Έξι οι υπονομευτές, πλήθος οι υποκριτές…

0Η κυβερνητική προπαγάνδα είναι σαν τα παιδιά του κόρακα της γνωστής παροιμίας. Οσο πάει και μαυρίζει. Παίρνει δυο ξένους υπονομευτές, προσθέτει τέσσερις εγχώριους, ανακατεύει και νάτος ο προπαγανδιστικός σανός έτοιμος για σερβίρισμα

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Απόγευμα Σαββάτου. Ντυμένος κάζουαλ, χαλαρός και χαμογελαστός ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ενημέρωσε για την «κρίσιμη» διαπραγμάτευση. Η «κρισιμότητα» φαίνεται από μια φράση που είπε αποχωρώντας: «Θα έχουμε συμφωνία (μέσα στον Απρίλιο). Αλλά ό,τι και να σας πω, σήμερα είναι Πρωταπριλιά και δεν θα με πιστέψετε»!

Δεν πρόλαβε να φτάσει στο σπίτι του ο Πρωθυπουργός και η κυβερνητική προπαγάνδα είχε πιάσει δουλειά. Γιατί δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση (η οποία -κατά Τσίπραν- θα κλείσει μέσα στον Απρίλη); Η απάντηση είναι πανεύκολη. Γιατί εμφανίστηκαν οι υπονομευτές. Πόσοι είναι; Ποιοι είναι; Ανάλογα με το ποιος προπαγανδιστής μιλάει και πώς το λέει, έχουμε και λέμε:

Πρώτος υπονομευτής ο Τόμσεν (εδώ). Δεύτερος ο Σόιμπλε (εδώ). Και είναι καινούργιο αυτό; Αυτοί δεν είναι μόνιμοι «υπονομευτές»; Ετσι είναι. Και γι’ αυτό, επειδή οι ξένοι υπονομευτές δεν μπορούν μόνοι τους να τα βάλουν με την αντιστεκόμενη σθεναρώς κυβέρνησή μας, χρειάζονται και εγχωρίους. Ποιοι είναι;

Ε, έχει κάπως αλλάξει η σύνθεση. Παλιότερα ήταν η «τρόικα εσωτερικού»: Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης. Τώρα η υπονομευτική ομάδα, η νέα «συμμαχία των προθύμων», έχει μεγαλώσει: Μητσοτάκης, Γεννηματά, Στουρνάρας, Σημίτης. Ολοι αυτοί απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης (εδώ).

Η κυβερνητική προπαγάνδα είναι σαν τα παιδιά του κόρακα της γνωστής παροιμίας. Οσο πάει και μαυρίζει. Παίρνει δυο γνωστούς ξένους υπονομευτές, προσθέτει και τέσσερις εγχωρίους, ανακατεύει και νάτος ο προπαγανδιστικός σανός έτοιμος για σερβίρισμα.

Μπορεί να ήταν Πρωταπριλιά, αλλά ο Τσίπρας δεν είπε ψέμα. Για την ακρίβεια είπε μισό ψέμα. Η συμφωνία δεν θα κλείσει, έχει κλείσει. Αλλά πρέπει και κάπως να σερβιριστεί:
Θα πετσοκόψουν (ξανά) το αφορολόγητο, αλλά για να μην θυμηθεί τι έλεγε ο Τσακαλώτος, χρειάζεται ένας υπονομευτής. Να ο Σόιμπλε.
Θα (ξανα)τσακίσουν τις συντάξεις, αλλά για να καταπιεί τον πόνο του ο Κατρούγκαλος (εδώ), να κι ένας δεύτερος υπονομευτής, ο Τόμσεν.
Θα (ξε)πουλήσουν την ΔΕΗ (και με στημένο διαγωνισμό που λέει ο Σκουρλέτης); Τι να κάνουμε , αφού εμφανίστηκαν δυο-τρεις ακόμα υπονομευτές; Και καλά ο Μητσοτάκης είναι μόνιμος. Ο Στουρνάρας πότε έτσι, πότε αλλιώς. Οταν λέει καλά λόγια, στηρίζει (εδώ). Όταν προειδοποιεί, παρεμβαίνει ο «σοβαρός» αντιπρόεδρος, για να τον επαναφέρει στην τάξη (εδώ). Κι επειδή αυτοί δεν φτάνουν, προσθέστε μια-δυο ακόμα: η Γεννηματά και ο Σημίτης.
Θα τα καταφέρουν όλοι αυτοί να «αποσταθεροποιήσουν» τη λαοπρόβλητη και σθεναρώς αντιστεκόμενη κυβέρνησή μας; Όχι βέβαια. Οι υπονομευτές θα συντριβούν. Ολοι οι αγωνιστές βουλευτές στις θέσεις τους, έτοιμοι να ψηφίσουν ακόμα και την Εβδομάδα των Παθών, αν χρειαστεί.
Και μετά, όλοι μαζί, να πάνε να ακούσουν αυτήν την ευαγγελική ρήση: «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας». Και όσοι δεν την καταλάβουν, να ζητήσουν από τον θεοσεβούμενο Ζουράρι να τους την εξηγήσει.

Πηγή Protagon
Δημοσίευση: Απριλίου 17, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έξι οι υπονομευτές, πλήθος οι υποκριτές…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator