Πόσο σίγουρη είναι η νίκη της Μέι;

0



Αν υπάρχει ένα καλό στην υπόθεση των πρόωρων εκλογών στη Βρετανία αυτό είναι ότι θα ξεφορτωθούν οι Βρετανοί και η Ευρώπη αυτό το πολιτικό «παρτάλι» που λέγεται Κόρμπιν. Και μαζί του τον μεγάλο συμβουλάτορα Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος βεβαίως θα βρει κάπου στέγη για να βγάλει το μεροκάματο.

Ο Κόρμιν, ο ηγέτης των Εργατικών είναι μια από τις βασικές αιτίες της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αν το Brexit είναι καλό ή κακό για τη Βρετανία και για την ΕΕ αυτό θα φανεί στο μέλλον, άμεσα και μακροπρόθεσμα. Άλλωστε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αποφάσισαν οι Βρετανοί και δεν μας πέφτει λόγος, αν και υπάρχουν αυτή την ώρα φωνές που λένε ότι ο λαός πιάστηκε κορόιδο και αν ξαναψήφιζε τώρα δεν θα επέλεγε το Brexit.

Κι εδώ ερχόμαστε για να δούμε τι θα συμβεί στις 8 Ιουνίου. Υπό κανονικές συνθήκες θα πρόκειται για εκλογικό περίπατο της Τερέζας Μέι και των Συντηρητικών που θα διαλύσουν τους Εργατικούς. Έτσι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, εφόσον βεβαίως μιλάμε για αμιγώς πολιτικές εκλογές.

Η Μέι που δεν είναι εκλεγμένη, θα γίνει ισχυρή και με τη βούλα του βρετανικού λαού. Θα γίνει μια νέα Θάτσερ και θα κληθεί να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους τους όρους του Brexit. Τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα για τη χώρα και χωρίς το πράσινο φως του κόσμου η Μέι δεν θα μπορούσε να πάρει και τις δύσκολες αποφάσεις.

Όμως, μέχρι τις κάλπες υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος. Και πολλά μπορούν να συμβούν. Όπως π.χ. η εκλογική αναμέτρηση να μετατραπεί σε νέο δημοψήφισμα για το Brexit. Τι θα γίνει π.χ. αν οι Βρετανοί εκλάβουν τις κάλπες ως μια δεύτερη ευκαιρία για να επιστρέψουν στην ΕΕ; Τι θα γίνει αν χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους για να διορθώσουν το λάθος, ειδικά τώρα που βλέπουν και ακούνε ότι η ζημιά που θα υποστεί η χώρα και εκατομμύρια πολίτες θα είναι τεράστια;

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αν ηττηθεί η Μέι και οι Συντηρητικοί. Αν δημιουργηθεί ένα μέτωπο φιλοευρωπαϊκό που πάει κόντρα στην πρωθυπουργό η οποία αυτή τη στιγμή προβάλλει ως η διαχειρίστρια του Brexit.

Τι θα συμβεί αν μεγάλο μέρος των Συντηρητικών που είναι υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη καταψηφίσουν τη Μέι συντασσόμενοι με τους Εργατικούς και τους Σκοτσέζους;

Πρόκειται, σαφώς για μια κίνηση που έπρεπε να κάνει η Μέι, αλλά που κρύβει κι ένα μεγάλο πολιτικό ρίσκο. Ίσως δε οι ανατροπές να είναι πολλές μέχρι τις 8 Ιουνίου αφού μεσολαβούν οι εκλογές στη Γαλλία και πλησιάζουν αυτές στη Γερμανία. Πολλά μπορούν να δουν τα μάτια μας και πολλά μπορούν να «γεννηθούν» από τις εξελίξεις στη Βρετανία.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πόσο σίγουρη είναι η νίκη της Μέι;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator