Τα «διαπλεκόμενα παιχνίδια» της κυβέρνησης με τον εξωδικαστικό μηχανισμό

0



Την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που θα ρυθμίζει τα χρέη 400 χιλιάδων επιχειρήσεων, έκανε ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου. Είναι ο γνωστός υπουργός του Geuro που τώρα κάνει καριέρα ως αυτός που θα φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα ή που θα λύσει τα προβλήματα των επιχειρήσεων.

Αν έβλεπε κανείς τη συνέντευξη θα αντιλαμβανόταν ότι ο υπουργός είναι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο, κάποιοι άλλοι έκαναν την πολύ δουλειά κι αυτός απλά παρουσίαζε κάτι που αγνοούσε. Έχει μεγάλη σημασία, επίσης, το γεγονός ότι ο κ. Παπαδημητρίου είναι ο ιδανικός υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Χαλαρός, χαμένος στο χρόνο του, χωρίς αίσθηση της πραγματικής οικονομίας. Νομίζουμε ότι με τον μπάρμπα Αλέκο Φλαμπουράρη θα έκανε καλό δίδυμο στην πρέφα και το φρέντο στον ήλιο που θα τους τον έφερνε ο Αλέξης αφού δεν έχει και πολύ δουλειά να κάνει. Όλα τα αποφασίζουν οι δανειστές άλλωστε...

Την ώρα που διαλύεται η αγορά, οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες να κλείσουν και περιμένουν τις μαζικές ρυθμίσεις δανείων και οφειλών στο Δημόσιο, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει σχεδόν ένα χρόνο τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Κι αντί να προχωρήσει σε ταχύτατες διαδικασίες τελικά η εφαρμογή της ρύθμισης θα πάει για τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, δημιουργείται ένα αργό και γραφειοκρατικό σύστημα το οποίο είναι σίγουρα ότι θα τινάξει στον αέρα πολλές επιχειρήσεις.

Υπάρχει κι ένα ακόμη μείζον πρόβλημα το οποίο κρύβει διαπλοκή της κυβέρνησης μέσω του εκβιασμού. Η ρύθμιση για τη νομική ασυλία των στελεχών που θα υπογράφουν ρυθμίσεις οφειλών πάει από το ένα υπουργείο στο άλλο και καθυστερεί δραματικά. Ουσιαστική η νομική προστασία γίνεται για τις αναδιαρθρώσεις οφειλών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Π.χ. αν μια μεγάλη εκδοτική επιχείρηση (ξέρετε ποιες) ζητά κούρεμα δανείων και άλλες ρυθμίσεις να μην σέρνουν στα δικαστήρια τους τραπεζίτες ή άλλους που θα βάζουν τις υπογραφές.

Γιατί λοιπόν δεν προωθεί η κυβέρνηση τη σχετική ρύθμιση; Είναι ανικανότητα, έλλειψη της αίσθησης του χρόνου ή μήπως κάτι άλλο πιο κρυφό;

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν το κάνει γιατί έτσι εκβιάζει τους επιχειρηματίες, ειδικά του τύπου, να πάνε με τα νερά της. Τάζοντάς τους ρυθμίσεις και σχέδια σωτηρίας τους κρατά από το χέρι, κι όσο δεν προχωρά η υπόθεσή τους, τόσο η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο.

Ωμός εκβιασμός είναι από το Μέγαρο Μαξίμου: «Θα σας κάνουμε τη ρύθμιση κι εσείς θα κάτσετε στα τέσσερα και θα υπακούτε σαν τα σκυλάκια. Θα κάνετε ό,τι σας λέμε και κάποια στιγμή θα σας σώσουμε τα μαγαζιά. Σκέφτεστε π.χ. ποια μεγάλη εκδοτική επιχείρηση μπορεί να εκβιάζεται με τέτοιο τρόπο από τους... παπατζήδες κι έχει γίνει χειρότερη κι από την... Πράβντα;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα «διαπλεκόμενα παιχνίδια» της κυβέρνησης με τον εξωδικαστικό μηχανισμό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator