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βρισκόμαστε πια κοντά στο 6% στο 10ετές ομόλογο. Για σκεφτείτε. Πριν από την κρίση. Είμαστε ακριβώς σήμερα, πριν μισή ώρα, είμαστε στο 6,03%. Αυτό είναι μία πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη.

Δημοσιογράφος: Φοβάστε ότι μπορεί να χαλάσει αυτή η καλή εικόνα και αυτή η εξέλιξη από το βίντεο που είδαμε;

Ι. Στουρνάρας: Δεν με ανησυχεί καθόλου. Ας αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες αυτές. Ας κοιτάξουμε λίγο τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι σημαντική για την Ελλάδα σήμερα.

Δημοσιογράφος: Την άλλη εβδομάδα μπορεί να βγούμε στις Αγορές, κ. υπουργέ; Αυτό είναι σημαντικό.

Ι. Στουρνάρας: Δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες. Σας εξήγησα ότι η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες».

Γιατί το έβαλε το ΑΠΕ; Για να μας θυμίσει τι είπαν και τι σχεδίασαν ο τότε πρωθυπουργός με τον τότε υπουργό Οικονομικών και να τους κάνουν ζημιά; Μα ευτυχώς που το ανάρτησαν για να τους τρολάρουν διότι μπορεί ο κόσμος να κάνει συγκρίσεις. Πώς ήταν τότε η οικονομία και πώς είναι τώρα. Να θυμηθούμε όλοι πως λίγες εβδομάδες μετά η Ελλάδα βγήκε δοκιμαστικά στις αγορές και η υποδοχή ήταν ένθερμη.

Να θυμηθούμε ότι υπήρχε σχεδιασμός για συνολική έξοδο στις αγορές αμέσως μετά το καλοκαίρι με τις προοπτικές για φθηνό δανεισμό να είναι πολλές.

Και ύστερα; Ύστερα ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και όλα τα άλλα καλά παιδιά της δραχμής. Έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια και τρία χρόνια μετά από εκείνη την άνοιξη όχι μόνο έξοδο στις αγορές δε βλέπουμε αλλά ούτε η αξιολόγηση κλείνει.

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε αγαπητό όργανο του κ. Παππά και αγαπητή διοίκηση του ΑΠΕ. Να μην ξεχνιόμαστε ότι αν δεν ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά τώρα θα πληρωνόσαστε σε δραχμές και αν. Εκτός κι αν αυτό θέλατε αλλά σας χάλασε το σχέδιο ο Καλαματιανός.

Δημοσίευση: Απριλίου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Να μην ξεχνιόμαστε: Αν δεν ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά τώρα θα πληρωνόσαστε σε δραχμές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator