Συντροφικά... αδειάσματα

0



Ένας, ας τον πούμε, κομμουνιστής, αποκαθήλωσε τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην φίλος του πρωθυπουργού μας, αυτός με τον οποίον έκανε βόλτες στο Παρίσι όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τον διέλυσε με μια του ατάκα.

Να θυμίσουμε ότι ο Ζ. Λ. Μελανσόν, όταν ο Τσίπρας ήταν αντιμνημονιακός και αντιευρωπαϊστής, τον είχε υποδεχθεί και του παρείχε στήριξη όταν αυτός μιλούσε για... Ολανδρέου.

Ο Γάλλος πολιτικός, καλώς ή κακώς δεν άλλαξε, ο Τσίπρας έκανε τις κωλοτούμπες του αιώνα. Και τώρα ήρθε η ώρα της αποδόμησης. «Εγώ δεν είμαι Τσίπρας να διαπραγματεύομαι για 17 ώρες με κάποιον που με προσβάλλει! Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία!», είπε ο Μελανσόν θυμίζοντας την ελληνική τραγωδία του καλοκαιριού του 2015.

Κι αν δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί τα λέει αυτά ένας κομμουνιστής ο οποίος προωθεί τη διάλυση της Ευρώπης, η σημασία κρύβεται στην τελευταία φράση. «Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία», είπε θέλοντας να δείξει ότι ο Τσίπρας δεν εκπροσωπούσε την Ελλάδα όταν πήγαινε να υπογράψει μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που του έδινε ο Γιούνκερ, έχοντας τη δύναμη του δημοψηφίσματος και τελικά κατέληξε σε τρίτο μνημόνιο.

Εκείνη την τραγική για την Ελλάδα βραδιά μπήκαν τα θεμέλια των δεινών που ακόμη και σήμερα υφίστανται οι πολίτες. Και τότε, στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν λειτούργησε με πατριωτική διάθεση. Ηττήθηκε κατά κράτος, υπέκυψε σε όλες τις απαιτήσεις, δεν πέτυχε καμιά καλή απόφαση για την Ελλάδα. Και όλα αυτά τα έκανε ενώ η χώρα είχε περάσει από δημοψήφισμα, από κλειστές τράπεζες, από ουρές στα ΑΤΜ, από τη χρεοκοπία να βρίσκεται ένα βήμα από την πόρτα μας.

Ο Μελανσόν ανέδειξε αυτό που όλοι ξέρουμε αλλά το ξεχνάμε. Ότι ο Τσίπρας και το παρεάκι του Μαξίμου ενδιαφέρθηκε μόνο για την πολιτική του επιβίωση. Ουδεμία πατριωτική διάθεση τα δύο τελευταία χρόνια. Ό,τι κάνουν το κάνουν μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία. Χορεύουν στο ρυθμό των δανειστών για να πετύχουν την παραμονή τους στην εξουσία. Καθυστερούν τη διαπραγμάτευση μόνο για να πείσουν τους ψηφοφόρους τους και να το παίξουν αριστεροί. Κάνουν πόλεμο κατά πάντων με περίεργους φακέλους και πρακτοριλίκια δημοσιογράφων και δικαστών μόνο και μόνο για να εξοντώσουν τους επικίνδυνους εχθρούς. Στοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα εντός κι εκτός Ελλάδας για να στρέψουν την προσοχή των Ελλήνων σ' αυτά.

Και την ίδια στιγμή φτιάχνουν το δικό τους κράτος ελέγχοντας τα πάντα και τους πάντες, πολλές φορές με αθέμιτα μέσα.

Όχι, ο Τσίπρας ουδέποτε εκπροσώπησε την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις που έκανε. Και ουδέποτε λειτούργησε σαν σοβαρός πολιτικός που σκέφτεται μόνο το καλό της πατρίδας. Καλά έκανε λοιπόν ο Μελανσόν και τον ξεμπρόστιασε, για να θυμηθούμε κι εμείς τι είδους πρωθυπουργό έχουμε.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συντροφικά... αδειάσματα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator