Βίντεο: Τα τουρκικά μέσα δημοσιεύουν αποδείξεις για νοθεία στο δημοψήφισμα

0



Στο πρώτο βίντεο εμφανίζεται ο δήμαρχος μιας τουρκικής πόλης που ρίχνει μέσα στην κάλπη το ένα πίσω από το άλλο τέσσερα ψηφοδέλτια - Σε άλλο εμφανίζεται μια ομάδα ανδρών να σφραγίζουν ψηφοδέλτια στην θέση του "Ναι" και να τα κλείνουν μέσα σε φακέλους, έτοιμους για την κάλπη

Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, για το δημοψήφισμα της Τουρκίας, υπήρχαν φωνές που εξέφραζαν φόβους για νοθεία. Με το κλείσιμο της κάλπης, το αντιπολιτευόμενο κόμμα κατηγόρησε ανοιχτά, ότι υπήρξε νοθεία. Και σιγά σιγά οι αποδείξεις άρχισαν να έρχονται στο φως, με τις εξόφθαλμες παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν σε βίντεο που επικαλείται και δημοσιεύει η εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Στο πρώτο βίντεο εμφανίζεται μια ομάδα ανδρών να σφραγίζουν ψηφοδέλτια στην θέση του "Ναι" και να τα κλείνουν μέσα σε φακέλους, έτοιμους για την κάλπη.

YSK işte bu skandala göz yumdu..... από cumhuriyet 

Σε ένα άλλο βίντεο εμφανίζεται ο δήμαρχος μιας τουρκικής πόλης με έναν ακόμη άνδρα να βρίσκονται στο παραβάν. Βγαίνοντας, ο δήμαρχος ρίχνει μέσα στην κάλπη το ένα πίσω από το άλλο τέσσερα ψηφοδέλτια.

Πάντως, το πρωί της Δευτέρας, ο επικεφαλής του εκλογικού συμβουλίου της Τουρκίας, διευκρίνισε ότι η επιτροπή αποφάσισε λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες να κάνει δεκτά και τα ασφράγιστα ψηφοδέλτια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο πρόεδρος του YSK Σαντί Γκιουβέν δήλωσε πως μια απόφαση της τελευταίας στιγμής από το συμβούλιο να επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν στο δημοψήφισμα μη σφραγισμένα ψηφοδέλτια δεν είναι χωρίς προηγούμενο, καθώς η κυβέρνηση είχε στο παρελθόν επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Οι υποστηρικτές του «Όχι» επισημαίνουν πως η απόφαση δημιουργεί ζητήματα για την εγκυρότητα της ψηφοφορίας. Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, ο Γκιουβέν δήλωσε πως η απόφαση ελήφθη πριν μπουν στο σύστημα αποτελέσματα και ότι μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP και της αντιπολίτευσης ήταν παρόντα σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα και υπέγραψαν τις αναφορές.
Δημοσίευση: Απριλίου 17, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βίντεο: Τα τουρκικά μέσα δημοσιεύουν αποδείξεις για νοθεία στο δημοψήφισμα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator