«Ν’ αγιάσει το χέρι του Σαμαρά» που έκλεισε την ΕΡΤ

0



Για πολλά μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία. Να του κάνει κριτική ή να τον ψέξει για διάφορες πολιτικές ή πρόσωπα που επέλεξε, αν και αυτός έβγαλε τη χώρα από την ύφεση.

Αλλά ένα είναι σίγουρο: Ότι θα του πει όλος ο κόσμος «να αγιάσει το χέρι σου που έκλεισες την ΕΡΤ ή που έκανες τουλάχιστον την προσπάθεια να σπάσεις το απόστημα της δημόσιας τηλεόρασης». Έγινε με άγαρμπο τρόπο; Ναι, αλλά βλέποντας κανείς τη σημερινή τηλεόραση ή καλύτερα τη «γιάφκα» της αριστεράς στη λεωφόρο Μεσογείων, καταλαβαίνει ότι η απόφαση του Σαμαρά ήταν απόλυτα σωστή και δικαιώνεται.

Οι γαλλικές εκλογές ήταν η κορυφή του παγόβουνου στην αθλιότητα της ΕΡΤ και των στελεχών που την διοικούν. Πληρωμένοι κωλοτούμπες που βολεύονται με κάθε κόμμα και ελέγχουν τη δημόσια τηλεόραση λες και είναι δικό τους μαγαζί.

Παίρνουν εντολές από τον Παππά και τον Κρέτσο, δίνουν γραμμή από το Μαξίμου και χτυπάνε τα τηλέφωνα με το πρώτο… στραβοπάτημα. Και όσα έγιναν στη Γαλλία έδειξαν ότι όλα αυτά τα «νούμερα» που πληρώνουμε από την τσέπη μας είναι τελικά στρατευμένα πιστόλια, χειρότερα κι από αυτά που έχουν εφημερίδες και παίζουν βρόμικα παιχνίδια.

Δεν μιλάμε για το γεγονός ότι… ήρθε η ανάπτυξη ή έφτασε το τέλος της λιτότητας όπως έχουν διακηρύξει από εκείνη την άθλια απογευματινή εκπομπή της δήθεν ενημέρωσης. Αλλά μιλάμε για τη γραμμή που πήραν στην ΕΡΤ για το πώς θα αντιμετωπίσουν τους υποψήφιους στη Γαλλία. Στην κυβέρνηση επιθυμούσαν διακαώς να πάει στο δεύτερο γύρο η Λεπέν και ο Μελανσόν προκειμένου να επιβεβαιώσουν την άποψή τους περί διάλυση της Ευρώπης. Οι «δραχμολάγνοι», οι ευρωσκεπτικιστές και οι ανόητοι της κυβέρνησης πόνταραν ακόμη και στην ακροδεξιά για να… αλλάξουν την Ευρώπη, όπως λέει συχνά ο Τσίπρας. Βεβαίως πόνταραν στο άλλο πολιτικό «νούμερο» της γαλλικής πολιτικής τον Μελανσόν, αλλά δεν τους βγήκε.

Κύριος στόχος της κυβέρνησης της αριστεράς, που από τη μια γλείφει τα πόδια των Ευρωπαίων και από την άλλη επιθυμεί την κατάρρευση της Ένωσης, ήταν να βγει κάποιος από τα άκρα. Και η Λεπέν, μετά τον Μελανσόν, ήταν το ιδανικό όπλο για να συμβεί αυτό. Όποιος δει την ΕΡΤ καταλαβαίνει που το πάει. «Η Λεπέν είναι λαϊκιά, είναι πιο κοντά στους Γάλλους πολίτες, σκέφτεται τους φτωχούς και άνεργους» και άλλες τέτοιες ανοησίες ακούσαμε από την κρατική τηλεόραση η οποία με κάθε τρόπο προσπάθησε να «αναβαπτίσει» την εκπρόσωπο της ακροδεξιάς. Όπως κάνουν πολλές «πηγές» και εδώ στην Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή η οποία έχει σχεδόν «αγκαλιαστεί» από την κυβέρνηση.

Χθες σε μια εκπομπή με καλεσμένο τον Στ. Θεοδωράκη, όταν αυτός τόλμησε να μιλήσει για προσέγγιση των δύο άκρων, δηλαδή Λεπέν και Μελανσόν οι οποίοι θέλουν τη διάλυση της Ευρώπης, ο οικοδεσπότης Στ. Χαρίτος εξερράγη. Μην τολμήσεις να μιλήσεις στους Συριζαίους για τη θεωρία των δύο άκρων και μπήκες στο στόχαστρο.

Τους πονάει όταν τους λες ότι Λεπέν και Μελανσόν είναι ένα και το αυτό. Ούτε ότι και στην Ελλάδα οι μπαχαλάκηδες της αριστεράς με τους φασίστες της ακροδεξιάς κάνουν ακριβώς τον ίδιο πόλεμο στη Δημοκρατία. Και η ΕΡΤ παίζει κυρίαρχο ρόλο στο να περάσει ο Τσίπρας και το παρεάκι του τις ακραίες θέσεις τους. Δεν τολμούν να πουν ότι θέλουν τη διάλυση της Ευρώπης και στηρίζουν αυτούς που τολμούν. Τουλάχιστον Λεπέν και Μελανσόν έχουν τα κότσια να το κάνουν, ο Τσίπρας δειλός, μοιραίος κι άβουλος κρύβεται.

Ας μας το πουν στην ΕΡΤ, ας μας το δηλώσουν και στην κυβέρνηση. Δεν θέλουν τον Μακρόν γιατί είναι… νεοφιλελεύθερος (δηλαδή κακός εκ των πραγμάτων) και ότι στηρίζουν τη Λεπέν. Να ξέρουμε που θα ρίξουμε τα… φάσκελα και πότε θα σπάσουμε την τηλεόραση.

Γι’ αυτό λέμε «ν’ αγιάσει το χέρι του Σαμαρά» που έκλεισε την ΕΡΤ. Ίσως αν δεν είχε γίνει τότε… επανάσταση για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να την κάνει γιάφκα του, τώρα να είχαμε μια καλύτερη τηλεόραση. Που σίγουρα δεν θα στήριζε φασίστες, δεξιούς και αριστερούς.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Ν’ αγιάσει το χέρι του Σαμαρά» που έκλεισε την ΕΡΤ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator