Α. Τσίπρας: Έχει επαφή με την πραγματικότητα;

0


Του Σάκη Μουμτζή

Αυτό το ερώτημα γεννήθηκε σε όσους άντεξαν να παρακολουθήσουν την συνέντευξη του πρωθυπουργού την Δευτέρα στον ΑΝΤ1. Αναφέρομαι στα όσα είπε για την φορολογία, για την «καλοπέραση» του κόσμου που φάνηκε στην Πασχαλινή έξοδο, για τις φανταστικές απαιτήσεις των εταίρων και πολλά άλλα. Τα ψεύδη που είπε ήταν από άγνοια ή ήταν μια συνειδητή απόπειρα εξαπάτησης των τηλεθεατών;

Άγνοια δεν υπάρχει. Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να μην γνωρίζει τα μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση του. Δεν μπορεί να μην γνωρίζει για την αύξηση του ΦΠΑ, για την αύξηση στον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, για την αύξηση στην προκαταβολή φόρου, για την εκτίναξη των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου στα ύψη, για το τσεκούρεμα των συντάξεων, κλπ. Όλα αυτά είναι δικά του κατορθώματα.

Άγνοια λοιπόν, δεν υπάρχει.Δεν υπάρχει ούτε καν ψεύδος. Υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο. Υπάρχει απόπειρα να εξαπατήσει  τον κόσμο, χρησιμοποιώντας, κατά κυνικό τρόπο, το ψεύδος. Όλη αυτή η παράσταση που είδαμε έγινε γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να δώσει την δυνατότητα σε έναν αδίστακτο άνθρωπο, να προβάλει ανύπαρκτα επιτεύγματα και να αποκρύψει δυσάρεστες καταστάσεις. Ήταν ένα show για να μετατραπεί, με συνειδητό τρόπο, το μαύρο σε άσπρο.

Ο Α.Τσίπρας γνωρίζει άριστα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, η οικονομία της, η κυβέρνηση του, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά. Ο κόσμος που πλημμύρισε την Κέρκυρα—όπως κάθε χρόνο—τον αποδοκίμασε άγρια. Δεν μπορεί, θα τις άκουσε τις αποδοκιμασίες. Δεν μπορεί, θα του λένε οι υπουργοί του τι τραβάνε όπου εμφανίζονται. Κάποιος θα του έχει πει πως οι κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να γίνουν θαυμάσια και σε ταξί. Δεν μπορεί, τα γνωρίζει όλα αυτά.

Και επειδή ακριβώς τα γνωρίζει προσπαθεί, συνειδητά, να τα διαστρέψει. Δεν μιλούμε για ωραιοποίηση μιας κατάστασης. Μιλούμε για την πλήρη αντιστροφή της. Αυτή η προσπάθεια του όμως φανερώνει και την εξάντληση των επιλογών του. Γιατί, όταν ένας πολιτικός εξαπατά, αυτό σημαίνει πως έχει παραιτηθεί από την δυνατότητα της πολιτικής παρέμβασης. Αντιλαμβάνεται πως η καταστροφική πορεία για την κυβέρνηση του, το κόμμα του και τον ίδιο, δεν αντιστρέφεται, πλέον.  Έτσι, τα πάντα τα έχει εναποθέσει στο ψέμα, που το έχει ενσωματώσει στην τρέχουσα πολιτική πρακτική του.

Ο χρόνος που απομένει στον Α.Τσίπρα για να κυβερνήσει είναι πολύς. Δύο χρόνια. Με τέτοιες μεθόδους όμως, θα τον εξαντλήσει και θα εξαντληθεί και ο ίδιος, πολιτικά, πολύ γρήγορα. Όσοι επένδυσαν στην εξαπάτηση των πολιτών, συντόμως αντελήφθησαν πως σε αυτήν την συμπεριφορά υπάρχει κοντινή ημερομηνία λήξεως. Μεταξύ ψεύτικων λόγων και της σκληρής πραγματικότητας, η πολιτική συνείδηση διαμορφώνεται και συγκροτείται από την σκληρή πραγματικότητα.

Η συνέντευξη του Α.Τσίπρα, απλώς φανέρωσε δύο πράγματα: την απόγνωση του και τον κυνισμό του.
Δημοσίευση: Απριλίου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Α. Τσίπρας: Έχει επαφή με την πραγματικότητα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator