Επιχείρηση αποδόμησης του Σαμαρά ως... αντίμετρο της υποταγής τους στους δανειστές

0



«Θα έχουμε συμφωνία τον Απρίλιο, αλλά ό,τι και να πω είναι Πρωταπριλιά και δεν θα με πιστέψετε». Αυτά είπε ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο και κανονικά είναι η μόνη μέρα που θα έπρεπε να τον πιστέψουμε. Επί 364 ημέρες λέει ψέματα, είπε την Πρωταπριλιά να πρωτοτυπήσει.

Το έχουμε γράψει εκατό φορές. Η συμφωνία έχει κλείσει εδώ και καιρό, τα τελευταία ταμπούρια και οι κόκκινες γραμμές έχουν πέσει από το Eurogroup του Φεβρουαρίου και όλα τα υπόλοιπα είναι σανός για τους χαχόλους.

Ούτε εμπλοκές υπάρχουν, ούτε απαιτήσεις των δανειστών περισσότερες, ούτε ο Σόιμπλε μας έχει βάλει στο μάτι και ζητά κι άλλες μειώσεις συντάξεων. Ούτε βεβαίως υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας που ανακάλυψαν στην «Αυγή», κατ’ εντολήν βεβαίως του Μαξίμου.

Η συμφωνία είναι δύσκολη γιατί πλήττει όλους τους Έλληνες, ψηφοφόρους και μη. Για τους συνταξιούχους οι Συριζαίοι δεν ενδιαφέρονται αφού δεν τους ψηφίζουν. Μόνο το «αριστερό τους προφίλ» τσαλακώνεται λίγο.

Τώρα θα χάσουν και αυτούς που τους ψήφισαν, ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και δημοσίους υπαλλήλους. Το αφορολόγητο κλείδωσε κάτω από τα 6.000 ευρώ και οι φόροι που αυξάνονται αφορούν όλους τους πολίτες.

Η ρήξη της κυβέρνησης με τους συνδικαλιστές γίνεται με την πώληση της ΔΕΗ. Οι Φωτόπουλοι που πήγαν όλοι μαζί στην Κουμουνδούρου τώρα είναι δεδομένο ότι την εγκαταλείπουν.

Αυτή τη σκληρή συμφωνία η κυβέρνηση θα την πάει μέχρι το τέλος. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ανάγκη από λεφτά και αδιαφορεί για τη ζημιά στην οικονομία. Η συμφωνία έχει κλείσει αλλά θα επισημοποιηθεί τον Μάιο, αφού περάσει και η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ η οποία θα αποφασίσει τη συμμετοχή του Ταμείου και τα μέτρα για το χρέος. Μέχρι τις 22 Μαΐου η κυβέρνηση θα «διαπραγματεύεται». Θα επιχειρήσει να πουλήσει σε βουλευτές και ψηφοφόρους μια ψεύτικη συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει αντίμετρα – ψίχουλα και κάποιες αδιάφορες υποσχέσεις για το χρέος στο μέλλον. Το πολύ – πολύ η κυβέρνηση να κερδίσει τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος, που όμως δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν πριν τις γερμανικές εκλογές. Ενδεχομένως η ψήφιση των μέτρων να γίνει ακόμη και τη Μ. Εβδομάδα ώστε να μην πάρει χαμπάρι ο κόσμος τι γίνεται. Άλλωστε οι περικοπές από του χρόνου ή από το 2019 θα ισχύσουν, αυτό για το οποίο νοιάζεται ο Τσίπρας είναι πως θα βγει να πει ότι παραμένει… αριστερός μετά από τη νέα ξεφτίλα.

Όσο πλησιάζουμε προς την δεύτερη μεγάλη ντροπή της κυβέρνησης, τη νέα υπογραφή των μέτρων στα τέσσερα, τόσο θα μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο Τσίπρα που εν ολίγοις προβλέπει: «Πολύ σανό για τον κόσμο – εξεταστικές επιτροπές για όλους τους εχθρούς – σενάρια συνωμοσίας για ανατροπή της κυβέρνησης».

Είναι η βολική συνταγή να βρίσκει κανείς βολικούς εχθρούς και να τους σύρει σε εξεταστικές και στη Δικαιοσύνη, να παραμυθιάζει τον κόσμο με τρόικες εσωτερικού που θέλουν να ρίξουν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση και ταυτόχρονα να παρουσιάζει μια επώδυνη και καταστροφική συμφωνία ως τεράστια επιτυχία.

Θα δούμε πολλά μέχρι το τέλος Μαΐου. Πόλεμο του Μαξίμου κατά πάντων και κυρίως επιχείρηση αποδόμησης του μεγαλύτερου εχθρού, του Σαμαρά. Θα κάνουν τα πάντα για να στοχοποιήσουν υπουργούς και συνεργάτες του, θα βάλουν ξεπουλημένους δημοσιογράφους να ρίξουν λάσπη και θα χρησιμοποιήσουν μέρος της Δικαιοσύνης για να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν θα σταματήσουν μέχρι να πετύχουν το σκοπό τους. Να ρίξουν τροφή στα λιοντάρια, να δώσουν θεάματα την ώρα που θα αρπάζουν τον άρτο. Και θα το κάνουν με τον πιο αδίστακτο τρόπο. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν εγκλήματα προκειμένου να «αποκαλύψουν» εγκλήματα. Ξέρουν ότι ο χρόνος που τους μένει δεν είναι πολύς και θα χύσουν αίμα στην αρένα. Να είστε προετοιμασμένοι για ένα ασύμμετρο πόλεμο.

Ειδικά η ΝΔ πρέπει να είναι έτοιμη για εχθρικά και φίλια πυρά. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκμαυλίσει και μέρος της κεντροδεξιάς, ξέρουμε ποιους. Ο πόλεμος τώρα αρχίζει και το διακύβευμα είναι τεράστιο, και αφορά την ίδια την πατρίδα μας. Ένας νέος «εμφύλιος» είναι προ των πυλών, αλλά να ξέρει καλά ο Τσίπρας και η παρέα του. Μια νέα… Βάρκιζα τους περιμένει. Αυτή τη φορά με ένα νέο Γουδή.

Δημοσίευση: Απριλίου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιχείρηση αποδόμησης του Σαμαρά ως... αντίμετρο της υποταγής τους στους δανειστές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator